monik38 08.05.05, 16:55 jak długo trwa dzisiaj pobyt w szpitalu po cc, czy to prawda że podają dożylnie antybiotyki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabina74 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 08.05.05, 17:03 Po CC wychodzi się zazwyczja na 6 dobę jeśli z dzieckiem jest wszystko O.K. Oczywiście że podaje się antybiotyki przez wenflon, który nie zdejmują od porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 08.05.05, 17:07 Nieprawda, antybiotyki nie sa standardem. Pewnie sa sytuacje, gdy sie je podaje, ale na pewno nie rutynowo. Pobyt w szpitalu zalezy od szpitala i samopoczucia pacjentki- jesli wszystko jest ok, mozna wyjsc juz w 3-4 dobie. Warto do tej 4. doby jednak zostac ze wzgledu na dziecko (koniecznosc pobrania krwi na badania przesiewowe- fenyloketonuria, hypotyreoza- krew pobiera sie dopiero po ukonczeniu3. doby przez dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: POBYT W SZPITALU PO CC 08.05.05, 17:21 W Kanadzie wyszlam po 3 dniach. Mam cukrzyce i antybiotyki biore czesciej niz zdrowi ludzie ze wzgledu na wieksza podatnosc na infekcje (nawet po dentyscie czasem) a po CC (mialam juz dwa razy) nie bralam zadnych antybiotykow. Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: POBYT W SZPITALU PO CC 08.05.05, 20:49 Hej Nie dostawałam dożylnie żadnych antybiotyków, chyba, że jednorazowo na sali operacyjnej (ale nic o tym nie wiem, a anestezjolog mnie o wszystkim informowała). Wyjść do domu mogłam w piątej dobie, ale ponieważ mój synek miał zakażenie wewnątrtzmaciczne, to wyszliśmy dopiero w ósmej. Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: POBYT W SZPITALU PO CC 08.05.05, 21:47 Ja wyszłam do domu w czwartej dobie po cc. Żadnych antybiotyków mi nie podawano, bo nie było takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
beata9923 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 11.05.05, 19:55 moja szwagierka wyszła w 3 dobie po cc i wszystko jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: POBYT W SZPITALU PO CC 11.05.05, 19:59 Ja leżałam 4 dni. Wszystko zależy od stanu dziecka - czy np. nie ma żółtaczki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: POBYT W SZPITALU PO CC 12.05.05, 07:56 Lezałam cztery dni po cc.Wiem,że dostaje się jakieś lekarstwa osłonowe(ale to chyba standard). Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 12.05.05, 09:44 a czy po wyjściu po 4 dobach trzeba później wracać, na zdjęcie szwów czy zdejmują przy wyjściu ze szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
dancia2 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 12.05.05, 10:13 Ja moglam wyjść po 3 dobach tylko żółtaczka małej zatrzymałamnie jeszcze dzień. Antybiotyki dostałam tylko na sali operacyjnej póżniej już nie. Na zdięcie szwów trzeba się zgłośić po 7 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter zdjęcie szwów 12.05.05, 10:22 monik38 napisała: > a czy po wyjściu po 4 dobach trzeba później wracać, na zdjęcie szwów czy > zdejmują przy wyjściu ze szpitala? Na zdjęcie szwów należy się zgłosić po 7 dniach. Chyba, że są to szwy samorozpuszczalne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: POBYT W SZPITALU PO CC 12.05.05, 11:28 Ja wróciłam na zdjęcie szwów 7dnia a,że urząd sc jest obok od razu"zarejestrowaliśmy"malucha Odpowiedz Link Zgłoś
kix6 Re: POBYT W SZPITALU PO CC 12.05.05, 11:45 Pobyt średnio trwa ok 4 dni, antybiotyk dostałam doustnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś