Dodaj do ulubionych

POSIEW MOCZU - fatalnie!!

18.07.05, 08:31
Miałam dziś odebrać wyniki posiewu moczu...i nie odebrałam. Pani powiedziała,
że narosło mnóstwo bakterii!!! że aby zrobić antybiogram musi je przesiewać a
wymaga czasu. Spojrzała na mnie, na brzuch i spytała ze zdziwieniem czy na
pewno nic mi nie dolega!!!!
Jestem przerazona!!!Nic mnie nie boli, kompletnie nie mam żadnych
dolegliwości.
Co to może być?
Obserwuj wątek
    • beata118 Re: POSIEW MOCZU - fatalnie!! 18.07.05, 08:58
      Nie panikuj tylko poczekaj 24 albo 48 godzin. Ta Pani była delikatnie mówiąc
      niekompetentna poniewaz pracownik laboratorium nie może diagnozować stanu
      pacjenta. Poczekaj zobaczysz co ci wyrosło pójdziesz do lekarz i ten da ci
      lekarstwo. Nie jestes jedyną mamą która ma bakteria w moczu spoko głowa do góry.
      • kasikk3 Re: POSIEW MOCZU - fatalnie!! 18.07.05, 09:16
        boje sie okreopnie....dziwne to jest, nic mi nie dolega. To już 27 tydzień, do
        tej pory wyniki były idealne - zero leukocytów, żadnych bakterii, a tu nagle
        masz: leukocyty 25 i całe mnóstwo jakiegoś świństwasad((
        • eminka1 Re: POSIEW MOCZU - fatalnie!! 18.07.05, 09:43
          Nie denerwuj się! W razie czego to takie rzeczy się teraz leczy. Nie Ty pierwsza
          i nie ostatnia. W naszym stanie wiele z nas to dotyka. Kiedys robiłam wymaz z
          gardła. Jak poszłam odebrać wyniki to pani laborantka też powiedziała, że
          wychodzą bakterie - trzeba jeszcze poczekać (juz mi współczuła wścibska baba).
          Poczekałam i jak już odebrałam wyniki, to się okazało, że to był fałszywy alarm
          i nic się nie wyhodowało.
          Pozdrawiam.
    • auusis Re: POSIEW MOCZU - fatalnie!! 18.07.05, 11:30
      U nas w szkole rodzenia wzrócili uwagę na fakt, że w ciąży wydzielamy duże
      ilości śluzu; ponoć przy pobieraniu próbki moczu często śladowe ilości śluzu
      dostaje się do pojemnika, i wychodzą "straszne" wyniki. Nasza polożna nawet
      polecila nam przed pobraniem moczu skożystać z tamponu, aby w pojemniku
      naprawde wylądowal tylko mocz... Może w twoim przypadku jest wlaśnie tak? Nie
      przejmuj się, wątpie żeby coś strasznego moglo się dziać jeśli Ty się dobrze
      czujesz!

Pozdraiwam,
      Ania 38tc
      • zanetastocka Re: POSIEW MOCZU - fatalnie!! 18.07.05, 12:28
        Witaj.

Ja bodajże w 32 tc robiłam badanie moczu i oczywiście więcej leukocytów, białko
        w moczu i bakterii e.coli. A mały urodził sie zdowiusieńki. Potem sie okazało,
        że te bakterie mogą być w moim organiźmie gdyż kiedyś miałam częste zapalenia
        pęcherza. Lekarz przejął się głównie białkiem, ale nie było go aż tak dużo aby
        mogło powodować jakieś komplikacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka