Dodaj do ulubionych

białko w moczu

22.08.05, 20:15
czy to grożne, dziś lekarz dał mi skierowanie do szpitala?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: białko w moczu 22.08.05, 20:17
      o wielu rzeczach: zagrozenie stanem rzucawkowym , infekcja drog moczowych
      itd... opcji masa. jak lekarz kazal isc do szpitala to grzej.
      • marta2777 Re: białko w moczu 23.08.05, 06:15
        moj lekarz powiedzial ze to znaczy ze pije za malo wody smile
        wszystko ze mna OK na co wskazuja wyniki badan, nie ma co panikowac
        • superslaw Re: białko w moczu 23.08.05, 07:28
          Jeśli białku w moczu towarzyszy podwyższona ilość leukocytów czyli białych
          krwinek oznacza tostan zapalny i wtedy białko jest tego konsekwencją, tak
          powiedział mi nefrolog..leczy sie to kuracja antybiotykową ..natomiast gorzej
          gdy jest białko a nie ma stanu zapalnego..Trzymaj się
          pozdrawiam cięzarna żona slawsupera i mama 6 letniej Domci
      • diablica26 Re: białko w moczu 23.08.05, 13:03
        Niemartw się ja miałam aż 132 białka w moczu bo miałam ostre zapalenie nerki
        związane z dużym kamieniem,przez co wylądowałam na patologi ciąży,leżałam 3
        tygodnie,miałam zastrzyki,antybiotyki i inne leki,a dzidzia super nic się ie działo
    • julia.jan Re: białko w moczu 23.08.05, 09:57
      mi tez lekarz powiedzial ze za malo pijam plynow, a podwyzszone bialko mam
      prawie przy kazdej wizycie (19 t.)
      pozdrawiam
      • pimpek_sadelko Re: białko w moczu 23.08.05, 09:58
        mysle, ze gdyby u autorki watku to byla kwestia za malej ilosci plynow to nie
        dostalaby skierowania do szpitala.
        trzymam kciuki, zeby to paskudne bialko okazalo sie czyms bardzo blahym!
    • goshas3 Re: białko w moczu 23.08.05, 11:18
      A co jesli jest slad bialka w moczu?
      • pimpek_sadelko Re: białko w moczu 23.08.05, 11:22
        goshas3 napisała:

> A co jesli jest slad bialka w moczu?

sladowe ilosci z tego co wiem moga sie pojawiac, ale trzeba tego pilnowac.
        • azbestowestringi Re: białko w moczu 23.08.05, 11:31
          hej
          ja mialam przez okolo 3 tygodnie bialko w moczu bez innych widocznych zmian i
          lekarze powiedzieli ze tak sie zdarza.nie wspominali o piciu ( ale bylo by to
          dziwne bo pije ponad 3 litry dziennie hehe) ale sprawdzali zawsze cisnieni i
          pytali czy nie mam "migotek" i zawrotow glowy.
          tez dostalam skierowanie do szpitala ale tylko mi pobrali krew i zrobili
          bardziej specjalistyczne badania.
          mam nadzieje ze u ciebie bedzie tez ok.
        • amwaw Re: białko w moczu 23.08.05, 11:34
          Jednorazowe pojawienie się białka w moczu może być wynikiem- stresu, wysiłku
          fizycznego, gorączki( przy przedłużającym się stanie goraczkowym- nawet troszkę
          dłużej). Jeżeli pojawiają się wielokrotnie- jak u dziewczyn- jedna rada-
          udajcie się do innego lekarza. To totalna bzdura ze zbyt małą ilością
          wypijanego płynu. Zapytajcie się np na forum ginekologicznym, pójdźcie do
          lekarza w rejonie. Nie wiem skąd lekarze mają takie pomysły? Może to ten sam,
          bo, żeby 2 wpadło na ten sam pomysł?:-o Nie jest to fizjologiczne-
          zdecydowanie.Dla dobra swojego i ciąży szczerze radze- idźcie do innego lekarza
          i się poradźcie.
          Przykład- pyatnie na Porodzie bez stresu do lek ginekolog:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=24024798&a=24024798
          -przeczytajcie odpowiedź.
          Pozdrawiam
    • julia.jan Re: białko w moczu 23.08.05, 13:15
      Marta jesli mieszkasz w Niemczech kolo Hanoweru to moze rzeczywiscie mamy tego
      samego lekarza
      • marta2777 Re: białko w moczu 23.08.05, 23:16
        hej Julia, lepiej: mieszkam na Alasce, hi hi hi
        • amwaw Re: białko w moczu 23.08.05, 23:31
          www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,212
          W sumie- wasza ciąża, wasza sprawa. Niektórzy lekarze się mylą- w tym wypadku
          wygląda na to, że i z forum ginekologicznego i Brzozowska...
          • marta2777 Re: białko w moczu 24.08.05, 00:44
            ale pisza tez ze sladowe ilosci lub pojawianie sie od czasu do czasu
            niekoniecznie swiadczy o powaznym lub jakimkolwiek problemie. Widocznie autorka
            watku ma ilosci ponad norme. Oczywiscie ze podejrzane objawy nalezy poprzec
            odpowiedniimi badaniami i ta decyzja nalezy do lekarza. W moim przypadku
            wszystko okazalo sie OK. Chcialam tylko dziewczyne pocieszyc, zeby sie na zapas
            nie martwila. Wiele z nas nie ma pojecia o wielu sapektach medycznych, wiec i
            od wielu z nas nie mozna wymagac wyczerpujacej odpowiedzi, a kazdy ma prawo sie
            wypowiedziec na tyle na ile wie skoro dziewczyna pyta.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka