Dodaj do ulubionych

Opadł mi brzuch!!!

17.06.05, 13:47
Witam wszystkie mamy te obecne i przyszłe! Chciałam sie Wad doradzić otóż
opadł mi już brzuch, na ostatniej wizycie w srode moja ginka powiedziala ze
szyjka jeszcze trzyma, ale coraz częściej odczuwam twardniejący brzuch. Czy
poród już blisko??? Zaczynam sie obawiać bo termin mam na 8 lipca więc
jeszcze trochę za wcześnie. Napiszcie jak to jest lub było u Was, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agaoswiecim Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 13:55
      Witam!
      Mnie opadł brzuch na dwa tyg. przed porodem, odrazu to odczułam bo nie
      dostawałam już takich zadyszek. Na dwa dni przed porodem odszedł mi czop
      śluzowy. A od tyg. przed akcją porodową miewałam skurcze nawet co 5 minut,
      które trwały po 2-3 godziny a potem przechodziły. To na tyle moich doświadczeń.
      Życzę szczęśliwego terminowego rozwiązania.
      Aga, Julka (13.07.2003), Dzidziuś(16.09.2005?)
      • kasia9958 Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 13:59
        Chyba nie ma reguły i nie nalezy sie martwic,ja mam termin na 21,08 a brzuch mi
        tez bardzo opadl i synek ulozyl sie glowka w doł,jednak lekarz powiedzial,ze
        wszystko jest ok,wiec nie przejmuj sie,bo to chyba nie ma wiekszego
        znaczenia??smilepozdrawiam
    • kingab28 Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 13:58
      doświdczone mamy mówią że równo 3 tygodnie po opadnięciu brzucha i rodzisz
      głowa do góry .powodzenia.
      • aga2529 Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 14:15
        Spokojnie masz jeszcze czas. Ja słyszałam że 2 tyg. przed brzuszek opada, cos
        mój chyba wcale nie opadł.Oprócz brzuszka jeszcze wiele innych znaków się
        pojawi. Ja pojechałam troszke za szybko do szpitala, a oni już nie wypuszczają.
        Miałam regularne skórcze co 7 minut od 4 godzin, a i tak córcia przyszła prawie
        za 24 godziny. Te moje skórcze były słabe 30( teraz to wiem) póżniej przeszły
        mocniejsze takie które dochochą do 100 wg tego sprzętu w szpitalu. a obrazowo
        to wygląda tak że zginasz się w pół i nic nie mówisz nic nie możesz zrobić,
        nawet nie mogłam się rozebrać do badania. Ja cię nie straszę , tylko lepiej i
        przyjemniej jest przechodzić to w domu niż na korytarzu w szpitalu
        Trzymaj się mocno!!!!!!!! Aga
      • martulka81 Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 14:16
        Ja juz od dawna mam nisko brzuch (teraz 35 tc)ale tak chyba sie układa
        samoistnie,za to martwi mnie często twardniejący brzuch i nieraz bolesne
        skurcze jak przed miesiączką.Lekarz mówi,ze szyjka jest zamknieta, w środku
        wszystko jest ok ale te skurcze tez go martwia,bo termin mam na 23 lipca a
        macica zachowuje sie tak jakby chciała juz rodzic;-(Macie na to jakąś rade,zeby
        nie urodzic za wczesnie.Staram sie duzo lezec i jak mam skurcze to pije no-
        spe.Czy to wystarczy?
        • aga2529 Re: Opadł mi brzuch!!! 17.06.05, 14:23
          martulka81 napisała:

> Ja juz od dawna mam nisko brzuch (teraz 35 tc)ale tak chyba sie układa
          > samoistnie,za to martwi mnie często twardniejący brzuch i nieraz bolesne
          > skurcze jak przed miesiączką.Lekarz mówi,ze szyjka jest zamknieta, w środku
          > wszystko jest ok ale te skurcze tez go martwia,bo termin mam na 23 lipca a
          > macica zachowuje sie tak jakby chciała juz rodzic;-(Macie na to jakąś
          rade,zeby
          >
          > nie urodzic za wczesnie.Staram sie duzo lezec i jak mam skurcze to pije no-
          > spe.Czy to wystarczy?

Ja miałam skórcze juz do 7 miesiąca, też się bałam. Pamiętam że m-c wcześniej
          nie mogłam przejśc całego sklepu. Brałam Nospę, głaskałam fasolkę i
          odpoczywałam. Urodziłam w terminie. Jak strasznie się denerwujesz to może
          zaserwuj sobie czerwone winko, przykryj się kocykiem i odpoczywaj.
          Pozdrawiam Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka