24.08.05, 09:24
Skonczylam 9tc i jestem owlosiona jak facet hiihhii nawet na brzuchu wlosy mi
urosły :o( zawsze nózki goliłam depilatorem ale slyszalam ze nie wskazane ??
a wosk ?? co zostaje jednorazowa maszynka ???
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:29
      depilatora uzywaj jak dajesz rade. zarosnieta nie moesz chodzic. lada dzien
      wroci maz z wojazy i jak mu sie zaprezentujesz asiu co?smile
      mi zostala maszynka, bo depilator dla mnie to wrog wcielony, na wosk wydalabym
      w salonie kosmetycznym fortune ( ok 200 zl pani chciala za dwie nozki), taki
      kupny w sklepie dwa razy zdarl mi skore a wloski zostawil....
      a poza tym mam szczescie, ze w ciazy moje nogi naprawde wielu pielegnacji nie
      wymagaja. jakos wloski przestaly rosnac w dawnym tempiebig_grin
      emulsje depilujace w ciazy powodowaly u mnie pieczenie i wysypki.... same
      rewelacje mamsmile
      • astor_82 Re: depilacja 24.08.05, 09:53
        Kurcze fatalnie macie, co czytam to aż Wam współczuję..ja kończę 16 tydzień i z
        depilatora nie zrezygnowałam (bo nawet nie wiem dlaczego miałabym tak
        postąpić), a włoski rosną swoim tempem. A Pimpek ma rację, trzeba o siebie dbać.
        Mój mąż "oznajmił mi" śmiertelnie poważnie że jak jestem w ciąży to wcale nie
        muszę aż tak o siebie dbać, że mogę być nieuczesana i niepomalowana bo tak jemu
        sie kojarzy (nie wiem skąd) że kobieta w ciąży wszystko może. I że jeśli nawet
        zamiast doprowadzić się do porządku będę leżeć do 15stej w łóżku i chodzić do
        wieczora w jego wyciagniętej koszulce to jemu to nie przeszkadza - bo jestem w
        ciąży. Bardzo mnie cieszy takie podejście bo daje mi poczucie, że bez tuszu na
        rzęsach też mnie kocha i też mu sie podobamsmile ale mimo wszystko, skoro mam ten
        czas, i mam warunki, to lubię wyglądać ładnie i raczej się o to staram, bo to
        mi sprawia przyjemność i poprawia samopoczuciesmile
        • asiulka1976 Re: depilacja 24.08.05, 09:55
          tak ale mi chodzi czy wosk i depilator nie ma przeciwskazan w ciazy ????
          • pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:57
            asiulka1976 napisała:

> tak ale mi chodzi czy wosk i depilator nie ma przeciwskazan w ciazy ????
            >

nie masmile
        • pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:57
          tapetowanie twarzy sporadycznie uprawiam w ciazy, wygodnie mi bez.... a kiedys?
          codziennie do biura makijaz, co godzina lukanie w lustro czy cien siedzi na
          miejscu, czy rzesy nadal sa piekne itd...smile
          a teraz opalilam buzie, klade krem nawilzajacy i eksponuje swoje piegi, no
          jestem taaaaka ladnabig_grin
          • asiulka1976 Re: depilacja 24.08.05, 09:58
            surprised)
            • ewazak3 Re: depilacja 24.08.05, 10:06
              ja tez caly czas uzywam depilatora, nie ma w nim przeciez chemii ani niczego
              takiego co mogloby zaszkodzic dzidzuli? a jesli chodzi o malowanie to tylko
              puder, zrezygnowalam z malowania oczu ze wzlegu na wymioty:/wle sie nie malowac
              niz chodzc porozmazywanauncertain i szczerze mowiac to nie mam juz takiej ochoty dbac o
              siebie jak wczesniej,ale moze to minie razem z dolegliwosciami pierwszych 3
              miesiecy.
              • astor_82 Re: depilacja 24.08.05, 13:53
                smile a ja lubię bo mam teraz duuużo czasu i nawet z nudówsmile a jeśli chodzi o
                makijaż to nigdy nie byłam zwolenniczką mocnego - tusz i muśnięcie prasowanym w
                zupełności mi wystarcza (no, czasem zaszaleję i jakiś cień wrzucęsmile)
                a i pozdrowienia dla piegowatych big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka