Dodaj do ulubionych

wózek jedno- czy dwufunkcyjny?

17.08.05, 14:47
Hej, pytanie jak w temacie. Podobno spacerówki z wózków dwufunkcyjnych są
niewygodne, z kolei w typowej "parasolce" nie rozkłada się siedzenie i nie
mozna położyc dziecka. Pozatym jesli mój Marcel urodzi się w listopadzie, to
na kolejną zimę bedzie miał dopiero koło roku i zastanawia mnie czy w
parasolce nie będzie mu zimno, a w gondolce pewnie juz sie nie zmieści... a
może się mylę?
Dzięki za rady smile
Pozdrowienia!
Obserwuj wątek
    • survvivve Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 14:50
      podbijam
      • aniam241 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 14:59
        wejdz sobie na strone www.arti.pl. tam jest fajny wozeczek TRAWEL LUX funkcje
        jak w wozku TRAWEL ale jest z gondolka. w sklepie firmowym nie kosztuje duzo.
        Ogladalam go i ja go kupuje poniewaz moja dzidzia urodzi sie w pazdzierniku i
        bedzie jej w nim cieplo
        • yagooda Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 15:11
          całkiem fajny no i niedrogi, dzięki za link. A takie kółka są wygodne? Bo mnie
          się wydawało, ze powinien byc taki wozek miękko zawieszony, a ten nie
          wygląda... To nie przeszkadza?
        • alfa36 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:09
          aniam241 napisała:

> wejdz sobie na strone www.arti.pl. tam jest fajny wozeczek TRAWEL LUX funkcje
          > jak w wozku TRAWEL ale jest z gondolka. w sklepie firmowym nie kosztuje duzo.
          > Ogladalam go i ja go kupuje poniewaz moja dzidzia urodzi sie w pazdzierniku i
          > bedzie jej w nim ciep

Gdzie obowiązują ceny podane na stronie firmy? Jest tam tez szereg sklepów- czy to są te firmowe. Szczerze mówiąc ceny są wyjątkowa atrakcyjne a i wózki mi się podobają. Ja mam zamiar na początku używać przechodzony wózek (typowy głęboki). Nie wygląda atrakcyjnie ze względu na przestarzały model, ale tak sobie myślę, że mojemu wrześniowemu dzidziusiowi będzie w nim wygodnie, a wiosną kupimy większą spacerówkę. Wracając do wózków arti- nie bardzo wiem, czym sie różni TRAWEL od TRAVEL LUX
          • aniam241 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:43
            takie ceny obowiazuja w zielonce a w tych sklepach sa straszne przebitki. na
            stronie jest adres i numer telefonu do zielonki
            • alfa36 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 21:08
              Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nie mozna tam zamówic wózka (nic na ten temat nie ma na ich stronie). Pozdrawiam.
              • aniam241 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 21:49
                alfa36 napisała:

> Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nie mozna tam zamówic wózka (nic na ten temat
                n
                > ie ma na ich stronie). Pozdrawiam.

jezeli chodzi ci o wozek firmy arti to mozesz do nich zadzwonic i kupic u nich
                bezposrednio w sklepie firmowym w zielonce
                • alfa36 do aniam241 19.08.05, 16:59
                  Czy Ty używasz wózka tej firmy? Jutro wybieramy sie na poszukiwania ich wózka i mam zamiar obejrzeć sobie ich ceny. Przymierzam się do Travel ewentualnie Travel Lux. Pozdrawiam.

