Dodaj do ulubionych

Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę?

05.07.05, 11:31
Jesteśmy na etapie szukania wózka. Chcielismy trójkołowiec, bo wzglednie
lekki (mieszkamy bez windy), skrętne koło (łatwy w prowadzeniu), no i mojemu
mężowi od dawna sie podoba. Problem w tym, że wszystkie opinie, jakie widze i
słysze mówią, ze te wózki mają mniejsze gondole i dziecko może szybko z nich
wyrosnąć. A nasz maluch urodzi się w pażdzierniku, więc będzie jeździł zimą.
Jest chociaż jeden model, który nie ma tego problemu z rozmiarami gondoli???
A moze ktos ma po prostu pozytywne doświadczenia z takim wózkiem? A może
zdecydować się jednak na cztery kółka?...
Obserwuj wątek
    • dariaza Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 11:42
      Moja Malutka też sie urodzi w październiku i bardzo podobał mi się wcześniej
      Deltim XLander,ale zrezygnowałam właśnie ze względu na małą gondolę. Teraz
      szukam nowych pomysłów, ale słyszałam, że trójkołowcami czasem trudno pokonać
      krawężnik, bo trzeba się kółkiem przednim ustawić dokładnie prostopadle do
      krawędzi. Ale co do ogólnych wymiarow gondolek to nie wiem czy wszystkie mają
      takie małe. Wydaje mi się, ze najważniejsza jest szerokość, która chyba nie
      zależy od ilości kół.
    • black-cat Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 11:54
      Przecież roczniaka w gondoli wozić nie będziesz. Moja córeczka urodziła się w
      listopadzie, w gondoli przejeździła całą zimę a do spacerówki przesiadła się w
      maju. I nie dlatego, że wyrosła z gondoli (bo do tej ciągle się mieści - a ma 8
      miesięcy) ale po prostu nie chciała już jeździć na leżąco.
      Jeżeli chodzi o zalety wózka, to faktycznie jest bardzo lekki i wygodny w
      prowadzeniu. Wad nie znalazłam. Ja akurat mam Play'a ale przypuszczam, że inne
      trójkołowce są podobne.
      • esse1 Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 12:28
        Fakt, roczniaka do gondoli wciskać nie będę. Tyle, że niektóre dziewczyny
        pisały jak to juz 2-miesięczny bejbik w X-landera zimą się nie mieścił - i to
        mnie przestraszyło, bo własnie na ten prawie się zdecydowaliśmy.
        • diablica26 Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 13:19
          Ja niewiem mamuśki co wy widzicie w tych wózkach...sprowadzone z Anglii bo unich
          nie są popytne.Wogóle okropny po mojemu za darmo bym go nie chciała..Wszystkie
          lecicie za modą-wy bedziecie szpanować przed sąsiadami a wasze dzieci będą się
          męczyć w tych okropnych wózkach.Ostatnio miałam takie zajście z jedną z modnych
          matek.Dziecko rok miało a tak było skulone jakby go w dywanie woziła,ciasnota i
          nie wygoda,powiedziałam jej co myśle o niej i tyle.kobiety a co z postawa
          waszych dzieci?Toż te maluchy sa totalnie zgarbione,żadnego konfortu jak w
          innych wózkach.W innych modelach to i zabawka się zmieści i rozsiądzie sie jak
          król-a w tych pożal się Boże jak w worku.....To wy nie będziecie siedzieli przez
          ponad rok tylko wasze dzieci a potem nie nazekajcie,że maja krzywy
          kręgosłup.Dziecku szpan nie jest potrzebny lecz konfort....a która chce
          szpanować to kupcie chicko czy gracko,drogie i tez fajne
          • esse1 Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 13:56
            Niepotrzebnie się pieklisz, bo przecież wyraźnie chyba widac, ze nie chcę, żeby
            dziecku było ciasno czy niewygodnie - dlatego pytam o opinie. A co do szpanu,
            to sorry, ale chyba się zagalopowałaś. Nikt cie nie pytał o opinie o matkach,
            tylko o wózki. Wystarczyło napisać, ze wg twoich obserwacji dzieci się męczą w
            trójkołowcach, robienie takich agresywnych wycieczek jest co najmniej nie na
            miejscu.
      • dariaza Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 12:32
        nawet jakbym miała Maleństwo wozić w gondoli do kwietnia, czy maja to wydaje mi
        się ze dziecko po pierwsze urośnie, a po drugie dziecko i kocyki i inne
        śpiworki i robi się ciasno już w grudniu.
    • hana254 Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 12:39
      Witaj, zwróc uwagę na Bebecara model trzykołowy to chyba Racer, gondola jest
      chyba w tej samej wielkości co w czterokołowcach Bebecara. Moje dziecko urodzi
      się we wrześniu, mam zamiar przez całą zimę wozić je w gondoli i zdecydowałam
      się na Bebecara co prawda na czterokołowca, bo nasłuchałam i naczytałam się o
      stabilności trzechkołowców (niestety więcej negatywów.
      • e-gosiek Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 12:48
        My równiez chyba zdecydujemy się na bebecara - wózki tej firmy maja gondole
        tych samych rozmiarów tylko inne modele stelazy - 3 kołowce, 4 kołowce itp.
        Jeszce wózki implastu bez znaczenia czy 3 czy 4 kołowce maja tez tą sama dość
        duża gondolke.
        Pozdrawiam
    • fasola25 polecam bebecara model racer st 05.07.05, 13:31
      jest super trzykolowcem i ma spora gondole
      pozdrawiam
      • maartha x-lander 05.07.05, 13:41
        Dziewczyny jak ogladam wózki to właśnie gondola x-landera wydaje mi sie duża w
        porównaniu z gracco czy innymi które widziałam (to były chyba nosidła nawet).
        Facet w sklepie powiedział że x-lander ma dużą gondole i spokojnie zimę
        przejeżdzi a potem to juz i tak nie bedzie chciało leżeć. Co to znaczy mała
        gondola bo o ile sie nie myle x-lander ma 73cm i jest naprawde obszerna jak sie
        do niej zagląda.
        • dariaza Re: x-lander 05.07.05, 15:15
          nie chodzi tak o długość gondolki, jak o jej szerokość. XLander ma szer.33cm,
          inne mają nawet do 40 cmi dl do 80 cm. To wydaje mi się spora różnica,
          szczególnie w przypadku dziecka zimowego. Co do XLandera to ma jeszcze jedną
          poważną wadę jak mi się wydaje: nie można w nim przełożyć rączki. Tym sposobem
          z powodu dość malej gondolki dziecko dość zsybko ląduje w spacerówce i jedzie
          tyłem do mamy. A takiego malucha chyba trzebaby jeszcze obserwować przez jakiś
          czas. Mnie się XLander na początku też bardzo podobał,ale te dwie wady
          przeważyły, że szukam dalej.
    • mamamartusi Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 14:04
      Ja wprawdzie mam trzykolowa spacerowke, ale odradzam Ci tego typu wozek. Kup
      zwykly z czterema kolami, jest duzo wygodniejszy (mam taki i taki). Trojkolowki
      sa wywrotnymi wozkami, trzeba w niektorych sytuacjach uwazac, zajmuja rowniez
      duzo miejsca, zle sie nimi manewruje w sklepach z waskimi przejsciami. Ja
      trojkolowke dostalam - w zyciu bym jej nie kupila.
      Pozdrawiam
      • esse1 Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 14:26
        No popatrz... A ja własnie myślałam, ze trójkołowce łatwiej się prowadza i
        mniej miejsca po złożeniu zajmuja... Dzieki serdeczne za rady, dziewczyny,
        sprawdze te polecane przez Was trójkołowe i jeszcze dokładniej porównam z
        zaletami czterokołowców smile))
        • aalfaa Re: Czy wszystkie trójkołowce mają mała gondolę? 05.07.05, 18:29
          Ja planuję kupić trójkołowego implasta. Gondolka w nim jest identyczna jak w
          czterokołowcu!!! I sądzę, że już nie zmienię decyzji!!! Implast driver 3xl z
          fotelikiem tylko kwestia kiedy zamówić smile Pozdrawiam Ala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka