Dodaj do ulubionych

szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia...

20.08.05, 19:35
hej,caly czas podobal mi sie quinny buzz,jednak im wiecej czasu mija tym
wiecej mowi ze jednak nie,wozek jest super,ma wiel zalet,jezdzi sie nie
b.fajne,jednak zaden z jego kolorow mi sie nie podoba tak super,no i nie ma
kosza podspodem s´co byloby mi raczej nie zbedne. No i wlasnie szukam wozka
ktory
-bylyb nie duzy po zlozeniu,ale jednak masywny
-lekki
- najlepeije wielefunkcyjny,ale najbardziej zalezy mi na foteliku zakladanym
bezposredni na stelarz,chcialabym tez aby owy fotelik rozkladal sie i mial
budke)
- zeby mial chco niewielki kosz
to takie najwazniejsze,moze ktoras z was zna podony wozek,bede bardzo
wdzieczna za link lub chocuaz nazwe.
Obserwuj wątek
    • kasssiiia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 19:44
      mursy na pewno ma rozkładany fotelik z budką, ale powiem szczerze, że ja nie
      umiałabym jeżdzić tym wózkiem.
      www.mutsy.com

Sama jestem napalona na buzza w kolorze blue mist reflection smile
      • annam21 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 19:50

• kasssiiia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 20:10
          absolutnie brak kosza nie jest dla mnie natyle ważny by odwieść mnie od kupna
          buzza. straciłam głowe na jego punkcie!!
          Kosz na pewno nie zaszkodziłby ale buzz jest nieziemski z koszem czy bez. I tak,
          wiem, że to mało praktyczne podejście ... smile
          • annam21 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 20:12

• lirio Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 19:51
      Ja kupiłam ten zestaw, jest jeszcze w 3 innych kolorach.
      Musisz ocenić czy spełnia Twoje wymagania.
      www.allegro.pl/show_item.php?item=54682464
      • kokons Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 11:40
        Graco - niezly wozek, niezla cena, dla mnie ma tylko jeden mankament- nie ma
        przekladanej raczki czy spacerowki a kontak z dzieckiem niekiedy jest konieczny.

Annam jak juz zapewne wiesz ja tez jestem fanka buzza,z kolorami bym tez
        pomarudzila ale widze jego wieksze mankamenty choc dopoki nie zobacze go w
        sklepie nie bede o nich pisac,a planuje go zobaczyc wtym tygodniu no i obiecuje
        wtedy podzielic sie zwami opinia.

Konkurencja do Buzza stal sie dla mnie Mutsy, jest rownie nowoczesny a ma
        swietny patent z pieciostopniowo rozkladanym fotelikiem,ktory mozna nosic na
        stelarzu no i kosz na zakupy, sklada sie rownie dobrze jak buzz no i jest od
        niego tanszy i ma tansze elemety, ktore musimy dokupic...

Ciekawa jestem dalszej dyskusji i polecen. Pozdrawiam.
    • trosia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 20.08.05, 21:04
      A moze Bebe Confort? Ja marzę o stelażu Trophy lub Trophy Air 6, który ma kosz
      o pojemności 27 litrów. Do tego gondola Windoo, fotelik Elios Safe Side
      (zakładany bezpośrednio na stelaż) i siedzisko Opera jak dzidziuś będzie już
      większy. Wszystko możesz obejrzeć na stronie www.bebecomfort.com lub w jednym
      ze sklepów internetowych www.baby.com.pl
      Pozdrawiam i życzę udanego wyboru!
      • bebe73 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 18:37
        Ja też chcę kupić Bebe Confort, stelaż Trophy, gondola Windoo, fotelik Elios
        Safe Side(zakładany bezpośrednio na stelaż) i siedzisko Opera. Bardzo mi się
        podoba z wyglądu, pytałam paru znajomych którzy maja takie wózki i sa z nich
        zadowoleni. Nie mogę się zdecydować na kolor. Czy patrzycie też na kolor wózka
        czy jest on Wam obojętny?
        • trosia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 20:16
          Dla mnie kolor odgrywa dużą rolę. Mnie się najbardziej podoba kolor Indigo z
          kolekcji 2005 - widziałam go "na żywo" w sklepie. Według mnie jest uniwersalny -
          dla dziewczynki i dla chłopca. Taki wesoły kolorek smile
          • bebe73 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 20:24
            Mnie sie podoba(ł) czerwony, tylko w katalogu był ładny, a na żywo to już mniej
            mi sie widzi. I teraz to już sama nie wiem. Mężowi podoba sie granatowy, a ja
            nie chcę ciemnego wózka.
            • trosia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 20:35
              A znacie płeć dziecka? Mnie się jeszcze podoba Camelia (dla dziewczynki) i
              Sable (uniwersalny, też widziałam "na żywo"). Pan w sklepie powiedział nam, że
              około listopada wejdzie już kolekcja 2006 i kolory mogą się zmienić więc jeżeli
              chcesz mieć wszystko w jednym kolorze to lepiej kupić od razu - poza tym przy
              zakupie "hurtowym" zawsze można wynegocjować zniżki smile
              • bebe73 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 20:44
                Ma być dziewczynka. ten różowy też mi sie podoba, ale mój mąż powiedział, że
                jak później będziemy mieć chłopca to głupio będzie wygladać w tym wózku. Musze
                przemyśleć ten beżowy. Szkoda że nowe kolory będą dopiero w listopadzie.
                • trosia Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 22:56
                  Nasi sąsiedzi mają "zestaw" w kolorze Bobby Bleu (granatowy z błękitem w
                  środku) i też jest całkiem ładny. Najważniejsze żeby w środku wózek nie był
                  ciemny, bo podobno w wózkach z ciemnym wnętrzem dzieci są niespokojne. Więc
                  skoro Twój mąż chciałby granatowy to ten kolor jest optymalnym rozwiązaniem smile
                  • laminja Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 22.08.05, 10:43
                    ja mam taki kolor smile) Choć kiedy go kupowałam był w ofercie piękny fioletowy...
                    I bardzo go chciałam kupić, ale już nie było. Moi znajomi nie mogli się
                    zdecydować, więc kupili gondolkę i spacerówkę w jednym kolorze (ze względy na
                    wspólne elementy) a fotelik w zupełnie innym.

