niusiasz 28.07.05, 12:46 Czy to normalne że w 24 tygodniu ciąży odczuwam ból brzycha jakbym miała dostać okres? Nie jest bardzo intensywny ale czuję się trochę dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maallinka Re: ból brzucha w 34 tc 28.07.05, 20:31 Nie wiem czy to normalne ale ja tez odczuwam czasem takie bole (a tez jestem w 34tc). Jesli jest to polaczone ze skurczami to raczej trzeba cos na to brac, lekarz na pewno cos przepisze. Ja mam jutro wizyte, zapytam, bo tez sie niepokoje. A czy odczuwasz te bole łącznie z twardnioeniem brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś
niusiasz Re: ból brzucha w 34 tc 28.07.05, 21:02 Ostatnio mój brzuch prawie cały czas jest twardy jak kamień. Mam wizytę dopiero 10 sierpnia. Daj znać co powie Twój lekarz, bo nie wiem czy się tym martwić czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nata5 Re: ból brzucha w 34 tc 29.07.05, 12:24 ja jestem w 33tc i juz od dawna odczuwam bol ale w pobrzuszu,10dni temu lekarz powiedzial ze dzidzia tak mocno uciska mi na szyjke i pecherz i mam duzo pic by nie bylo infekcji zrobil mi masaz szyjki by sprawdzic czy sa skurcze i nie bylo- zreszta ja nie odczuwam skurczy tylko klucie natomiast 2 dni temu jak pojechalam po zwolnienie do niego z racji tego ze nic nie pomogla woda i tabl.dopochwowe przeciwzapalne tez mnie zbadal i stwierdzil nadal napieranie dzidzi i do tego skurcze.to dziwne bo mi sie wydaje ze to nie sa skurcze,ale to moja pierwsz ciaza i nie wiem.dal mi cordafen i niestety teraz tez nie widze poprawy,czy ktoras miala/ma cos podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
maallinka Re: ból brzucha w 34 tc 29.07.05, 13:50 czesc No i jestem po wizycie. Powiedzialam lekarzowi o objawach - takich jak u Ciebie, czyli bol w dole brzucha i twardniejacy brzuch. Po badaniu lekarz stwierdzil ze glowka dziecka jest nisko i mocno uciska na dol, rowniez na spojenie lonowe. Stad te bole. Ta uciskajaca glowka przy nacisku pobudza macice do skurczy i stad ten twardniejacy brzuch. Poza tym moja macica w tej ciazy jest nadpobudliwa i rzeczywiscie zbyt czesto reaguje skurczami i twardnieje. Akurat jak lekarz mnie badal to zrobil mi sie z brzucha "glaz" wiec gin sam sie przekonal jak to u mnie wyglada. Na te skurcze przepisal mi Fenoterol (juz wczesniej ale ja unikam brania tego leku bo mnie po nim trzesie) i powiedzial zeby za dnia lezec sobie w pozycji takiej zeby lozko od strony nog bylo podniesione, czyli tak jakby troche glowa w dol, zeby macica nie byla tak uciskana tylko jakgdyby poszla troche do gory. A na skurcze zamiast Fenoterolu powiedzial, ze lezac na kanapie moge... popijac male drinki ) Tzn 3 razy dziennie np po ok 25ml alkoholu, albo piwko, bo to rozluznia miesnie. Dobre nie? Chyba wybiore te metode zamiast farmaceutykow Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niusiasz Re: ból brzucha w 34 tc 29.07.05, 19:39 Bardzo dziękuję za odpowiedź - bardzo mnie uspokoiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: ból brzucha w 34 tc 29.07.05, 19:48 Lekarz zalecił Ci alkohol!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
maallinka Re: ból brzucha w 34 tc 29.07.05, 19:57 powaznie, sama sie zdziwilam, zapytalam czy nie zartuje... ale oczywiscie zaleca w minimalnych ilosciach i nie dzien w dzien! Mam do niego zaufanie i dlatego wierze w to co mowi. Wiesz, jak mam wziac tabletke fenoterolu po ktorej dostaje trzesiawki to wole wypic pol szklanki piwa, szczegolnie w taki upal. A wiadomo ze alkohol dziala rozluzniajaco na miesnie, a tu wlasnie o to chodzi. Ale ja nikomu niczego bym nie zalecala przez internet, kazdy powinien spytac swojego lekarza. Pisze co powiedzial moj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: ból brzucha w 34 tc 30.07.05, 09:31 mnie tez coś od kilku dni brzuszek pobolewa, twardnieje, napina się (34 t. W e czwartek akurat byłam u gina i wspomniałam mu o tym - przepisal mi SCOPOLAN i MagneB6 + leżenie w wyrku. Na drugi dzien okazalo sie, że plamy jakies brunatne mam na bieliznie. Gin powiedzial, ze to moze byc po badaniu na fotelu ginekologicznym, jeśli by to przeszlo, to OK. A jak nie to mam przyjechac do szpitala i tam sprawdzi co tam sie dzieje. Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki z twardniejąymi brzuszkami i nie dajmy sie tym upałom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: ból brzucha w 34 tc 30.07.05, 09:39 a gdzie was boli ten brzuch? w ktorym miejscu? mnie boli z boku po lewej, dzisiaj jade do gina, zobaczymy co powie, jestem w 28 tc Odpowiedz Link Zgłoś