Dodaj do ulubionych

ból w kroczu

05.07.05, 15:08
Od wczoraj wieczora gdy wstaję z krzesła, łózka czy fotela, albo gdy podnosze
nogę (np. aby ubrać spodnie czy majtki) czuje ból w okolicy krocza. Nie jest
to jakiś silny ból, i nie boli cały czas, ale jednak mnie niepokoi. Jestem w
7 miesiącu. 3 tygodnie temu na wizycie u gina wszystko było ok, a kolejną
wizytę mam za tydzien. Nie wiem czy powinnam panikowac i iść szybciej do
lekarza czy poczekać ten tydzien. Co taki ból może oznaczac?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: ból w kroczu 05.07.05, 19:19
      jesli mozesz zadzwon do lekarza
      • feliscat Re: ból w kroczu 05.07.05, 21:14
        od kilku tyg. mam podobnie, nic z tym na razie nie robię, tutaj (uk) i tak mam
        wrażenie nikt by się tym nie przejął, czekam spokojnie na wizytę kontrolną,
        interesuje mnie jednak czy to normalne i z czego wynika
        • gosia262 Re: ból w kroczu 05.07.05, 21:41
          hej!! ja też tak mam, mniej wiecej od polowy 7 m-ca. wydaje mi się, że to
          normalne, dzidzia naciska na spojenie lonowe, wszystko sie rozciąga i
          przygotowuje do porodu. nie martw się, ale powiedz o tym lekarzowi, na wszelki
          wypadek. pozdrawiam
          • jklein5 Re: ból w kroczu 06.07.05, 09:29
            Moja poprzedniczka ma rację. Ja tez tak miałam około 7 miesiąca. nie mogłam
            siedzieć jakieś 2 tygodnie, bo sprawiało mi to ból. po 2 tyg samo przeszło.
            Lekarz stwierdził, że mały odwrócił się głowa w dół i naciska. A że jest coraz
            większy i cięższy to ma więcej siły. myślę, że ból sam Ci przejdzie i wszystko
            będzie ok.
            Pozdrawiam-Aśka
            • agakapalka Re: ból w kroczu 06.07.05, 09:40
              Tak, jak pisała Aśka -dzidzia obruciła się gółwka w dół i uciska więzadła.
              Wczoraj pytałam o to moją lekarkę, bo też tak mam... Powiedziała, że jak się
              duzo chodzi, to te wiezadła pracują, a dodatkowo uciska i rozciaga je dzidziuś.
              Stad te kłucia. Ale to nic groźnego. Ja juz się do tego przyzwyczaiłam smile
              Pozdrawiam
              Aga i Zuzia (?)
        • mifka Re: ból w kroczu 06.07.05, 14:36
          powiedz o tym poloznej! wiem,ze opieka w Uk nie jest jakas super ale na pewno
          sie zainteresuja. moja polozna sie przeleja i jestem pod opieka
          fizykoterapeuty. na szczescie nie jest to SPD (jakis czas temu na tym forum byl
          watek o rozejsciu sie kosci spojenia lonowego-warto go przejzec) ale okazalo
          sie, ze mam lekko przesuniete biodro i niezbedne sa cwiczenia, ktore bardzo
          pomagaja zmniejszyc bol.Ten bol moze byc zupelnie normalny i byc moze pomoze ci
          zwykla gimnastyka (o ktorej polozna ma zakichany obowiazek cie poinformowac)ale
          nie warto sprawy ignorowac. nie ignoruj swoich problemow tylko dlatego, ze inni
          to robia i nie daj sie zbyc komentarzem "welcome in pregnency".rzeczywiscie
          tutaj podchodzi sie z wiekszym dystansem i spokojem do problemow zwiazanych z
          ciaza ale jestem pewna, ze nikt nie zaniecha naleznej ci pomocy kiedy o nie
          poprosisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka