Dodaj do ulubionych

tesy ciążowe - czy wiarygodne?

19.08.05, 15:08
dziewczyny,
powiedzcie poproszę jak wiarygodne sa testy ciążowe?
u mnie wyszły dwie kreski
ale objawów jakichkolwiek brak.
czy z dzieleniem się z radością z najbliższymi czekać do pierwszej wizyty u
lekarza czy może mozna już?
z góry dzięki,
gosia
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 15:13
      u mnie test się nie myliłsmile Nie martw się że nie masz żadnych objawów - ja też
      nie miałam. Dopiero w 2 mies. zaczęłam być senna, bolały mnie piersi, lekko
      pobolewał brzych i byłam strasznie głodna!! Ja podzieliłam się tą cudowną
      wiadomością dopiero po usg ale to dlatego że pierwsza ciąża okazała się pusta i
      bałam się że może będzie tak samosad Na szczęście wszystko dobrze poszło i
      jestem juz w 34 tyg. smile)
      • kajtanka Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 16:22
        Jak już pokaże dwie kreski to pokarze i zanczy że jest dzidzius smile) GRATULUJE!
        Myli się tylko czasem gdy nie pokaże a ciąża może być a zamało jest hormonu w
        moczu.
        Mi lekarz z zawiadamianiem rodziny kazał czekac 2 tg po ostatniej @ zresztą na
        wizyte też mi kazał dopiero wtedy przyjść bo wcześniej i tak bardzo trudno
        lekarzowi stwierdzic ciąże
        Pozdrawiam i trzymam kciuki smile)
        • m.a.p Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 23:30
          hmmm,
          dzięki dziewczyny za odpowiedzi
          smile
          mam nadzieję, ze to już to.
          kreski były wyraźne i pokazały się dosłownie po chwili, nie musiałam czekać
          przepisowych 5 minut.

trzymam kciuki tak za siebie jak i za Was.
          pozdrawiam,
          gosia
    • gonia28b Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 18:30
      Ja swój test zrobiłam kiedy zaczął spóźniać sie okres, a było prawdopodobne, że
      jestem w ciąży. Test wykonałam wieczorem, a o godz. 22.30 poszłam pokazać te
      dwie kreski mojej Mamie. Myślę, że te testy są dość wiarygodne.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • malgolkab Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 20:17
        hej. ja w maju zrobilam test i wyszly 2 kreski ( 2 bardzo slaba), od razu
        powiedzielismy rodzinie, a po paru dniach dostalam plamienie, ktore przerodzilo
        sie w @, 2 test wyszedl juz negatywny i tak samo test z krwi. moja gin
        powiedziala, ze mogla byc to tzw. ciaza biochemiczna i zeby nie robic testu za
        szybko. w czerwcu spozniala mi sie @, ale nauczona doswiadczeniem nic nie
        robilam, test zrobilam dopiero po 2 tygodniach opoznienia i wyszly 2 grube
        krechy, a nawet sie nie spodziewalam. teraz zaczynam 4 miesiac i wszystko jest
        ok
        • gonia28b Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 20:49
          Hej! Ja też właśnie zaczynam 4 mc. Nie robiłam testu jeszcze w maju tylko
          gdzieś dopiero w połowie czerwca. Kilka dni po spodziewanej @. Wydaje mi się,
          że poczęłam gdzieś pod koniec maja (noo, ten długi weekend). Na kiedy masz
          termin?
          • malgolkab do gonia28b 19.08.05, 20:51
            hej. termin mam na 22.02. a Ty??
    • oliviaa Re: tesy ciążowe - czy wiarygodne? 19.08.05, 20:22
      U mnie pierwszy test zrobiony 2 tyg po "przytulaniu" z mezulkiem pokazal ze nie
      jestem w ciazy, ale drugi zrobiony tydzien po tym pierwszym ujawnil dwie
      kreseczkismile i ten sie nie mylilsmile
      • brzoskwa Czy ktoś tak miał? 19.08.05, 22:02
        Hej Kobitki! Jestem tu first time i nie bardzo wiem do kogo sie zwrócić... Otóż
        mój problem polega na tym, że już sama nie wiem co się dzieje. Ostatnią
        miesiączkę miałam 8 czerwca i od tamtej pory cisza... Całymi dniami czuje
        dziwne mdłości, częste bóle głowy i ciągły ból brzucha w jego dolnej części.
        Dodam jeszcze, że robiłam 3 testy (pierwszy po tygodniu, a drugi i trzeci w
        odstępie dwudniowym po około 3 tygodniach od stosunku) i wszystkie były
        negatywne. Czy jest to możliwe, żeby się jednak okazało, że to ciąża? A i mam
        jeszcze jedno pytanie, czy alkohol bądź też narkotyki mają wpływ na wynik
        testu? Z góry dzięki za odpowiedź. Buźka!
        • malgolkab Re: Czy ktoś tak miał? 19.08.05, 22:41
          ani alkohol ani narkotyki nie maja wplywu na wynik testu. na Twoim miejscu
          poszlabym do lekarza, zeby wyjasnic ten brak @
          • brzoskwa Re: Czy ktoś tak miał? 19.08.05, 23:14
            Dzięki za odpowiedź. A myślisz,że to może być ciąża? Wybieram się do lekarza,
            ale dopiero po powrocie z wakacji.
            • malgolkab Re: Czy ktoś tak miał? 19.08.05, 23:27
              nie wiem, skoro 2 testy wyszly ci negatywne... tak czy tak idz, bo to zawsze
              trzeba wyjasnic. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka