kkasia8 22.08.05, 12:03 Mam zamiar kupić wózek Implast Driver 4XL. Co o nim myślicie? Czy któraś z was ma taki wózek? Czy jesteście zadowolone? Czy często się psują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 12:38 Ciekawy! Atuty: - regulowana wysokość rączki i ustawienie podnóżka - obszerną siatkę na zakupy - moskitierę, osłonę przeciwdeszczową- to zadkosc w podstawowych wyposazeniach a niezwykle przydatne elementy - ciekawe czy sa schowane w jakiskieszakach bo byloby super - okienko wentylacyjne wady: - umożliwia zamocowanie fotelika samochodowego z serii Easybob ale do zamocowania fotelika potrzebny jest adaptor - to zawsze komplikacja - cena za wozek gleboki, ktory uzxywa sie gora do 6 msc (1369.00zł) no chyba, ze mozna go potemprzerobic na spacerowy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 13:27 ja kupilam, ale jeszcze nie jezdze nim powiem to co moja przyjaciolka mowi po 1.5 rocznym uzytkowaniu: bardzo dobry. dziecko na pewno nie dostanie wstrzasu mozgu, bo wozek ma dobra amortyzacje, dobra wentylacja w budce, regulowana raczka, spacerowke mozna montowac w dwoch kierunkach jazdy, tyle kola skretne, latwy w prowadzeniu, wysmienity na lesne dukty i polskie chodniki. co do montazu fotelika na stelazu wozka to ja takich bajerow nie potrzebuje, tym bardziej, ze maluch w foteliku samochodowym nie powinien wiecejsiedziec jak godzie ze wzgledu na kregoslup. zaplacilam w olsztynie 1350( do tego 50 za torbe, bo oddzielnie sie ja kupuje, tak jak kazde inne akcesoria do drivera). model z 2005 roku ma gondole o 5 cm wieksza niz ten z 2004 roku, zatem wazny przy zakupie jest rok produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 13:56 zapomnialam dodac, ze sa 5 punktowe pasy dla dziecka ..a moze szelki? (nie wiem jak fachowo sie to nazywa). do tego centralny hamulec. Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 14:10 Ja używam już 4 miesiąc. Problemy, jak do tej pory, miałam tylko z parasolką. Chyba jakaś felerna nam się trafiła, bo już drugi raz reklamowałam. Do tego, co napisała Pimpek sadełko dodam, że nie tylko spacerówkę, ale również gondolę można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy. Dodatkowo kupowałam właśnie parasolkę, torbę na pieluchy i inne drobiazgi oraz śpiworek na zimę do spacerówki, bo akurat wtedy nasz niunia zmieni lokal z gondoli na spacerówkę. Facet ze sklepu przysłał nam jeszcze (za darmo) moskitierę na cały wózek. W standardzie jest tylko na budę, a do domu osobiście przywiózł (60 km jechał) fotelik, bo nie było w takim kolorze, jak kupowaliśmy wózek i troszkę czekaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 14:13 mi do domu caly wozek przywieziono i wniesiono malo tego, gwarancje podbija dopiro jak maly zacznie jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 15:29 pimpuś mnie nim zaraziła za jakies pol roku tez go kupie ) tylko jak ktoś mi moze podac dokladna szerokośc wózka ......... troszk eo nim znalazlam info forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27278138&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=19845771 Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia8 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 22.08.05, 20:06 Dziewczyny dzięki za podpowiedz. Od dawna jestem zakochana w tym wózku i chcę się upewnić że to na pewno dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
prozakk Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 23.08.05, 12:36 no to ja chyba mialam pech bo moj driver nie spisuje sie tak dobrze jak Wasz. Kupilam go jak tylko pokazal sie w sklepach i moze nie byla to jeszce dopracowana wersja( Po dwoch miesiacach uzytkowania ( i to wcale nie intensywnego) podczas spaceru odpadlo mi kolo i polamal sie platik, ktory byl czescia hamulca i w efekcie mam hamulec tylko jednostronny. Drugi defekt to to ze w gondolce czesc gdzie lezy glowka dziecka jest nizej od nozek i zeby dziecko lezalo na plasko musialam podkladac pieluszki pod glowe. Mam nadzieje ze to tylko moj pechowy wozek jest taki, ale mozecie zwrocic na to uwage podczas zakupu. I jescze jeden mamkament dotyczacy spacerowki to waga. Ja nie mam juz sily wkladac i wyjmowac z samochodu tych kilogramow. Poza tym jestem zadowolona. Swietnie sprawdzil sie w zime i jesienia. Jezdzilam nim po sniegu i blocie i dalo sie przejechac. No i nie wyobrazam sobie ze moglabym nie miec glaebokiej gondolki dla noworodka. Pozdr Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 23.08.05, 12:49 ja podpisuje sie pod opinią prozakk tez trafiłam taki model - kupowany w lipcu 2004 zakochana byłam w tym wozku bez pamieci ale pakowanie go do samochodu i wnoszenie po zaledwie 5 schodkach dawalo do wiwatu niemniej jednak przez sentyment - polecam uważam, ze wersja z gondolą wygląda super ale spacerówka w rzeczywistości nie prezentuje sie już tak okazale. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 23.08.05, 12:51 jest dosc ciezki... fakt. ale ja mam ten luksus, ze nawet na jeden schodek wnosic nie musze. od razu po wejsciu do klatki mam winde. do samochodu bedzie pakoal maz i mysle, ze nie bedzie to codzienna czynnosc zatem kilka razy w roku meznie to zniesie Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 23.08.05, 12:58 spadek w gondolce (tam gdzie główka)mniejsza o 5 cm gondolka do defekty wózka z 2004 roku terazniejsze wersje sa POPRAWIONE ) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrzynka Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 23.08.05, 17:14 Zastanawiałam się nad kupnem Drivera 4XL, ale po uważnym porównaniu go w sklepie z wózkiem X-lander X3 wybraliśmy właśnie X-landera. Oba wózki prezentują się podobnie w wersji z gondolą, ale X-lander ma zdecydowanie praktyczniejszą spacerówkę - i nie trzeba jej zdejmować do składania wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
prozakk Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 24.08.05, 12:46 W driver 4XL tez nie trzeba zdejmowac spacerowki, zeby zlozyc wozek, mozna oczywiscie to robic np jesli nierozmontowany nie zmiesci sie do samochodu. Niestety tak to jest z nowymi modelami. Ja na poczatku tez oszalalam na punkcie tego wozka, ale entuzjazm stopniowo opadal, szczegolnie kiedy zaczelam uzywac juz spacerowki. Zastanawialam sie nawet nad sprzedaza mojego wozka, ale mam nadzieje ze na zimowych spacerach znowu powroci do lask. malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia8 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 24.08.05, 13:25 A co jest z tą spacerówką nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 24.08.05, 13:29 kkasia8 napisała: > A co jest z tą spacerówką nie tak? szczerze? nie mam pojecia, wyglada normalnie, prowadzi sie bardzo dobrze, dziecko jest w niej bezpieczne i ma wygodnie. tyle moich wrazen po wyprawach z synkiem przyjaciolki. Odpowiedz Link Zgłoś
prozakk Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 24.08.05, 18:17 W mojej spacerowce tak bardzo ciezko pochyla sie oparcie, ze nienawidze tego robic, no i nie ma wogole regulacji podnozka, ale tak jak pisalam wczesniej moj wozek jest chyba jakis feralny Poza tym spacerowka jest duza i dziecko nawetgrubo ubrane ma dosc miejsca, a kiedy usnie spi w miare wygodnie, chocoaz ja oparcia nie moge polozyc na plasko, ale to moze tylko u mnie tak jest) Pozdrawiam Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 24.08.05, 23:36 Mam model 2005. Jest super. Sprawdza sie w karzdych warunkach. Można rozłożyć spacerówkę na płasko. Ma regulację podnóżka. Ten wózeczek jest naprawde swietny. Nie zamieniłabym go na inny. I nie jest taki cieżki. Wnoszę go na 2 pietro bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Wózek IMPLAST Driver 4XL 25.08.05, 06:45 mam model z 2004 roku - bo nabyłam używany Gondolka faktycznie ogromna nie jest - ale sądzę że wystarczy do czasu aż mały zacznie siadać. W spacerówce (mojej) dość ciężko zmienia się położenie oparcia - ale na razie jeździmy gondolą - a wózek w terenie sprawdza się niesamowicie - wszystkie wertepy są niegroźne bo wózek jeździ po polnych drogach z dziurami i korzeniami Skrętne koła to rewelacja - nie trzeba podnosić wózka tylko lekko nacisnąć na bok rączki i wózek skręca Póki co jestem zachwycona - wczoraj przeżyliśmy pierwszy deszcz i budka nie przemokła Synek bardzo lubi swój wózek - w łóżeczku nie lubi spać a w wózku natychmiast zasypia- wystarczy trochę pobujać Amortyzatory bardzo dobre Nosić nie polecam - ciężko go podnieść szczególnie z zakupami - ale ja go nigdzie nie noszę bo mam podjazd pod blok i windę i waga wózka nie była dla mnie brana pod uwagę przy wyborze modelu. Regulacja położenia wysokości rączki jest super - bo jak wózek stoi w domu to ją skądamy do pionu żeby mniej miejsca wózek zajmował - a na spacerku co chwilę zmieniamy bo mąż jest wyższy i uwielbia wozić synka pozdrowionka - póki co wózeczek polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 11:49 wreszcie sie zdecydowałam na wózek i właśnie ten chcę kupic, tylko chciałabym wiedzieć ile Wy za niego płaciłyście. u mnie w wersji z fotelikiem, adapterem i torbą kosztuje ok 1600zł. Bez tych dodatków 1299zł, ale znalazłam go na str. www.bobokomis.pl w cenie 1149zł. nie wiem gdzie zamówić, boje sie trochę kupować nie widząc go faktycznie.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 11:51 1350 w olsztynie. bez torby. torbe musze dokupic, chce tez parasol kupic, ale to blizej wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: Pimpek 26.08.05, 12:05 dzięki, a nie kupujesz fotelika? ja dostałam jakis tam od kuzynki, ale jest trochę zniszczony i muszę jej później oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Pimpek 26.08.05, 12:07 monika9710 napisała: > dzięki, a nie kupujesz fotelika? ja dostałam jakis tam od kuzynki, ale jest > trochę zniszczony i muszę jej później oddać. kolezanka mi pozyczyla fotelik po swojej corce. szkoda mi bylo kasy. tym bardziej, ze gdzie ja z niemowlakiem bede zima wojazowac autem? do lekarza 4 ulice dalej i do dziadkow 5 ulic dalej od domu.na wiosne dla 8 miesieczniaka kupie juz porzadny nowy. a teraz starczy pozyczony. nie zniszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia8 Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 12:14 Rozglądałam się w Warszwie za tym wózkiem i tak: wózek 1350zł+fotelik 350zł+ torba i adaptery do fotelika 100zł= całkowity koszt 1800zł. Troczę drogo i dlatego zapytałam co sądzicie o tym wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 12:24 o kurczę, rzeczywiście drogo. za tą sama opcje u mnie wyszło 1600 z groszem.(bo w promocji) albo cos mi się już pomyliło, ale z kolei mojemu mężowi rzadko sie myli a on zliczał. po pracy podjadę i sie upewnię, bo coś za duża ta różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 12:25 no to Cie oszukuja w tej stolicy... producent za torbe chce 50 zl, tyle tez kosztuje ona w moim miescie.... a po co ci adapter do wozka? fotelik zamontujesz do jazdy wozkiem? dzieku nie bedzie tak wygodnie, moze to bajerancko wyglada, ale niemowle w foteliku nie powinno byc wiecej jak godzine... fotelika nie musisz miec implastu. sa tansze w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 12:52 chyba masz rację, odpuszczę sobie ten fotelik i adapter. ten od kuzynki odkulkuję i wyczyszczę, a jest czarno-czerwony, więc wizualnie bedzie mi pasował, bo wózek czerwony i samochód też. a nstepny fotelik kupie nowy i ładny. dzieki pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: ile za niego płaciłyście? 26.08.05, 14:20 A ja polecam fotelik do wózka. To super sprawa jeżeli jedzie się po zakupy z dzieckiem. Zabiera się tylko stelarz i fotelik. Nie wiem jakie są inne dzieci, ale moja ma teraz 3 miesiące i wszystko ją interesuje. Z wózkiem gondolą niewygodnie, mała płacze, bo nic nie widzi, a tu tyle ciekawych rzeczy. Sam fotelik dźwigać. Nie polecam. To trochę waży. Nawet gdzieś podjechać to nie targa się z gondolą, która miejsce w samochodzie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa driver implast 4 xl cena 700 zł !!! 01.09.05, 08:57 używany gondola 6 m-cy, spacerówka 4 m-ce, w b. dobrym stanie na gwarancji jeszcze przez rok, kolor jeansowy z błękitnymi lamówkami, w dodataku śpiwór na zimę i torba na rączkę z przewijakiem Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: driver implast 4 xl cena 700 zł !!! 01.09.05, 08:59 kontakt wyłącznie na maila patrischa@wp.pl odnośnnie wózka za 700 zł Odpowiedz Link Zgłoś