domek2004 13.05.05, 21:13 czy mozna korzystac regularnie z sauny (np. suchej 100 stopni) bedac w ciazy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia_7 Re: CIAZA w Saunie 13.05.05, 21:47 Nie powinno się, bo powoduje zbytnie rozgrzanie organizmu, co może prowadzić do poronienia. Dziś akurat czytalam o tym jeden artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: CIAZA w Saunie 14.05.05, 10:03 Już trafiłam na kilka takich artykułów w gazetach i żeczywiście nie można.Na szczęście kobiety karmiące piersią mogą chodzić , sama juz nie mogę sie doczekać kiedy urodzę i w końcu pójde , narazie wole nie ryzykować . Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: CIAZA w Saunie 14.05.05, 10:06 Temat dyskusyjny. Ogolnie uwaza sie ze nie, ale np. Finki, ktore sa maniaczkami sauny, nie rezygnuja z niej na czas ciazy. I nie ma zadnych raportow o wiekszej ilosci poronien niz przecietnie czy porownujac do innych krajow. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
molica Re: CIAZA w Saunie 15.05.05, 09:33 Oj, chyba absolutnie! Jeżeli nie wolno nawet zażywać gorącej kąpieli, to co dopiero sauna! Dziecku szkodzą wysokie temperatury - dlatego groźna jest gorączka matki powyżej 38 stopni. A myślę, że w saunie temperatura ciała może wzrastać grubo powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś