wilcbc 09.06.05, 16:55 Nie wiedząc jeszcze,że jestem w ciąży brałam po wypadku samochodowym leki psychotropowe.To kolejne z moich zmartwień spędzające mi sen z oczu.Czy ktoś miał podobne dośwaidczenia? czy nic się nie stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_11 Re: Leki a ciąża 09.06.05, 17:22 Ja brałam na początku piątego tygodnia ciąży (a więc trzy tygodnie po zapłodnieniu) ibuprom na bóle brzucha przypominające bóle menstruacyjne. Jak w końcu zorientowałam się że jestem w ciąży mało nie dostałam zawału. Radziłam się kilku specjalisów, dużo czytałam i doszłam do wniosku że muszą to być duże dawki żeby uszkodziły płód. Narazie z ciążą jest o,key ale dalej odczuwam pewien lęk. Dodam że wypiłam ok. 6 tabletek ibupromu a wiadomo że ibuprom nie jest wskazany w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: Leki a ciąża 09.06.05, 17:27 Chciałam dodać że w pierwszych dwóch tygodniach po zapłodnieniu leki działają na zasadzie "wszystko albo nic" tzn. dochodzi do poronienia lub ciąża trwa bez przeszkód. A u Ciebie chyba był to początkowy okres ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
vikiko Re: Leki a ciąża 09.06.05, 18:32 wilcbc a jakie leki(nazwy) w którym tygodniu ciąży brałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
wilcbc Re: Leki a ciąża 14.06.05, 15:35 To był Xanaks, Cynarizina i Ketonal-niesteroidowy lek przeciwzapalny i brałam je w 2i 3 tygodniu ciązy Odpowiedz Link Zgłoś