Dodaj do ulubionych

Proszę o odpowiedź.

30.07.05, 15:14
Witam serdecznie.
Właśnie przed chwilką koleżanka całkowicie zaskoczyła mnie pytaniem, na które nie znam odpowiedzi.
Może któraś z Was wie, kiedy widać już na usg ciążę? Nie chodzi dokładnie o zarodek, serduszko etc., tylko sam pęcherzyk ciążowy. W którym dniu ciąży czy tygodniu ciąży lekarz może go dostrzec robiąc usg?
Z góry dziękuję za zainteresowanie wątkiem i odpowiedź.
Blanka
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Proszę o odpowiedź. 30.07.05, 15:15
      roznie. najczesciej 2-3 tygodnie od zaplodnienia.
    • kasiadove Re: Proszę o odpowiedź. 30.07.05, 15:16
      U mnie pęcherzyk był w 5 tyg. od ostatniej mies. a serduszko w 6. Ale lekarz
      powiedział że może nie być widać.
      • r.kruger Re: Proszę o odpowiedź. 30.07.05, 15:19
        5-6tc(licząc od OM) widać pęcherzyk,serduszko różnie u mnie dopiero w 9tc ale
        czytałam że często już w 7tc widać...
        • blasiek I jeszcze jedno! 30.07.05, 15:26
          Dziękuję za odpowiedź.
          Z opisu wynika, że kumpela będąc na tym usg mogła być gdzieś w połowie 5 tygodnia, czy wtedy już byłoby cokolwiek widać? Dodam, że miesiąc temu miała normalny okres a teraz jej się spóźnia 5 dni (na pewno nie mogła zajść w ciążę w tym miesiącu, bo "nie miała okazji być sam na sam ze swoim chłopakiem" - jak stwierdziła smile
          • pimpek_sadelko Re: I jeszcze jedno! 30.07.05, 15:38
            to niech zrobi test. przeciez my nie wrozki. z tego co moge sadzic pan bog
            drugiego niepokalanego poczecia nie szykujesmile
            • blasiek Do Pimpusia :-) 30.07.05, 15:45
              A widzisz problem polega na tym, że zrobiła dzisiaj już dwa testy - jeden jej wyszedł negatywny a drugi, że błąd. Tylko, że nie robiła z porannego moczu, więc jej mówię, żeby zrobiła jeszcze jutro rano. Idzie do lekarza ale dopiero w poniedziałek i siedzi mi tutaj i beczy a ja nie wiem jak ją pocieszyć. Myślałam, że jak w 5 tygodniu nic nie widać to ciąży nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka