asiulka1976 24.08.05, 09:24 Skonczylam 9tc i jestem owlosiona jak facet hiihhii nawet na brzuchu wlosy mi urosły :o( zawsze nózki goliłam depilatorem ale slyszalam ze nie wskazane ?? a wosk ?? co zostaje jednorazowa maszynka ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:29 depilatora uzywaj jak dajesz rade. zarosnieta nie moesz chodzic. lada dzien wroci maz z wojazy i jak mu sie zaprezentujesz asiu co? mi zostala maszynka, bo depilator dla mnie to wrog wcielony, na wosk wydalabym w salonie kosmetycznym fortune ( ok 200 zl pani chciala za dwie nozki), taki kupny w sklepie dwa razy zdarl mi skore a wloski zostawil.... a poza tym mam szczescie, ze w ciazy moje nogi naprawde wielu pielegnacji nie wymagaja. jakos wloski przestaly rosnac w dawnym tempie emulsje depilujace w ciazy powodowaly u mnie pieczenie i wysypki.... same rewelacje mam Odpowiedz Link Zgłoś
astor_82 Re: depilacja 24.08.05, 09:53 Kurcze fatalnie macie, co czytam to aż Wam współczuję..ja kończę 16 tydzień i z depilatora nie zrezygnowałam (bo nawet nie wiem dlaczego miałabym tak postąpić), a włoski rosną swoim tempem. A Pimpek ma rację, trzeba o siebie dbać. Mój mąż "oznajmił mi" śmiertelnie poważnie że jak jestem w ciąży to wcale nie muszę aż tak o siebie dbać, że mogę być nieuczesana i niepomalowana bo tak jemu sie kojarzy (nie wiem skąd) że kobieta w ciąży wszystko może. I że jeśli nawet zamiast doprowadzić się do porządku będę leżeć do 15stej w łóżku i chodzić do wieczora w jego wyciagniętej koszulce to jemu to nie przeszkadza - bo jestem w ciąży. Bardzo mnie cieszy takie podejście bo daje mi poczucie, że bez tuszu na rzęsach też mnie kocha i też mu sie podobam ale mimo wszystko, skoro mam ten czas, i mam warunki, to lubię wyglądać ładnie i raczej się o to staram, bo to mi sprawia przyjemność i poprawia samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: depilacja 24.08.05, 09:55 tak ale mi chodzi czy wosk i depilator nie ma przeciwskazan w ciazy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:57 asiulka1976 napisała: > tak ale mi chodzi czy wosk i depilator nie ma przeciwskazan w ciazy ???? > nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: depilacja 24.08.05, 09:57 tapetowanie twarzy sporadycznie uprawiam w ciazy, wygodnie mi bez.... a kiedys? codziennie do biura makijaz, co godzina lukanie w lustro czy cien siedzi na miejscu, czy rzesy nadal sa piekne itd... a teraz opalilam buzie, klade krem nawilzajacy i eksponuje swoje piegi, no jestem taaaaka ladna Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: depilacja 24.08.05, 10:06 ja tez caly czas uzywam depilatora, nie ma w nim przeciez chemii ani niczego takiego co mogloby zaszkodzic dzidzuli? a jesli chodzi o malowanie to tylko puder, zrezygnowalam z malowania oczu ze wzlegu na wymioty:/wle sie nie malowac niz chodzc porozmazywana i szczerze mowiac to nie mam juz takiej ochoty dbac o siebie jak wczesniej,ale moze to minie razem z dolegliwosciami pierwszych 3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
astor_82 Re: depilacja 24.08.05, 13:53 a ja lubię bo mam teraz duuużo czasu i nawet z nudów a jeśli chodzi o makijaż to nigdy nie byłam zwolenniczką mocnego - tusz i muśnięcie prasowanym w zupełności mi wystarcza (no, czasem zaszaleję i jakiś cień wrzucę) a i pozdrowienia dla piegowatych Odpowiedz Link Zgłoś