tojaryba 25.08.05, 10:16 Czy jest tu jakas przyszła mama, która choruje na łuszczycę. Interesuje mnie przebieg łuszczycy w ciąży - czy się nasila? Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kretoszczurek Re: Ciąża a łuszczyca 25.08.05, 10:28 Sama nie jestem posiadaczką tego szczęścia łuszczyczki, ale moja mamusia ma. Nie mówiła nigdy o jakimś wysypie w czasie ciąży ze mną czy moją siostrą. Przypuszczam tylko że nie będziesz mogła używać maści wiekszości więc może być gorzej. Życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ona103 Re: Ciąża a łuszczyca 25.08.05, 10:28 Choruję na łuszczycę od dziecka na szczęście głównie na głowie. W ciąży mam zdrowsze, lśniące włosy a objawy znikły prawie całkowicie!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re:Taak ja ją mam już 21 lat! 25.08.05, 10:34 Witam moja droga,ja choruje na nią od 5 roku życia taka pamiątka po prababce...Nasila mi się jak jestem chora,a teraz nawet troche zelżała.Niczym się nie smaruje a do tąd używłam Clobedermu-dla mej skóry bardzo dobry szybko mi gojiło.W ciąży ze wszystkim uważam,niestety mój gin nie wie czy moge jej używać a jest jak wiele innych na sterydach.Choć powiedział,że w ciąży łuszczyca łagodnieje i miał racje niedługo 5 miesiąc a ja mam zastój choroby,do tego słońce zbawienne na skórę i jest ok.Dodam,że mam ją w głowie(ropną)na kończynach jak łokcie,kolana,palce rąk i stóp(grudkowa)Ostatnio i na brzuchu miałam ale jakoś się podleczyłam(tam to jakaś plackowata)Ale nie mam co się martwić moje dziecko napewno jej nie będzie miało tylko z koleji dziecko mojego dziecka. lilypie.com Odpowiedz Link Zgłoś