Dodaj do ulubionych

termin 1 lipiec

30.05.05, 13:26
mam termin na 1 lipca

trwa wlasnie 35 tc

juz nie moge sie doczekac smile))))))))))))))) wlasnie przygotowalismy pokoj dla
maluszka

wy tez?
Obserwuj wątek
    • asia06 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:34
      A mój 28 czerwca smile Zobaczymy, kto będzie pierwszy. Ale mi tam się nie
      spieszy. Skończą się luzy - przynajmniej na jakiś czas smile
      • tulippan Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:38
        a ja sie nie umiem doczekac

chcialabym urodzic jak najszybciej i nie boje sie porodu smile

trzymaj sie
        • asia06 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:45
          Jeszcze nie rodź, bo to jeszcze nie czas. Poczekaj ze dwa tygodnie, a będzie
          dla maluszka bezpieczniej smile
          A skąd jesteś. Ja z Wrocławia
          • magda101 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:48
            a ja mam termina na 2 lipca
            Magda
            • tulippan Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:59
              jestem z Tarnowskich Gor

moj mial w 32/33 tc 2200 waga
              • asia06 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 14:01
                A moje w 30 tc 1670 g. Ponoć ma mieć 3300 jak się urodzi.
            • j04nn4 Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:17
              ja na 5 lipca ale mała już sie pcha musze leżeć w domku bo szyjka juz max
              zmiekczona i prawie skrócona lekarz mowi że może zacząc sie w każdej chwili ale
              jeszcze przez tydzien ciągne fenoterol a pózniej odstawiam i ..... heheh
              Pozdrawiam was Asia i 35 tyg Maja
              • tomasiula Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:38
                hej ho
                Ja też mam termin na 5 lipca ale dzisiaj kolejna wizyta u lekarza i może wyjdzie inaczej, póki co nie mogę się juz doczekać kiedy maleństwo będzie "na zewnątrz", szyjka skrócona i miękka od 2 m-cy, może będzie szybciej niż 5 lipca...
                Pozdrawiam
                tomasiula
    • agawa75 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 13:59
      a ja na 30 czerwca. tez czekam z utesknieniem na mojego synka (zreszta razem z
      mezem czekamy), ale boje sie porodu crying i zdaje sobie sprawe, ze skonczy sie to
      beztroskie leniuchowanie na zwolnieniu. jestem jednak dobrej mysli wink
    • betif Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 15:05
      ja tez mam termin na 1 lipca smile Mieszkam w Pradze czeskiej, ale pochodze z
      Gliwic. Dla maluszka dopiero szykuje rzeczy - wcale mi sie nie spieszy smile
    • babalaba Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 15:40
      Ja również mam termin na 1 lipca (na usg z 24 maja dziecko ma 2,4 kg. i ok. 40
      cm. wielkości).
      My również kończymy pokój dziecka, tyle, że to nowy dom i czekam maksymalnie z
      przeprowadzką big_grin Dodatkowo, kilka dni temu kopnął mnie prąd. Dzisiaj idę na
      badania...
      Jak się czujecie, drogie Panie, w tym skwarze?
      • tulippan Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 15:41
        najchetniej chodzilabym nago smile) bo mi tak goraco

• asia06 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 16:45
        A ja siedze w domu. Jest trochę chłodniej niż na dworze, ale właśnie się chmurzy
    • 7venezia Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 16:56
      czesc dziewczyny - ja te zmam termin wg USG na 1szego lipca (choc wedlug daty
      OM na 15go). maluszek jest calkiem spory stad ta 2tygodniowa roznica w
      terminie. Poki co kompletujemy wyprawke, juz prawie wszystko mamy kupione.
      Pozdrawiam,
      monika i maluszek
      • laperla4 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 17:59
        No to i ja dołączam, też mam na 1 lipca smile))), a z USG na 24 czerwca. Ciasno mi
        już i w zasadzie chciabym urodzić za 2 tygodnie. Dziś weszłam w 36 tydzień. Nie
        wiem czy doczekam terminu, bo szyjka skraca sie szybciutko, mam załozony
        krążek. Oby nie przenosić.
        Pozdrawiam.
        • magda742 Re: termin 1 lipiec 30.05.05, 22:03
          a ja mam termin na 2 lipca, kompletowanie wyprawki i wszystkiego jeszcze przed
          nami...
    • alex_cz Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:11
      Ja również z synkiem mamy termin na 1 lipca smile))) Byłam na usg w dzień matki -
      przybliżona waga 2900 i wszystko w porządku póki co. Ale niech posiedzi do
      terminu, bo nie mamy jeszcze łóżeczka itp smile)pozdrawiam was dziewczyny
      • ellap Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:14
        Duży maluch, jak mójsmile 25.05 miał pomiędzy 2700-3000g. Termin ewakuacji z om 1
        lipca, z USG 5 lipca.
        Kto jest z wawy, moze spotkamy sie w sąsiednich salach porodowychsmile))?
        • babalaba Wawa, Karowa 31.05.05, 11:20
          Ja planuję poród na Karowej. Poprzedni (Matylda, 15.01.2002) wspominam
          rewelacyjnie. Nadal chodzę do pracy, organizuję przeprowadzkę do nowego domu i
          oczywiście, nie mam na nic czasu, a bo tu jeszcze ogródek do pielenia...

Drugą ciążę i drugie dziecko traktuje się już zupełnie inaczej, na sportowo.
          Bez celebrowania ruchów dziecka, całowania fotek z usg itd. Trochę mi żal
          tego.
    • asteroid2000 Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:34
      i ja mam wg OM termin na 1 lipca a wg USG na 24 czerwca, jednak wole mysleć ze
      w lipcu urodzę ( jakos im bliżej do tego magicznego dnia tym bardziej
      chciałabym odwlekac )
      jestem z W-wy, mam juz 11 letnią córeczkę i zamierzam rodzic na Żelaznej lub
      Starynkiewicza
      pozdrawiam
      Agnieszka
      • ellap Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:39
        Ja sie jeszcze zastanawiam. Na Żelaznej troche drogo, na Starynkiewicza
        prowadzę ciażę ale ciachaja wszystkie kobitki rutynowo, na Solcu troche
        brzydko. Oj, babie to nie dogodziszsmile
        • asteroid2000 Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 10:59
          mozna tez nic nie płacić , jedynie za zoo ale to juz łut szczęścia
          • sylwia.74s Re: termin 1 lipiec 31.05.05, 11:24
            Cześć! Ja mam termin na 3 lipca ale lekarze proponują szykować się wcześniej.
            Mam już wszystko przygotowane. Pokoik wyremontowany, ciuszki i pieluszki
            poprane i poprasowane, łóżeczko przygotowane, kupiony wózek, fotelik,
            waniennka, kosmetyki i mase innych rzeczy. Już nie mogę się doczekać.
            Zdecydowaliśmy się z mężem na poród w wodzie, bo chciałabym uniknąć
            znieczulenia - mam uczulenie i źle się po znieczuleniach czuję. W czwartek idę
            na badania żeby sprawdzić czy mogę rodzić w wodzie. Proszę trzymajcie kciuki.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • kamyk555 Re: termin 1 lipiec 04.06.05, 18:59
              czesc, ja rowniez szykuje sie na 1 lipca,
              ale obawiam sie ze moje malenstwo juz zaczyna sie szykowac, brzuch sie obnizył
              i czuje jajniki tzn. nie tak mocno jak przy okresie ale je czuję, nie mowiąc o
              tym ze ruchy dzidzi juz mnie bolą smile
              Napiszcie prosze czy to normalne czy jednak oznaka zebym szykowala sie szybciej
              pozdrawiam gorąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka