Dodaj do ulubionych

czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym?

24.05.05, 09:21
Drogie Mamy,
podzielcie się swoimi doświadczeniami jeżeli rodziłyście w znieczuleniu
zewnątrzoponowym-czy pozwolono wam chodzić, kucać itp w trakcie akcji
porodowej ???
Obserwuj wątek
    • martaglowacka Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 24.05.05, 10:25
      Mi najpierw założono to całe cacko (igłę w kręgosłup) i dopóki nie dostałam
      środka znieczulającego to mogłam normalnie chodzić, jak dostałam w małej dawce
      też nie było źle (z chodzeniem). Potem okazało się, że musi być cc więc
      dostałam tyle, że od pasa w dół nic nie czułam. Tak więć to zależy od dawki
      środka znieczulającego.
      Pozdrawiam
      Marta
      • bramborek11 Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 25.05.05, 11:41
        bardzo Ci dziękuję za odpowiedź smile
      • moyyra Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 27.05.05, 20:49
        to chodzilaś z tą igłą wbitą w kregosłup - czy jak ??
        • bebe73 Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 29.05.05, 15:31
          Najpierw wbijają igłę i potem przez tą igłę wprowadzają cewnik. Cewnik zostaje
          a igłę wyciągają.Potem do tego cewnika podaje się leki.Po lekach już się nie
          chodzi.Dziewczyny piszcie bez skrótów myślowych, bo ktoś kto się na tym nie zna
          może się wystraszyć.
    • do.ki nie w kazdym 27.05.05, 21:28
      Niektorzy kombinuja z "walking epidurals". Odradzam jednak chodzenie bez asysty
      drugiej osoby, jakie by to nie bylo znieczulenie.
      Kiedys robilem badanie na ten temat. Wyszlo smisznie.
    • pulpcik Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 29.05.05, 15:35
      niezbyt.
      tzn. nikt mi tego nie zabraniał, ale nogi miałam jak z waty, wiec sie nie dało.
      • mama-marty1 Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 29.05.05, 17:36
        Ja rodziłam ze znieczuleniem i nie mogłam-raczej nie dałam rady chodzić.A poza
        tym leżenie nie przeszkadza kiedy jesteś znieczulonasmile.Powodzenia!!!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23047742
        www.snugglepie.com/ezb/137547
    • aania_198 Re: czy można chodzić w znieczuleniu zew.oponowym 29.05.05, 20:39
      Chodzic mi pozwolili, tak nie za daleko, kolo lozka, bo caly czas monitorowali
      bicie serca maluszka (tam gdzie rodzilam tak sie robi przy znieczuleniu, bo
      podobno maluszki roznie moga zareagowac na znieczulenie mamay) -tyko bylam juz
      tak zmeczona, ze nie mialm sil - spalam(porod trwal 15h, a po 9 godzinach
      skurczow poprosilam o znieczulenie).

Pozdrowienia dla wszystkich przyszlych mam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka