fifinka2 23.05.05, 16:57 Mam pytanie kto ma wystawic skierowania na badania :HBS.OWA.rtg pluc dla mojego meza do porodu rodzinnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicol.lublin Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 17:02 a niby po co takie badania? pierwsze słyszę! a na takie badania, to nikt ci nie da skierowania, bo nie są związane ze stanem zdrowia twojego męża, a są kosztowne. jedyna nadzieja, że twój mąż robił takie badania okresowe do pracy, albo jest honorowym krwiodawcą, to dadzą mu odpis Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 17:12 rodzilismy 2 miesiace temu i maz nie robil zadnych badan... Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 18:43 No mam jak byk napisane (z dnia otwartego szpitala) ze mezowie musza miec takie badania dziwne...w jednym szpitalu wymagaja a w innych nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 19:14 A moze będziesz mieć c.Cprzy którym obecny będzie mąż?W takich wypadkach prosi sie o zrobienie badań. W innym wypadku jest to chyba wymysł szpitala.Szpitale mają swobodę w wymylsaniu takich "udogodnien" dla ojców. A moze po prostu oczekują pieniedzy? M. Odpowiedz Link Zgłoś
esterka8 Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 19:41 ja też nic takiego o badaniach dodatkowych nie słyszałam, opłata to i owszem, ale badania? rtg płuc??? po jakiego diabła im to? Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 19:46 rtg na gruzlice, hbs wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 20:05 Spróbuj pogadać z lekarzem pierwszego kontaktu. Może wystawi. A tak na marginesie - to powiem wam, że to dobry pomysł te badania. Dla bezpieczeństwa matek i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Badania meza do porodu :> 23.05.05, 21:00 NIe nie mam miec CC wszyscy obecni na dniu otwartym dostali takie wytyczne Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia Re: bez problemu.. 23.05.05, 21:17 W szpitalu gdzie rodze i planuję rodzinny dostałam takie same wytyczne jeśli chodzi o badania męża tzn: OWA, HBS i rtg (chyba że ma książeczkę z okresowymi, ale niema). Mój mąż poszedł do swojego lekarza ogólnego (z NFZtu) i ten wystawił mu na wszystko skierowanie bez problemu. Na skierowaniu jest napisane do porodu rodzinnego. Niebyło żadnego problemu, właśnie czekam na wyniki. Pozdrowienia dla wszystkich mam Odpowiedz Link Zgłoś