anusia151 19.07.05, 21:50 Ile tabletek no-spy(tej dostępnej bez recepty)maksymalnie w ciągu dnia pozwolił Wam brać wasz ginekolog? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marchefka27 Re: no-spa ile max bierzecie? 19.07.05, 22:36 ja w zwiazku z twardnieniem brzucha dostalam prikaz - nospa 3 razy po 1 tabletce (mam nadzieje ze brana regularnie nosp nie bedzie miala jakiegos wplywu na dziecko...) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 06:24 Ja za lecen lakarza biore 3 razy dziennie po jednej Odpowiedz Link Zgłoś
beba72 Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 07:14 Ja biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki. Niestety każde zmniejszenie dawki powoduje skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgolkab Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 08:40 przepraszam, ale ja czegos nie rozumiem. jak mozna pytac inne dziewczyny ile biora tabletek?? od tego jest lekarz, zeby indywidualnie podjac decyzje i bez jego zgody nie powinno sie brac nic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uczynskag Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 18:08 w którym tc jesteś?ja w 20 i tez kupiłam nospę i biore sporadycznie ale czy normalne sa takie bóle w dole brzucha i twardnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapiotrowska Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 08:41 Można 6 tabletek tych małych 40 mg (dostepnych bez recepty) lub 3 wieksze 80 mg dostepne na recepte. Ja bralam 3 razy duza ale skoro juz od dluzszego czasu zadneych bolesci(odpukac to sobie zmniejszyłam na małe 3. Zycze zdrówka, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 08:43 w calej ciazy kilka tabletek zaledwie polknelam. wole juz dostac papweryne w pupe. teraz w ostatnim trymestrze w ogole odstawilam rozkurczowe, bo boje sie, ze moga powodowac rozwieranie szyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
sotto_voce Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 12:38 no właśnie - ja też się trochę boję tyle brać. Jestem w 28 tc, mam łykać 3 razy małą. W końcu no-spa ma za zadanie rozkurczanie mięśni gładkich - czy to nie powoduje rozwierania się szyjki? Nie znam się niestety dostatecznie na ludzkiej fizjologii, żeby sobie na to pytanie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 19:36 Nie no spa nie powoduje rozwarcia ale trzeba ja brać tak jak ja lekarz zaleci a nie na własna reke! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 19:41 gabi67 napisała: > Nie no spa nie powoduje rozwarcia ale trzeba ja brać tak jak ja lekarz zaleci a > > nie na własna reke! powoduje, powoduje. czesto jak porod nie postepuje wowczas podaje sie srodki rozkurczajace. niedawno na tym forum Doki ( anestezjolog)pisal dosc obszernie o tym zjawisku. o ile 1 i 2 trymestr mozna sobie folgowac o tyle w 3 bardzo ostroznie. Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 19:54 qrcze.. zaczeliśmy dziś 31 tydzień, a mi brzuch twardnieje kilka razy na godzinę.. podobno w ten etap ciąży normą jestdo 20 skurczy na dobę.. do lekarza miałam pójść za dwa tygodnie, czekać tak długo..? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: no-spa ile max bierzecie? 20.07.05, 19:55 ja bym sie z nim kontaktowala. Odpowiedz Link Zgłoś