W sklepie na ul. Jagiellońskiej 2 w Warszawie za płatność gotówką dostaje się
                    10% zniżki. A w ich ofercie internetowej można kupic foteliki z poprzdeniej
                    kolekcji ze sporą zniżką. Adres strony to chyba: www.maledziecko.pl
                    • bebe73 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 22.08.05, 13:06
                      Dzięki za podpowiedzi. Czas najwyższy zdecydować sie na wózek. Pozdrawiam.
        • szpilki Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 22.08.05, 16:50
          siedziesko opera dla 8 - miesięcznego dziecka jest ciasne.
    • monis_26 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 16:39
      Hej,
      ja jestem mamą 4 miesięcznego Maciusia i mamy wózek Mutsy.
      jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, a w szczególności z fotelika, który
      rozkłada się prawie do poziomu.
      Stelaż zajmuje niewiele miejsca i jest lekki.
      Nasze szczęście teraz już nie chce jeździć w gondoli a na spacerówkę jeszcze
      troszkę za wcześnie, więc używamy praktycznie tylko fotelika.
      POLECAM! (jedyny minus to cena, całość ok 3 tys.)
      • aleimch Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 17:40
        Hej,

Ja chyba planuje kupic bugaboo. wejdz sobie na te strone
        www.bugaboo.com/.
        Jest bardzo lekki i zgrabniutki.
        Od wrzesnia wchodza dwa nowe modele, drozsza wersja ma podobno super kolorki.
        poczytaj sobie o modelach FROG, KAMELEON i jest jakis trzeci najtanszy ale
        niestety nie pamietam nazwy
        Najlepiej idz do jakiegos sklepu i sama sobie obejrzyj. Nam sprzedawca
        powiedzial ze te wozki sa wygodniejsze niz buzzy.
        Aha maja 4 kola co w przeciwienstwie do buzza moze byc czasami praktyczniejsze
        (na jakis podjazdach). Wozek mozna ustawic przodem do siebie lub tylem (aln=bo
        mozesz widziec dzidzie albo dzidzia oglada sobie co sie dzieje na ulicy)
        Wiem ze froga wycofuja, i zastepuja kameleonem (lepsze kolory ale drozszy oraz
        tansza wersja , ale nie pamietam nazwy). Byc moze to spowoduje ze frog bedzie
        przecenionysmile

pozdrawiam

Aga
        • aleimch Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 17:44
          aha ja tez planowalam kupic buzza. Ale skutecznie mnie zniechcecila jego waga
          ok 12 kg wersja spacerowa (przez ten mechanizm, ktory sklada wozek
          automatycznie)
          Moim zdaniem wersja spacerowa nie powinna wazyc wiecej niz 6 kg - 7 kg.
          Pamietajcie, ze bejbik tez bedzie wiecej wazyl, plus zakupy etc.
          Oprocz tego sprobujcie pchac buzza jest dosyc ciezko.
          Gdyby nie to bylby supersmile
          • annam21 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 17:58

• laminja Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 22.08.05, 10:48
              dobrze jest sprawdzać jak wózek się pcha z obciążeniem. Bo prawie każdy wózek
              jak jest pusty pcha się świetnie, ale kiedy dołoży się do tego już trochę
              większe dziecko (np. 9 kg) to okazuje się czasem, że nie da się go prowadzić
              jedną ręką.
    • natalya78 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 18:32
      Polecam wózek Implastu Driver 4XL - posiada wszystkie cechy, których
      oczekujesz, a jest niedrogi i - wiem już z własnego doświadczenia - super się
      sprawdza: www.implast.com.pl
      Natalia
      lilypie.com/baby1/060723/2/16/1/+1
      • annam21 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 19:07
        faktycznie wozki fajne i w przystepnej cenie,dzieki za link,odwiedze sklep w
        legnicysmile
        • kajtanka Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 21.08.05, 20:43
          Ja polecam Deltima fokusa 2005. Ma wszystko o czym piszesz i cene przystepna.
          Mój już czeka na lokatora wink
          www.deltim.com.pl
          Pozdrawiam
    • espressoo Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 22.08.05, 09:32
      ja też jestem fanką buzza i jak na razie żaden inny tak mi się nie podoba.
      annam, daj znac jak już coś wybierzesz. Ja ostateczną decyzję podejmę
      oczywiście dopiero jak zacznę oglądać na żywo. A jak do tej pory nic innego mi
      się nie podoba.
      • kozaczek25 Qinny freestyle 22.08.05, 09:51
        A ten typ wozka jak wam sie widzi?Bo jaj mam fiola na jego punkcie.Moi znajomi
        go maja i jest super!
        www.allegro.pl/show_item.php?item=60367715
        • espressoo Re: Qinny freestyle 22.08.05, 09:57
          No ten ma kosz!wink)
          ja chwilowo jestem trochę skołowana, właśnie spodobały mi się wózki mutsy...
          hmmm, muszę pokazać mężowi, on spojrzy obiektywnie.
        • kokons Re: Qinny freestyle 22.08.05, 09:58
          Traca futuryzmem! Bardzo ladny! Zeby mnie usytasfakcjowac powinien byc
          czerwono - szary...
          Czy on ma przekladana spacerowke?
          Pozdrawiam.
          • dzidzia_ch Re: mutsy 22.08.05, 13:25
            ja tez napalilam sie na wozeczek Mutsy!
            bylismy z mezem w parku i zagadnelismy ze 3 pary wlasnie z takimi wozkami z
            prosba o ich opinie smile
            wszyscy byli bardzo zadowoleni,jeden tatus pokazal nam jak sie sklada(dla nas
            super bo szybko) a nawet przelozyl spacerowke(bardzo sprawnie)
            dzidzia urodzona w grudniu pojezdzila w gondolce okolo 5 miesiacy a potem
            przesiadla sie do spacerowki i okazjonalnie do fotelika samochodowego wpinanego
            w stelaz!
            narazie wiec wybralismy Mutsy kolor czerwony i fotelik Maxi Cosi smile!
            • kokons Re: mutsy 22.08.05, 13:30
              Ja tez jestem na etapie zaczepiania przechodniow a wczoraj na wystawie "swiat
              widziany oczami dziecka" -ktora serdecznie polecam - mialam absolutna uczte ale
              ani Quinny ani Mutsy - moich faworytow nie bylo.
              Dzieki za opinie!
              • dzidzia_ch Re: kokons 22.08.05, 14:49
                my tez bylismy na tej wystawie(jestes z Krakowa?)
                rzeczywiscie super tylko w srodku bylo strasznie duszno i goraco!niewiele wiec
                skorzystalismy a szkoda smile!
                co do wozka wybieramy sie do Entliczka na Wyki i mam nadzieje upewnimy sie co
                do jego wyboru!
                • kokons Re: kokons 22.08.05, 14:58
                  Jestem z Krakowa!)
                  I nawet niesmialo polecalam te wystawe na forum ale chybaza pozno bo byl maly
                  odzew... Duszno to tam bylo niemilosiernie ale ja bylam tak podeksytowana,ze
                  nie poddalam sie upalowi. No i troszke mala ta wystawa ale i tak sie pobawilam
                  i odkrylam kilka niesamowitych rzeczywink Z podziwem tez patrze na moje brzuszne
                  dziecko.
                  Pozdrawiam cie serdecznie!

PS. Do Entliczka zagladne.
                  • dzidzia_ch Re: kokons 22.08.05, 20:53
                    Nam najbardziej podobala sie nauka chodzenia smile!oczywiscie probowal tatus smile!
                    i juz wiem ze musimy skupic sie na odpowiednich kolorkach i ksztaltach jesli
                    chodzi o karuzule nad lozeczko!
                    A prezent w postaci 4 pampersikow jest pierwsza rzecza jaka mamy dla dzidziusia
                    (niestety jestesmy w samym srodku przeprowadzki wiec wszystkie fundusze
                    pochlania remont).Termin mamy na 21 grudnia wiec chyba do tego czasu zdazymy
                    wszystko kupic smile!
                    Po wystawie udalismy sie do Parku Jordana i tam na kocyku czytalismy sobie
                    gazetke z wystawy "Mamo to Ja" smile)!
                    trzymajcie sie cieplutko
                    • kokons Re: kokons 22.08.05, 21:23
                      Moj maz sie tak przejal edukacja noworodka po tej wystawie, ze kazal mi polknac
                      pilke, ktora oczywiscie kupil juz kiedys swojemu dziecku - polknac, zeby juz
                      teraz wyrabialo sobie dobre odruchywink
                      Pozdrawiam / 16 tc
    • alfa36 Wózki firmy ARTI 22.08.05, 21:43
      Czy ktoś z Was ma taki wózek? Nie sa drogie, a podobają mi się. Nigdzie jednak nie znalazłam nic na temat ich użytkowania.
      • dzidzia_ch Re: kokons 24.08.05, 10:38
        Hej!
        bylam wczoraj w Entliczku na Wyki i niestety nie maja wozeczkow Mutsy!jak dla
        mnie to dosyc kiepski wybor wozkow(najwiecej jest spacerowek).Za to rodzajow
        lozeczek,wanienk itp. jest bardzo duzo i w dosyc atrakcyjnych cenach!
        Dzis mamy zamiar odwiedzic Swiat Dziecka na os.Zgody smile!
        pozdrowionka
        • kokons Re: kokons 24.08.05, 10:49
          Ojej nie maja a mam tam tak bliskosad Ciekawe co na Zgody?
          Dziekuje za pomoc przy koordynacji zakupow.
          Pozdrawiam
          • patrischa driver implast 4xl 700 zł!!! 01.09.05, 09:00
            --------------------------------------------------------------------------------
            używany gondola 6 m-cy, spacerówka 4 m-ce, w b. dobrym stanie na gwarancji
            jeszcze przez rok, kolor jeansowy z błękitnymi lamówkami, w dodataku śpiwór na
            zimę i torba na rączkę z przewijakiem
            kontakt wyłącznie na maila patrischa@wp.pl
    • atena80 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 01.09.05, 09:48
      czesc, moim zdaniem powinnas przy wybieraniu wózka mieć na względzie to czy
      dziecku bedzie w nim wygodnie. Na początku kiedy dzidzius tylko leży to czy est
      dobrze wyprofilowany spód wózka i materacyk, czy boki sa odpowiednio wysokie
      aby choc troche chroniły go przed spalinami samochodowymi a kolejna bardzoooo
      ważna sprawa o której sama dowiedziałam sie dopiero używając wózka to KOŁA!
      dopiero teraz zauważyłam jakie mamy proste chodniki, kiedy jedziesz a wszystko
      tak trzepie dzieckiem , że pewnie biedaczek mysli że trzesienie ziemi trwa.
      Znajdz kolor który Ci sie podoba ale popatrz także czy dzidzius bedzie miał tam
      wygodnie i bedzie sie dobrze czuł, czy na spacerku bedzie mógł sobie spokojnie
      i wygodnie pospac (na poczatku bedzie na to poświecał prawie cały spacer)
      Pozdarwiam
      • annam21 Re: szukam takiego wozka,moze ktos by wiedzia... 02.09.05, 12:16
        hej dziewczyny, wrocilam z urlopu i zalozylam juz nowy watek o problemie z
        wozkiem... poogladalam troszeczke,ale nic mi sie nie podobalo, po drugim
        ogladania buzz odpuscilam ,za te pienieadze hcialabym zeby chociaz kolor mi sie
        podobal, nie bylam tez pewna czy to male kulka z przodu wozka jest okey na
        polskei drogi, czy wogole nie rownosci, no i brak kosza , wogule przestal mi
        sie podobac jak go drugi raz zobaczylam. ogladalm mutsy niestety tez mi sie nie
        spodobal, wiem jestem straszna. Zadecydowalam ze kupie quinny zapp umnie
        kosztuje 150 euro, czyli nie tak tragicznie,jest malutki wczepiam w niego
        fotelik-potrzebuje taki wozek gdy bede chciala z maluchem jechac na zakupy itp.
        No i drugi jeszcze sie zastanawiam,ale chcem zeby byl masywny ,na spacery, po
        ladnych drogach i tych mniel lanych tez. podoba mi sie x-lander x2 z tym ze nie
        widzialam go na zywo wiec roznie moze byc,no i dziewczyny podopowiedzialy mi
        deltima voyager 005 tez mi podoba nawet bardzo, z tym ze zastanawiam sie nad
        jego jakoscia i wogole.pozdrawiam was mocno, i jesli ktos ma jeszcze jakies
        pomysly to piszcie dziewczyny, bo naprawde bardzo mi pomoglyscie.Chociaz
        smietnik wozkowy w glowie mam nieziemski!smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka