Dodaj do ulubionych

siku podczas porodu

02.08.05, 16:55
zastanawiam sie właśnie, jak to jest-czy podczas porodu też tak czeso trzeba
korzystać z toalety, jak w ostatnich tygodniach, dniach ciąży?czy następuje
może jakieś cudowne wstrzymnie?wiecie może?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 16:57
      Wręcz przeciwnie. Nie dość, że możesz mimowilnie zrobić siku, to też... kupę.
      Dlatego ja poproszę o lewatywę.
    • betty761 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:02
      w czasie porodu obsiusiałam położną, powiedziała mi po fakcie, bo ja niczego nie
      zauważyłam. powiedziała, że to się często zdarza i nie należy się przejmiwać,
      podobnie z kupą.
      • martula771 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:12
        Jak akcja jest bardziej zaawansowana to zakłada położna cewnik. Ja tak miałam
        przy pierwszym, byłam tym zdziwiona, ponieważ nie odczuwałam parcia na
        pęcherz, a jednak coś tam wyleciało
        • sylka75 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:16
          Wow, o zakladaniu cewnika podczas naturalnego porodu to jeszcze nie slyszalam?!
          Natomiast slyszalam wiele o obsikaniu poloznej i o tym, ze to jest zupelnie
          normalne. W pierwszej fazie porodu mozna normalnie chodzic do toalety, ale w
          trakcie skurczow partych - szkoda ich marnowacwink Nie mam wlasnych doswiadczen,
          ale tak mowily moje kolezanki... Zadna polozna sie nie obrazila za obsikanie,
          zadna nie zakladala cewnika!

sylka + michasia
          2 dni po terminiesad
        • mika_p Re: O cewniku 02.08.05, 21:22
          Cewnik w naturalnym porodzie zakładany jest tylko wtedy, gdy pełny pęcherz
          uniemozliwia głowce dziecka własciwe umiejscowienie się w kanale rodnym. I to
          tez nie jest zakładany na długo, tylko an moment.
          Przy normalnym porodzie nikt cewnika nie uzywa.
          • sonnja1 Re: O cewniku 03.08.05, 09:15
            mika_p napisała:

>
            > Przy normalnym porodzie nikt cewnika nie uzywa.

Mialam cewnik, przy porodzie naturalnym. Kwestia okolicznosci.

pozdr
    • hebbe Re: siku podczas porodu 02.08.05, 18:20
      ja rodziłam w znieczuleniu zewnątrzoponowym, miałam "miękkie nogi", więc nie
      mogłam sama pójść do toalety i zakładano mi cewnik - bezboleśnie, praktycznie
      nic się nie czuje, nawet samego siusiania
      co do oddawania stolca to położna mówiła mi, że to jest normalne, szczególnie w
      ostatniej fazie porodu (parcie) i nie mam się przejmować - na szczęście mi się
      to nie przydarzyłóo, bo przed porodem dostałam taką ostrą biegunkę, że już nic
      we mnie nie zostałosmile ale nawet gdyby, to pod koniec człowiek jest już tak
      zmęczony i skupiony zupełnie na czym innym niż czynności fizjologiczne, że
      naprawdę nie ma miejsca na wstyd i skrępowanie
    • tunia30 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 23:00
      A mi się śmiać chce, jak przypomnę sobie moje sikanie podczas porodu. Rodziłam z
      mężem, mieliśmy swój pokój, ale łazienka była trochę oddalona na korytarzu. Jak
      mi się chciało siku to czekałam na skurcz, potem szybko przez korytarz do
      łazienki, siku, znów skurcz i szybko z powrotem. Jak nie zdążyłam i złapał mnie
      skurcz na korytarzu to dosłownie chodziłam po ścianach smile A w pokoju przyjemnie,
      piłeczka itp.
      Tunia
    • magdek2 Re: siku podczas porodu 02.08.05, 23:19
      mnie połozna zapytała co wolę: czpeczek czy lewtywę, wybrałam drugie i siku tez
      przy okazji poszło, a czy potem coś było to nie mam pojecia bo i tak czułam
      cały czas mokradło smile to jest chyba najmniejszy problem smile
      • gabi67 Re: siku podczas porodu 03.08.05, 09:17
        Jak rodzisz dziecko to nie myslisz o siusianiusmile
        • budzik11 Re: siku podczas porodu 03.08.05, 10:07
          Ale myśli się PRZED smile Pamiętam wątek dziewczyny, której sen z powiek spędzało
          to, że w obecności męża podczas porodu może... puścić bąka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka