weblogin 08.06.05, 17:11 bardzo podobają mi się te opisy ciąży, wiem teraz co się dzieje z naszą Fasolką w brzuszku mojej żony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata.s1 Re: Tydzień dwudziesty 22.06.05, 15:51 to zapraszam jeszcze na www.noworodek.pl pooglądasz sobie fajne zdjęcia dzieciaków w łonie. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
zgalazka Re: Tydzień dwudziesty 09.08.05, 13:13 [center][font=Verdana]nasza dzidzia[/font] [url=lilypie.com] [/url][/center] Odpowiedz Link Zgłoś
agunia00 Re: Tydzień dwudziesty 16.03.06, 21:52 moje ma juz ponad 20 w 17 tygodniu mial 18 Odpowiedz Link Zgłoś
natatonia Re: Tydzień dwudziesty 20.03.06, 11:20 a moja Natalia w 20 tygodniu ma juz 20 cm!!!!!!!! Corka mojej siostry przy porodzie wazyla 4.5kg (bez cukrzycy), mysle ze moja mala tez nie moze sie rozmiarow powstydzic )) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Tydzień dwudziesty 09.08.05, 13:43 Wpadnij do nas na forum grudzien2005. Ta jest duzo mamus w takim samym momencie jak Twja żonka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo24-24 Re: Tydzień dwudziesty 21.09.05, 16:00 moje malenstwo ma juz 20tygodni i coraz czesciej daje mi o sobie znac kopniakamina badaniu USG widzialam jak rusza sie w brzuszku i "macha" raczka! to jest naprawde mile Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Tydzień dwudziesty 02.11.05, 16:08 Ja zaczynam 20-ty tydzien , maluch kopie juz od jakiegos tygodnia na usg ide za tydzien i nei moge sie doczekac ) Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Tydzień dwudziesty 02.11.05, 16:26 A ja ide pod koniec listopada, na polowkowe.Czuje cos, jakby kopania, zreszta pisalam o tym wczesniej.I czuje sie bardzo dobrze, gdybym tak sie nie zasapywala jeszcze )).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień dwudziesty 02.11.05, 21:23 Doświadczone Mamusie, proszę, napiszcie mi jak sie odczuwa ruchy dziecka...Czekam i czekam a tu nic Denerwuję się bardzo i stresuję Dzidzię niepotrzebnie Czuję w brzuchu jakby stukanie (?), nie umiem tego nawet dokładnie opisać, a tym bardziej nie wiem...czy to już to? Jeśli to są ruchy, to są bardzo delikatne, zazwyczaj późnym wieczorem lub w nocy, a to już 20tc. Proszę napiszcie mi, jak Wy to odczuwacie, bo naprawdę się niepokoję. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Tydzień dwudziesty 03.11.05, 07:25 Droga Konvalio!Wlasnie koncze 20 tc, a tydzien temu w piatek, pozna noca, lezac na wznak wyczulam cos jakby pukanie w brzuch.Tak jakby byly to male skurcze macicy, ktora unosi sie i opada zaraz potem, wyczuwalne reka.Tez nie wiem czy to to.Powtarza sie to wieczorem w tej wlasnie pozycji, czasem intensywnej, zcasem bardzo lekko, zazwyczaj po prawej stronie lub nisko przy spojeniu.Odczuwasz w ten sposob tez?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy32 Re: Tydzień dwudziesty 03.11.05, 09:13 HI, Ja tez koncze 20 tc i mniej wiecej od tygodnia odczuwam delikatne kopniaczki. Tak te delikatne pukania to to, a jestem taka pewna poniewaz moj znajomy lekarz byl przy tym i potwierdzil. Na poczatku tez czulam tylko wieczorem, ale pozniej jak sie Maluch rozbrykal.... A tak a'propos: dzis prawdopodobnie bede znala plec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy32 Re: Tydzień dwudziesty 03.11.05, 09:13 HI, Ja tez koncze 20 tc i mniej wiecej od tygodnia odczuwam delikatne kopniaczki. Tak te delikatne pukania to to, a jestem taka pewna poniewaz moj znajomy lekarz byl przy tym i potwierdzil. Na poczatku tez czulam tylko wieczorem, ale pozniej jak sie Maluch rozbrykal.... A tak a'propos: dzis prawdopodobnie bede znala plec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień dwudziesty 03.11.05, 09:48 Ja czuję "to" raczej jak leżę na boku, bardziej lub mniej intensywnie i nieregularnie. Mam nadzieję,że wkrótce Maleństwo zafunduje mi prawdziwe kopniaki, wtedy się uspokoję. Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na moje wątpliwości, pozdrówka. Aha, mam naprawdę pokaźny brzuszek jak na 20tc, może po prostu mam dużo wód płodowych i one tłumią ruchy Dzidzi?... Odpowiedz Link Zgłoś
fradaggy Re: Tydzień dwudziesty 28.02.06, 12:54 Aby sie uspokoić można poprosić lekarza o badanie KTG, wtedy nie zobaczysz dziecka ale za to usłyszych jedo serduszko i ruchy. POlecam Odpowiedz Link Zgłoś
agussa1 Re: Tydzień dwudziesty 01.12.05, 17:51 Ja też mam dwudziesty tydzień i czekam na ruchy mojego maluszka a ono nic Zawsze późno wieczorem też mi sie wydaje, że czuję delikatne ruchy, ale tak jak Ty nie jestem pewna czy to na pewno to. Choć z drugiej strony to niby co..Lekarz kazał oczekiwać jakiegoś bulgotania czy przelewania, ale czegoś takiego nie czuję. Ale po zbadaniu takim śmiesznym urządzeniem okazało się, że kopie i wszystko jest ok. tylko dlaczego ja tego nie czuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
fradaggy Re: Tydzień dwudziesty 28.02.06, 12:51 Ruchy dziecka są bardzo delikatne, raczek odczuwane jaki plumkanie w wodzie albo burczenie w brzuchu,najlepiej odczuwalne sa jak sie leży na wznak bo dzieci nie lubią tej pozycji i wtedy sie buntują, prosze pamiętać,że ta pozycja nie jest tez najlepsza bo dzieci sa wtedy żle dotleniane. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetakominkiewicz Re: Tydzień dwudziesty 16.11.05, 17:21 Tydzień dwudziesty jest cudowny czuje już jakby kopnięcia lecz one nie są bolesne. Waże 67.600 przytyłam 7.600, już słyszałam bicie serca dziecka i widziałam je dokładnie na usg. Jest to moje drugie usg. Nie mam rozstępow ale myśle,że kupię koncentrat antycelulitowy ELaNCYL Pierre Fabre. Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Tydzień dwudziesty 21.11.05, 12:17 Ja jestem w 19.t3dn.ale przytyłam dopiero 2,40kg. Brzuch nie jest za duży ale Mikruska rowija się książkowo. Sprawdziłam ją testem potrójnym i nie ma Zespołu Downa ani Edwordsa. Kopie już od 18 tygodnia to sątakie drobne delikatne stuknięcia najczęściej w prawym bodbrzuszu. Miłe bo wiem że z Mikruską wszysko ok.Pozdowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
malami1001 Re: Tydzień dwudziesty 28.11.05, 14:36 Witajcie Jestem właśnie w 20 tc Maleństwo kopie, fiu fiu aż mnie wpół zgina Wyobraźcie sobie że pierwsze ruchy poczułam wieczorem 1 listopada,czyli w 16 tc, delikatne muśnięcia na samym dole podbrzusza. Nie czułam ich codziennie lecz co drugi trzeci dzień jak się wieczorem wyciszyłam i wsłuchałampóźniej czułam je coraz wyżej a teraz moi mili gdzieś tak od tygodnia daje mi ładnie popalić Mój mąż też już czuł ruchy, chyba w dniu zaręczyn i ślubu był tak przejęty jak teraz!!!! Jutro idę na 4D i zobaczymy cóż to za dzidziuś nas kopie Ale prawdę mówiąc myślę że chłopak.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: Tydzień dwudziesty 28.11.05, 16:37 Ja też jestem już 20 tygodniu.Takie wyraźne ruchy czuję od dwóch tygodni.Jestem kuż po połówkowym USG i wszystko jet w porządku.To dziewczynka.Mam nadzieję że lekarz się nie pomylił.Na wadze 3 kg.Pozdrawiam kwietniowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
garbola Re: Tydzień dwudziesty 12.12.05, 13:03 Cześć! Ja też w 20 tc. To moja druga dziecina i mama nadzieję, że tym razem to będzie dziewczynka. Kopniaki czuję od 17 listopada. Najpierw delikatne jakby pękały babelki ale teraz to juz kopie na całego przeważnie rano, po posiłkach i wieczorem jak odpoczywam. Pojutrze idę na USG połówkowe i mam nadzieję, ze się dowiem kto zacz. Tylko, że w pierwszej ciąży po USG mówił lekarz, że to dziewuszka a urodził się Mikołajek (16.01.2000r), dlatego nie będę przywiązywała zbyt dużej wagi do słów lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaisynek2 Re: Tydzień dwudziesty 17.12.05, 08:25 A u mnie to końcówka 18 tygodnia, byłam na usg i wyszła dziewczynka! W poprzedniej ciąży wychodził chłopak i sie urodził. Ale oprócz USG miałam coś takiego jak przeczucia i przed każdym USG zakladałam się z meżem o płeć. Poprzednio czułam że chłopak, lekarz to potwierdził na usg i faktycznie jest chłopak . Teraz mam nadzieję moja intuicja i usg się sprawdzą i będzie dziewczynka A kopniaki czuję od 2 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania280 Re: Tydzień dwudziesty 29.12.05, 15:13 Drogie Mamy połowa drogi za nami Ja czuje sie rewelacyjnie , brzuszek juz jest widoczny , Dzidziuś kopie - napeszcie go czuje , wszystkie dolegliwości przeszły . Jestem szczęsliwa i nie moge sie doczekać już mojego maleństwa. Czasami tylko jak obejrze sie tak porządnie w lustrze to mam małą depresje <blada , nic nie pasuje , wszystko ciasne, itd> ale zaraz potem wszystko mija jak tylko moja Dzidzia da o sobie znać . Pozdrawiam wszystkie mamy . DOSIEGO ROKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkamimi Re: Tydzień dwudziesty 12.01.06, 13:14 Witam przyszłe mamy Ja również jestem w 20-tym tygodniu ale jeszcze nie odczuwam kopnięć dzieciątka. Martwi mnie tylko to że brzuszek urósł mi nie za duży a i wogóle nie przytyłam od zajścia w ciąże...Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwononosyrenifer Do Moniczkamimi 12.01.06, 13:32 Moniczkamimi nie martw się, że nie kopie. Mój dzidzio zaczął kopiać na poczatku 20 tygodnia. Obecnie jestem na przełomie 21/22tc a brzuszka też prawie nie widać, no chyba, że ktoś wie o ciąży. A od początku ciąży przytyłam ok.3 kg, chyba najwięcej to piersi mi urosłyPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty 13.01.06, 14:31 Dzis byłam u lekarza i myślałam że jestem w 19 tygodniu a sie okazało ze to juz 20 leci,moja dzidzia rosnie prawidłowo(będzie drobniutka)kopie juz o 17 tygodnia,u lekaeza słuchalismy dzidzi serduszka ale jak sie okazało dzidzi tak dokazywało ze było słychac jak sie przemieszcza i jak ciagnie za pepowine ale zagluszało serduszko.We wtorek 17.01 mam usg połówkowe mam nadzieje ze sie dowiem czy to on czy ona.Pozatym mam cala dluga liste badan łącznie z glukozą.Pozatym czuje sie dobrze ,i licze po cichu na dziewczynkeale zobaczymy.pozdrawiam mamusie.ps:termin porodu mam na 06.06.2006r Odpowiedz Link Zgłoś
sara-monika Re: Tydzień dwudziesty 18.01.06, 09:59 Cześć dziewczyny! Tak jak większość z Was jestem w 20 tyg.ciąży, moje maleństwo zaczęło kopać równo w 18 tyg.Przed zajściem w ciąże ważyłam 47 kg a teraz 53,ogólnie to nie przytyłam,tylko brzuszek sie zaokrągla.W ten piątek (to juz za 2 dni ) wybieram sie do lekarza i zapewne poznam płeć dziecka.Dodam też ze mam termin porodu na 13 czerwca 2006. Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty do sara-monika 18.01.06, 13:16 Witam i dziękuje za pozdrowienia ja mam termin na 6 czerwca i wczoraj tzn 17.01 byłam na usg, mooja dzidzia jest zdrowa no i jak sie okazało nosze pod serduszkiem swojego ukochanego synka.Do mam ktore jeszcze nie poznały płci swojich pociech -to chyba najcudowniejsze uczucie dowiedzieć sie co sie nosi pod serduszkiem, a jeszcze mnostwo cudownych chwil przed nami.pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
efi13 Re: Tydzień dwudziesty 18.01.06, 13:38 to i ja sie dopisze. tez mam 20 TC, usg za 9 dni, moze sie wtedy dowiem, kogo nosze pod serduchem. przytylam dopiero 1.5 kg, ale wszystkie wyniki ok. w pierwszej ciazy za to 18 kg. termin mam na 9.06.pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sara-monika Re: Tydzień dwudziesty 20.01.06, 18:25 Cześć dziewczyny! Tak jak pisałam wczesniej dzisiaj mialam wizyte u lekarza. Dowiedzialam sie ze dziecko jest zdrowe, lecz połozenie jest miednicowe ,wiec w takim wypadku określenie płci było niemożliwe. Mysle ze do czasu porodu zdoła sie ułożyc prawidłowo. Nagrałam też płytę z badań i wydrukowano mi takze klika zdjeć malucha ) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
ola1980-80 Re: Tydzień dwudziesty 08.02.06, 12:35 Witam.ja też kończe 20tydzień wczoraj się dowiedziałam że będe miała synka ciesze się bardzo, juz wiem kto dawał mi takie kopniaki.troche się matrwie bo lekarz powiedział mi że to jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy wszystko rozwija się prawidłowo, ale ja to wiem! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: Tydzień dwudziesty 15.02.06, 09:57 Witam!Ja kończe już 20 tydzień,a czwartek zaczynam 21.Czuję już ruchy maleństwa,narazie takie delikatne ale to chyba jest już to.Szczególnie gdy usiądę to małe wtedy zaczyna się wiercićTeraz wybieram się na usd3d,już nie moge się doczekać ale bardzo się boję.Czy ktos ma termin na koniec czerwca? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: Tydzień dwudziesty 15.02.06, 23:27 ale super kasiiu ja tez w czwartek zaczynam 21 tydzien co za zbieg okolicznosci. pozdrawiam cie mocno i zycze slicznego dzidziusia oraz szybkiego porodu tez troche sie boje ale bedzie dobrze !!! trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: Tydzień dwudziesty 16.02.06, 08:59 Witam!!Również pozdrawiam Cię serdecznie.Na kiedy masz termin porodu? Jak samopoczucie?Czy czujesz już ruchy swojego maleństwa i znasz płeć?Pozdrawiam i zycze wszystekigo dobrego Tobie i dzidziusiowi Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: Tydzień dwudziesty- do kasi 16.02.06, 11:38 termin mam na 6.07, czuje sie dobrze i z dnia na dzien coraz bardziej moja dzidzia kopie!! szczegolnie wieczorem i w nocy ciekawa jestem gdzie mieszkasz i gdzie bedziesz rodzila. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: Tydzień dwudziesty- do kasi 16.02.06, 12:13 Hej!Mi jeszcze lekaerz nie podal dokładnego terminu porodu, najpierw mówil ze poczatek lipca a potem po ostatnim usg, że koniec czerwca.Jestem z Tomaszowa Mazowieckiego i rodzić bedę w Tomaszowie. Teraz wybieram sie do Łodzi na usg 3d.A znasz już płec?bo my już nie możemy się doczekać!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: Tydzień dwudziesty- do kasi 16.02.06, 12:54 Usg mam 9 marca i mam nadzieje ze poznamy wtedy plec dzidziusia. Ja mieszkam w okolicy Katowic a rodzic bede prawdopodobnie w Katowicach. Termin na 6.07 wynika z daty ostatniej miesiaczki, mozesz to sama obliczyc, jesli znacz pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to po ptostu dodaj do niego 40tygodni i masz termin porodu. u mnie - ostatnia miesiaczka:29.09-termin porodu 6.07. Jesli dzisiaj wg lekarza zaczyna ci sie 21 tydzien to termin powinnas miec taki sam jak ja. caluski dla dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: Tydzień dwudziesty- do kasi 16.02.06, 16:39 hej! Moj pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 6 września pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.megi Re: Tydzień dwudziesty 16.02.06, 11:45 Witam Was. Ja zaczynam 21 tydz jutro. Ruchy czuję od 18 tygodnia. Byłam na USG połówkowym, dzidzia rośnie zdrowo i jest trochę większa niż powinna. Miałam termin na 7 lipca, a po tym USG wychodzi na 1 lipca. Płci dzidziusia jeszcze nie znamy, lekarz nie chciał powiedzieć, bo podobno do 24 tyg to często są pomyłki. Pozdrawiam gorąco Magda Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova do kasia 7614 16.02.06, 15:12 Ja dokladnie tak jak Ty - dzis zaczynam 21 tydz. Tylko ze ja ma termin na 6.07...? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: do kasia 7614 16.02.06, 16:38 Witaj!Ja jeszcze nie mam dokladnego terminu porodu,mysle że teraz mi lekarz powie.Mam nieregularne cykle i lekarz patrzy na usg.Wg ostatniej miesiączki byłabym juz w 24 tygodniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
becia302 Re: Tydzień dwudziesty 24.04.06, 13:36 Właśnie jestem po USG na którym widzieliśmy jak nasze maleństwo połyka płyny. Wzruszające zwłaszcza dla taty, który po raz pierwszy widział maleństwo. Maluszek trzymał się za główkę, ale płci nie chciał jeszcze pokazać Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: Tydzień dwudziesty 10.05.06, 12:01 No i ja teraz dołączam maluszek wierci się i kopie, stuka i puka nawet babci i cioci powiedział "cześć" )) Odpowiedz Link Zgłoś
mam_smyka Re: Tydzień dwudziesty 03.08.06, 13:41 Witam, u mnie w poniedziałek zacznie się 20 tydz. Ruchy czuję już od 16 tygodnia i to dosyć wyrażne. Płci jeszcze nie znam, ale czuję, że to będzie znowu chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten Re: Tydzień dwudziesty 03.08.06, 17:42 Jestem właśnie w 20 tc. Jeszcze nie czuję ruchów, tylko takie plumkanie w brzuchu, więc może to własnie ty, mój robaczku. Zobaczę cię za 2 tygodnie, nie mogę się już doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
danogmia Re: Tydzień dwudziesty 19.10.06, 21:26 czesc ja jestem w 20 tygodniu, przytylam 4 kilo. mam miec chlopca, na 80%. moj maz przeczytal juz wszystkie dostepne ksiazki o ciazy i porodzie, i jest ekspertem w karmieniu piersia. ciekawe jak to bedzie przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka831 Re: Tydzień dwudziesty 23.10.06, 14:31 witam ja jestem dopiero w 18 tygodniu i juz czuje delikatne ruchy mojego malenstwa niestety przytylam juz 6 kg ale za bardzi sie tym nie przejmuje moje malenstwo ma juz 17 cm ale niestety niewiem ile wazy ja czuje siue dobrze pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka831 Tydzień dwudziesty 06.11.06, 20:32 ja właśnie rozpoczęłam 20 tydzien ruchy malenstwa czuje od 17 tygodnia.Termin mam na 2 kwietnia juz nie moge sie doczekac jak zobacze swoje malenstwo.Wszelkie dolegliwosci minely juz dawno tylko zaczynaj sie obrzeki nog ale jest to do zniesienia.POjutrze mam usg moze poznam plec mojego malenstwa i mam nadzieje ze wszustko jest ok. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k461 Zdjęcia płodu !!! 28.11.06, 23:04 Nie mogłam podobnie jak wy znaleźć zdjęć płodu na internecie. Wkońcu znalazłam!!! Podaje linka do strony: www.woczekiwaniunadziecko.strona.pl >> Przebieg ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Zdjęcia płodu !!! 29.11.06, 11:51 Ja jestem w polowie 20 tygodnia, nasz maly chlopiec (znam plec, bo mialam amnio) jest bardzo ruchliwy, szczegolnie wtedy, gdy ja sie poloze. W tej ciazy (to bedzie nasze 3 dziecko) ruchy malenstwa odczuwalam juz od 16 tygodnia, teraz ruchy sa juz bardzo intensywne. Mam termin na 16 kwietnia, ale poniewaz bede miala cc, wiec dzidzia urodzi sie prawdopodobnie tuz przed Wielkanoca. Przytylam juz 5.5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
danusiaw Re: Zdjęcia płodu !!! 30.11.06, 15:59 Lizzy9 widzę że mamy ten sam termin , ja też mam na 15-16 kwietnia, skąd jesteś bo ja z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Zdjęcia płodu !!! 30.11.06, 16:19 Czesc, jestem z Wwy. Termin wedlgu OM mam na 17 kwietnia, ale poniewaz porod bedzie przez cc, wiec pewnie moj chlopak urodzi sie okolo dwa tygodnie wczesniej. To jest moja 3 ciaza, to bedzie 1 cc. Odpowiedz Link Zgłoś
dmwl Tydzień dwudziesty 29.11.06, 23:30 To cudowne sledzic rozwoj malenstwa, jeszcze przed jego narodzinami. Jestem w 20 tygodniu ciazy i dowiedzialam sie wczoraj, ze nosze pod sercem SYNKA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nena781 Re: Tydzień dwudziesty 04.03.07, 14:12 Witam wszystkie dwudziestki Do tej pory tylko czytalam wasze opinie ale postanowilam napisac bo bardzo sie niecierpliwie dzis jest juz drudi dzien 20 tygodniaa ja wciaz nie czuje ruchow. Wprawdzie cos jakby sie przelewalo ale ja nie wiem czy to jest to. Jak czytam wasze opinie to wiekszosc z was juz w 18 lub 19 czula wyrazne ruchy. Czy jest tam ktos kto tak jak ja w 20 jeszcze nic nie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
magee1 Re: Tydzień dwudziesty 05.03.07, 09:02 Witam!!!Ja podobnie jak ty jestem w 20 tyg.i też nie jestem pewna czy to co dzieje sie w moim brzuchu to ruchy mojego dziecka.Odczuwam tylko delikatne muśnięcia raz lub dwa razy w ciągu dnia. Poerwszą ciąże poroniłam więc jestem troche przewrażliwiona. 8 marca mam usg połówkowe mam nadzieję,że wszystko jest ok i że pozna m płeć dziecka.Marzę o dziewczynce. Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
nena781 Re: Tydzień dwudziesty 06.03.07, 16:24 Witam ponownie Wszyscy mi mowia ze to normalne wiec staram sie nie panikowac i ty sie nie i ty tez sie nie denerwuj.Ja ide na usg 12 marca wiec tez niedlugo i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Za ciebie tez trzymam kciuki pa Odpowiedz Link Zgłoś
magee1 Re: Tydzień dwudziesty 12.03.07, 07:55 Witam!!! Ja już po połówkowym usg. Pani dokor powiedziała że maleństwo ma sie dobrze i najprawdopodobniej jest dziewczynką. Pozdrawiam. Napisz co u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka21.inc Tydzień dwudziesty 19.06.08, 16:17 Jestem w 20 tygodniu za 4 dni ide do lekarza mam nadzieje ze bede juz wiedziec czy to bedzie synus czy coreczka,jest to najszczesliwszy okres w moim zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2052 Tydzień dwudziesty 24.06.08, 19:26 witam wszystkie przyszle mamusie Ja juz jestem w 20-tym tyg. czuje ruchy od jakies dwoch tygodni i to coraz mocniej! fajne uczucie.... moja mala dzidzia we mnie w srodku bryka sobie pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
magyy25 Tydzień dwudziesty 01.12.08, 15:26 WitamU mnie zaczął sie 21tydz.ruchy czuje od 3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
kasilda1979 Tydzień dwudziesty 11.01.10, 13:39 Witam wszystkie pszyszłe i obecne mamusiejestem w 20tc i od 19czuję ruchy,nieda się tego opisać,jest to cudowne wrażenie,jakby pod skórą latał motyl,a czasami skacze mała żabka,umnie reaguje na głośne otoczenie,wtedy się "odzywa",jestem pełna obaw,mam na maja na dzień matki termin super,to moje 1dziecko,więc tym bardziej czekam z niecierpliwością,pozdrawiam was wszystkich rodziców,powodzenia))))))) Odpowiedz Link Zgłoś