kamila63 15.05.05, 23:54 Witam Wszystkich! Mam Pytanko czy któs z was ma może dostęp do testów pampersów- nie wiem , które wybrać? dla mojego maluszka - a może możecie coś polecić ? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamichasia1 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 00:33 Witam Kamilę i e-mamy Na forach prywatnych znajdziesz forum pieluchy jednorazowe i wypowiedzi doświadczonych rodziców. Możesz wpisać w wyszukiwarkę w e-zakupach i niemowlę,temat pojawia się często. Z własnego doświadczenia polecam dla noworodka Huggies Newborn, są rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka,mojemu synkowi pasowały doskonale. Potem poszłam na kompromis jakości i ceny. Kupuję w hurtowniach i liczę ile kosztuje 1 sztuka. Pampers mi jakoś nie odpowiadał,często e-mamy piszą,że przecieka. Happy Belli są w dość dobrej cenie. Obecnie kupuję pieluszki Albert 35gr za sztukę w Gdańsku. Są delikatne,oddychające i tanie. W Macro tanie są Aro,ale są ceratkowe,trzeba często zmieniać,żeby pupa się nie odparzyła. Generalnie musisz wypróbować sama,czasem dzidzia jest uczulona na produkt konkretnej firmy. Pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 09:50 od początku uzywalam Pampers i Huggies dla noworodków potem juz wieksze rozmiary nigdy nie miałam z nim problemów Odpowiedz Link Zgłoś
mama.misia Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 09:53 Ja osobiście używałam pampersów NEWBORN(czy jakoś tak). Miałam też huggiesy ale pampersy lepiej chłonęły kupkę maluszka. Z reszta do tej pory używamy pampersów (Michaś ma 8 m-cy). A tak w zasadzie wybór pieluszek wg mnie zależny jest od trzech warunków: 1. czy nie uczulają (podstawa wyboru pieluszek) 2. ceny pieluszek 3. wygody matki (a raczej przyzwyczajenia do danej firmy. Ja wolę pampersy bo się przyzwyczaiłam i inne jakoś mi nie "leżą") Poza tym noworodek tak często robi kupki, że nawet jak pieluszka jest mało oddychająca to niewiele zrobi szkody bo i tak często trzeba zamieniać. U mnie na początku szło ok. 80 pieluch tyg. a teraz ok 30 szt., bo nieczekam aż pieluszka będzie zupełnie pełna (moja bratowa czeka i jej schodzi tyg. o połowę pieluch mniej, ale za to kosztem są odparzenia i infekcje u córki). Pozdrawiam Agnieszka mama Michałka Poz Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 10:19 na poczatek polecam huggies newborn (sa super mieciutkie) albo pampers newborn. Fakt, ze maluszkom trzeba bardzo czesto zmieniac pieluszki i duzo ich idzie, ale maja tez delikatna skorke i latwo o jakies odparzenia. Lepiej kup jedna paczke i sama sparwdzisz czy bedziesz zadowolona. My na poczatku uzywalismy huggies newborn, potem pampersow i te pieluszki moge polecic. Marketowych nigdy nie probowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina761 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 10:51 Huggies'y - ponoć sa najlepsze! Przebijają firmowe Pampersy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
married Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 12:00 Ja również polecam Huggies. Straszy syn się na nich wychował, a teraz używamy przy naszym 4 miesięcznym synku. Jesteśmy zadowoleni i ja i maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
anulafla Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 12:59 DLA NOWORODKA NAJLEPSZE SA PAMPERSY NEWBORN... SA REWELACYJNE... Odpowiedz Link Zgłoś
geminimatiki Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 13:09 PAMPERSY I HEPI JAKOŚ TAK NMA ZMIANE REWELACJA A TO ŻE PRZECIEKA TO WIDOCZNIE PIELUCHA JEST ZA MAŁA I MUSIMY KUPIĆ WIĘKSZE UŻYWAŁAM PIELUCHNA ZMIANE DLATEGO WŁAŚNIE ŻE JAK MOJE BLIŻNIAKI WAŻYŁY NP.8 KG TO PAMPERSY BYŁY ZA MAŁE HAGISY ZA DUŻE A HEPY OK A JAK WAŻYŁY 10 KG TO HEPY BYŁY ZAMAŁE PRZECIEKAŁY JUŻ A PAMPERSY BYŁY OK WIĘC MYŚLE ŻE TO DZIAŁA W TAKI SPOSÓB POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 14:41 Pampersy są najlepsze nigdy nie zdażyło się zeby przeciekły nawet po 12 godzinach W nocy) natomiast Huggisy zawsze przeciekają, obojętnie czy nosi je 2 godziny czy nawet 30 minut i bardzo często uczulają. Odpowiedz Link Zgłoś
mammax Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 15:16 Osobiście polecam i używam Papmersów. Wypróbowałam inne ale tylko w miarę kompfortowe dla dziecka wydały mi się Huggiesy ale niestety przeciekały i z nich zrezygnowałam. Pampersy natomiast nigdy mi nie przeciekły (a używamy ich już ok. 22 m-cy). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 15:34 z doświadczeń z moją córeczką - dla niej najlepsze były pampersy albo huggies freedom. Inne nie bardzo, występowały po nich potówki, a np. przy happy nie mogłam znieść ich "zapaszku" już po jednym siusiu. ANia Odpowiedz Link Zgłoś
kamila63 Re: Jakie Pampesy wybrać 16.05.05, 21:00 Wielkie dzięki za wszystkie informacje napewno się przydadzą. pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś