aga.kuc3 25.08.05, 21:21 Czesc dziewczyny-moze miacie jakes sposoby na zgage-ani mleko i renni mi niepomagajom.Jestem w 5 miesiacu ciazy i od paru dni meczy mnie to swinstwo- calymi dniami.pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: Pomocy zgaga 25.08.05, 21:50 Hej, mi poradzila pielegniarka zebym zjadla kilka migdalow. Jem 2 i po zgadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Pomocy zgaga 25.08.05, 22:08 Wiem to okropne. Też się męczyłam ale kupiłam sobie alugastrin ok. 7 zł za 250 ml ) - polecam wystarczą 2 łyki i zgaga przechodzi. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Pomocy zgaga 26.08.05, 10:09 też polecam alugastin, piję go już 2gą ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszek21 Re: Pomocy zgaga 25.08.05, 22:17 ja tez po 27 latach dowiedzialam sie ze to cholerstwo istnieje i borykam sie z nim niemalze codziennie.zwykle nie jest strasznie uciazliwe i da sie wytrzymac ale jednak tez ktos mi wspominal ze migdaly pomagaja ale jeszcze nie nie przetestowalam na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabambo Re: Pomocy zgaga 25.08.05, 23:25 Witaj!!Mnie meczyla straszna zgaga,mleko tez nie pomagalo,a doradzono mi zeby nie brac Reni-bo to jednak lek.Sprobowalam migdaly-i narazie super!!zgaga przechodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
kmalina Re: Pomocy zgaga 26.08.05, 09:34 mnie tez strasznie męczyła zgaga - prawie codziennie. A teraz podłożyłam sobie jeszcze jedna poduszkę do spania i śpię wyżej i od tej pory zapomniałam co to zgaga. Polecam ten sposón - może i wam pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: Pomocy zgaga 26.08.05, 10:26 A ja jadłam migdały, piłam mleko i siemię lniane i kefir, jadłam Rennie, suszone migdały, nie siadałam po posiłku, jadłam malo, żeby nie wypełnieć zbytnio żołądka i NIC. Miałam zgagę i tak... I narzuciłam sobie dietkę: jasne pieczywo, białe serki, płatki na mleku, gotowane mięsko i inne dietetyczne rzeczy. I przed każdym posiłkiem wypijałam szklankę wody i zaraz po posiłku również. To rozwadnialo kwasy. I przeszło...! teraz jem już normalnie i czasami mnie zgaga dopada, ale bardzo żadko i wtedy już zwykłe Rennie, czy kefir na nią działają Odpowiedz Link Zgłoś
aga.kuc3 Re: Pomocy zgaga 26.08.05, 20:09 Sprobowalam migdalow i..................pomogly mi-jak ja sie z tego ciesze- siedze teraz przed komputerem i niemam zgagi ale ulga-JESTESCIE SUPER pozdrawiam Was i Wasze brzuszki.Aga.kuc Odpowiedz Link Zgłoś