tulippan 17.05.05, 13:11 uzywacie badz uzywac bedziecie specjalnych stanikow do karmienia? te "trojkaciki" rozpinane? ja sie w tym nie widze bo nie mam az takiego wielkiego biustu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeyowa Re: stanik do karmienia 17.05.05, 13:48 Miałam taki stanik przy pierwszym dziecku i powiem Ci, że nie warto wydawać na nie pieniędzy. Wygodniej jest w bawełnianym staniku bez drutów. Podwijasz miseczkę podczas karmienia i już. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia76 Re: stanik do karmienia 17.05.05, 13:52 Ja właśnie dzisiaj sobie kupiłam, myśle ze bede zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: stanik do karmienia 17.05.05, 13:51 Ja mam wielki biust i powiem szczerze, że staniki do karmienia to mnie tak wkurzały.... strasznie się rozłaziły a na dodatek zniekształcały biust. Teraz kupiłam zwykły, taki z drutem, dobrze podtrzymujący i bez koronek. Dobrze się odchyla i myslę, że będzie mi ok w nim karmić. Odpowiedz Link Zgłoś
basiaop Re: stanik do karmienia 17.05.05, 14:33 Uzywalam pomimo nieduzego biustu. Wczesniej nie wyobrazalam sobie po co mi to bedzie potrzebne. Ale sa niezbedne po prostu nie zasniesz bez stanika bo zmoczysz mlekiem posciel badz ubranie. Kup sobie tez wkladki laktacyjne wielorazowe najlepiej (np. Avent- są ekonomiczniejsze mozna je prac,a w opakowaniu sa 3 pary plus woreczek do prania) bez tego ani rusz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: stanik do karmienia 17.05.05, 14:51 Mój rozmiar to 75A - czyli też niezbyt duży biust. Kupiłam stanik do karmienia - najminiejszy możliwy 80 B (Naturana) i jestem bardzo zadowolona - jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Poza tym żeby uniknąć zastojów i innych podobnych historii nie zaleca się by pierś poczas karmienia była przez cokolwiek uciskana - a tak by było gdybyś podnosiła normalną miseczkę do góry - chyba, że będziesz korzystać ze stanika rozpinanego z przodu, bo bez stanika lepiej nie chodzic - po prostu mleko cieknie Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: stanik do karmienia 17.05.05, 15:05 Ja też mam nie duży biust i przed ciążą nie nosiłam biustonosza, ale do karmienia jest potrzebny. Przetestowałam parę firm i najlepszy jest triumf - niestety też najdroższy. Łatwo się odpina i zapina i jest elastyczny, więc jeśli mam więcej mleka w piersi, nic mnie nie uciska. Jak czytam o stanikach z drutami, to aż mi się słabo robi. Odpowiedz Link Zgłoś
mammax Re: stanik do karmienia 17.05.05, 15:47 Ja używałam Triumfa i byłam bardzo zadowolona bardzo wygodny łatwy w odpinaniu i estetyczny, wcześniej krótko używałam jakiegoś polskiego ale był strasznie niewygodny i uciskał. Nielubiłam natomiast ubierać normalnego i karmić w nim, tym bardziej że wszystkie mam na fiszbinach - bardzo niewygodne do karmienia. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
draconi1 Re: stanik do karmienia 17.05.05, 16:08 Ja zalowalam ze nie kupilam go odrazu, potem w szpitalu maz musial leciec do sklepu i kupil troche zaduzy, ale i tak wygodniej bylo niz ze zwyklym. Bardzo mnie denerwowalo podnoszenie miseczki. Jak wrocilam do domu to kupilam sobie juz odpowiedni i uzywalam caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: stanik do karmienia 17.05.05, 16:28 Ja juz przerobiłam przy pierwszym dziecku, ze lepszy jest zwyk`ły stanik, a najlepszy to zwykły, ale z odpinanymi ramiączkami Odpowiedz Link Zgłoś
ellap Re: stanik do karmienia 17.05.05, 16:34 Ja używałam staników Triumfa, dla mnie super wygodnie choc wolałabym aby były ładniejsze i np. kolorowe. Stanik z odpinanymi ramiączkami dla mnie osobiście był do bani, nigdy nie mogłam znaleźć ramiączka, ktore uciekało na plecy. Zwykły stanik bawełniany był o nibo mniej wygodny niż do karmienia, ale bardziej wygodny niż z odpinanymi ramiączkami. Dodam że nosiłam stanik dzień i noc prze pierwsze 8 miesięcy (nie jeden oczywiście)) Ela Odpowiedz Link Zgłoś