aniam241 napisała:
                  > jezeli chodzi ci o wozek firmy arti to mozesz do nich zadzwonic i kupic u nich
                  > bezposrednio w sklepie firmowym w zielonce
                  • aniam241 Re: do alfa36 19.08.05, 20:42
                    Nie uzywam tego wozka bo moja dzidzia urodzi sie w pazdzierniku. Ogladalam go w
                    sklepie i bardzo mi pasowal. jedz od razu do zielonki ul.Mazurska 17 jesli
                    mieszkasz gdzies blisko albo w warszawie na ulice Świętochwskiego 2 lok 3 przy
                    Lazurowej. są to sklepy firmowe. Pozdr
          • aniam241 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:45
            wózek trawel jest spacerowka a trawel lux jest z gondola
    • igulinda Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 15:01
      ja kupilam 3 funkcyjny z prostego powodu - wygoda, brak miejsca i ekonomiasmile
    • mika_p Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 15:45
      Ale spacerówka to nie tylko parasolka albo czołg z trójfunkcyjnego - jest
      mnóstwo opcji pośrednich.
      Dla mnie wózek wielofunkcyjne ma tę zaletę, że nie zmusi mnie do kupowania
      spacerówki kiedy nie będę przygotowana finansowo, są dzieci, które wczesnie
      protestują przeciwko leżeniu i wtedy najłatwiej trochę im podniesc plecy.
      • deotyma11 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 16:47
        Moja córcia ma teraz 14 miesięcy. Na początku mieliśmy wóze wielofunkcyjny i
        serdecznie tego żałowałam. Wózki takie są ciężkie (te lekkie kosztują masę
        pieniędzy), trudno nimi manewrować. Mówiliśmy na niego czołg albo grzmot. Na
        wiosnę kupiliśmy córci wózek spacerowy Baby Dreams - Rider, a grzmota
        sprzedaliśmy w komisie (do spacerowego dopłaciliśmy ok 150 zł). Nasza
        spacerówka ma osłonkę na nóżki na chłodne dni, rozkładane oparcie, folię,
        skrętne kółka, jest składany i waży tylko 7 kg. Polecam to naprawdę dobre
        rozwiązanie.
        • behemot79 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 17.08.05, 17:33
          Miałam identyczny dylemat smilePo konsultacjach ze znajomymi i wnikliwej analizie
          wypowiedzi "internetowych" mam, doszłam do wniosku, że nie ma sensu inwestować
          w drogi, wielofunkcyjny wózek, skoro i tak wszyscy wymieniaja go z czasem na
          lekką spacerówkę. Odkupiłam więc używany (ale w idealnym stanie, jeszcze na
          gwarancji)wózek wielofunkcyjny (głęboki+spacerówka+nosidełko)za śmieszne
          pieniądze (350 zł), a na wiosnę kupię "wypasioną" spacerówkę (marzy mi się Peg
          Perego Atlantico lub Venezia), która z pewnościa posłuży nam o wiele
          dłużej...Gdybym miała możliwość wyboru, to kupiłabym tradycyjną gondolę
          (troszkę się martwię, że Maluszkowi może być ciasno w nosidełku, chociaż nie
          jest ono wcale takie małe-ok.75 cm długości, ale te pół roku chyba jakoś
          wytrzymamy smile), no, ale jak się nie ma co się lubi...
          • ledzeppelin3 Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:23
            Zdecydowanie polecam fajną gondolę a potem oddzielną dobrą spacerówkę (np. we
            francuskim trotterze rozkłada się siedzenie)
            • karolinazajac Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:35
              Ja również uważam, że dobrym pomysłem jest wózek z gondolą wymienianą na
              spacerówkę. Gondola jest duża, a przez czas jej używania spacerówka się nie
              niszczy. A spacerówka z takiego wózka chyba zawsze ma opcję rozłożenia na
              płask. Poza tym jak dziecko jeszcze używa gondoli to jest ona wyżej niż w
              takich wózkach kombi i mamie łatwiej z niego korzystać. Minusem jest to, że
              później dzidzia sama nie może wychodzić ze spacerówki, bo jest trochę wysoko,
              ale jak dobrze chodzi to można zamienić taki wózek na lekką parasolkę. W każdym
              razie ja tak bym chciała zrobić.
          • kokons Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 18.08.05, 10:58
            Ach te dylematy...
            Osobiscie bylam przekonana do wozkawielofunkcyjnego a przy wyborze kierowalam
            sie ostrzezeniem kolezanki,ze przy zakupie takiego wozka bardziej skupiamy sie
            na gondolce nizspacerowce,no i potem ona okazuje sie niewygodna...co zreszta
            potwierdzajapowyzsze odpowiedzi...
            No i skupilam sie przy wyborze wozka na spacerowce a teraz mam dylemat czy
            gondolka z tego kompletu jest wystarczajaco wygodna, ale po kolei:
            Mnie zachwycaja wozki Quinny a zwlaszcza buzz, zwlaszcza jesli chodzi o
            rozmiary, wygode w podnoszeniu i skladaniu oraz przewozeniu samochodem z
            niewielkim bagaznikiem...zastanawia mnie jednak wielkosc gondolki: "Gondola
            DREAMI firmy Quinny jest doskonałym uzupełnieniem wózka Buzz. Może być
            wykorzystywana jako wózek głęboki, a dodatkowo pałąk-uchwyt przy budce
            umożliwia przenoszenie gondoli z dzieckiem. Gondola posiada kieszeń zasuwaną na
            suwak i kieszonkę z boku. Wnętrze gondolki, a także materacyk są bardzo
            delikatne, bo wykonane z miękkiego polaru. Dodatkowo gondola wyposażona jest w
            polarową poszewkę na kocyk oraz impregnowaną osłonę.
            Wymiary:
            - dł.77cm,
            - szer.37cm,
            - głębokość 18 cm.

I jeszcze jedno pytanie: Czy Quinny to wedlug was wygodny wozek?!

Dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam. Styczniowa mama.

• izoldziak Re: wózek jedno- czy dwufunkcyjny? 19.08.05, 21:19
              Nie mam wprawdzie wózka Quinny, ale podzielę się uwagami z moich obseracji. Co
              do gondolki Quinny to jest naprawdę malutka. Kilka dni temu widziałam mumusię z
              bobasem użytkujący taką gondolkę i stwierdziłam, że z dużo miejsca to nie ma, a
              dzidzia była naprawdę malusieńka. A co dopiero będzie zimą, gdy dojdą warstwy u
              brań i śpiworek.
              Czy jesteś pewna, że tak łatwo się składa? Wczoraj podczas pobytu w Smyku
              obserwowałam przyszłych rodziców, którzy 'rozbierali na części pierwsze' wózek.
              Zaczęli jak przyszłam, a gdy wychodziłam pół godziny później, nadal byli tym
              zajęci. To tak a propos wygody. Ale przyznaję, że design jest extra!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka