darowoga 02.08.05, 16:55 zastanawiam sie właśnie, jak to jest-czy podczas porodu też tak czeso trzeba korzystać z toalety, jak w ostatnich tygodniach, dniach ciąży?czy następuje może jakieś cudowne wstrzymnie?wiecie może? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 16:57 Wręcz przeciwnie. Nie dość, że możesz mimowilnie zrobić siku, to też... kupę. Dlatego ja poproszę o lewatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
betty761 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:02 w czasie porodu obsiusiałam położną, powiedziała mi po fakcie, bo ja niczego nie zauważyłam. powiedziała, że to się często zdarza i nie należy się przejmiwać, podobnie z kupą. Odpowiedz Link Zgłoś
martula771 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:12 Jak akcja jest bardziej zaawansowana to zakłada położna cewnik. Ja tak miałam przy pierwszym, byłam tym zdziwiona, ponieważ nie odczuwałam parcia na pęcherz, a jednak coś tam wyleciało Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:16 Wow, o zakladaniu cewnika podczas naturalnego porodu to jeszcze nie slyszalam?! Natomiast slyszalam wiele o obsikaniu poloznej i o tym, ze to jest zupelnie normalne. W pierwszej fazie porodu mozna normalnie chodzic do toalety, ale w trakcie skurczow partych - szkoda ich marnowac Nie mam wlasnych doswiadczen, ale tak mowily moje kolezanki... Zadna polozna sie nie obrazila za obsikanie, zadna nie zakladala cewnika! sylka + michasia 2 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: O cewniku 02.08.05, 21:22 Cewnik w naturalnym porodzie zakładany jest tylko wtedy, gdy pełny pęcherz uniemozliwia głowce dziecka własciwe umiejscowienie się w kanale rodnym. I to tez nie jest zakładany na długo, tylko an moment. Przy normalnym porodzie nikt cewnika nie uzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: O cewniku 03.08.05, 09:15 mika_p napisała: > > Przy normalnym porodzie nikt cewnika nie uzywa. Mialam cewnik, przy porodzie naturalnym. Kwestia okolicznosci. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hebbe Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:20 ja rodziłam w znieczuleniu zewnątrzoponowym, miałam "miękkie nogi", więc nie mogłam sama pójść do toalety i zakładano mi cewnik - bezboleśnie, praktycznie nic się nie czuje, nawet samego siusiania co do oddawania stolca to położna mówiła mi, że to jest normalne, szczególnie w ostatniej fazie porodu (parcie) i nie mam się przejmować - na szczęście mi się to nie przydarzyłóo, bo przed porodem dostałam taką ostrą biegunkę, że już nic we mnie nie zostało ale nawet gdyby, to pod koniec człowiek jest już tak zmęczony i skupiony zupełnie na czym innym niż czynności fizjologiczne, że naprawdę nie ma miejsca na wstyd i skrępowanie Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 23:00 A mi się śmiać chce, jak przypomnę sobie moje sikanie podczas porodu. Rodziłam z mężem, mieliśmy swój pokój, ale łazienka była trochę oddalona na korytarzu. Jak mi się chciało siku to czekałam na skurcz, potem szybko przez korytarz do łazienki, siku, znów skurcz i szybko z powrotem. Jak nie zdążyłam i złapał mnie skurcz na korytarzu to dosłownie chodziłam po ścianach A w pokoju przyjemnie, piłeczka itp. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 23:19 mnie połozna zapytała co wolę: czpeczek czy lewtywę, wybrałam drugie i siku tez przy okazji poszło, a czy potem coś było to nie mam pojecia bo i tak czułam cały czas mokradło to jest chyba najmniejszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: siku podczas porodu 03.08.05, 09:17 Jak rodzisz dziecko to nie myslisz o siusianiu Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: siku podczas porodu 03.08.05, 10:07 Ale myśli się PRZED Pamiętam wątek dziewczyny, której sen z powiek spędzało to, że w obecności męża podczas porodu może... puścić bąka. Odpowiedz Link Zgłoś