bazylea1 03.08.05, 11:19 napiszcie czy to usg jest wazne z jakiegos powodu. miałam usg w 11 i 21 tc a teraz gin mi kaze isc na usg dopiero po 36 tc. nie wiem czy isc w 32 tc jak kazą wszystkie mądre wytyczne czy tak jak każe gin czy na oba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darowoga Re: usg w 32 tc 03.08.05, 13:41 ja miałam usg robione juz 5 razy;w 13,21,26(to na własną prośbę)i własnie w 32/33 tygodniu- wg gin. miało to byc ostatnie, stwierdzające ułożenie dziecka do porodu. Faktycznie gin.stwierdzila wtedy, ze dziecko jest prawidlowo ulozone. z tym, ze do porodu moglo sie to chyba zminic, przeciez to jeszcze wtedy bylo tyle czasu. pożniej okazalo sie, ze w 38 tygodniu musialam zrobic jeszcze jedno, taki jest wymog szpitala w ktorym mam rodzic. biedne to moje dzieciatko, tyle razy podgladane, i dodatkowa kasa poszla.reasumujac,wydaje mi sie ze niepotrzebnie robilam usg wlasnie w tym 32tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: usg w 32 tc 03.08.05, 13:43 ja bym chciala miec zrobione, ale mysle, ze koniecznosci nie ma. po 36 musisz zrobic bo potrzebne do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: usg w 32 tc 03.08.05, 13:45 Ja nie odpowiem Ci, czy to USG jest ważne, bo jeszcze przede mną, ale napiszę tylko, że najlepiej robić jak zaleca lekarz prowadzący. Ja też czytałam wszędzie, że USG połówkowe robi się w 20tc, a on mi kazał zrobić między 22 a 24. Zrobiłam, jak kazał. Odpowiedz Link Zgłoś