zosia078 30.08.05, 18:30 witajcie, dwa lata staran jedno poronienie a tu taka niespodzianka - wczoraj zobaczylam dwie kreski, pobieglam na bete i jestem w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: plamienia-wczesna ciaza 30.08.05, 18:34 Miała. Słuchaj gin- leż leż leż i łykaj duphaston. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: plamienia-wczesna ciaza 30.08.05, 18:40 Gratulacje! I niech ci sie szczesliwie lezy!) Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Ja tak miałam:O 30.08.05, 18:45 Ja miałm tak samo test i plamienia. W 5t poszłam do gina przepisał no-spę i luteinę i kazał leżeć plackiem. Do kontroli miałam przyjść po trzech tyg. Oczywiście nie wytrzymałam i poszłam po tygodniu. Było lepiej plamienia ustąpiły. Zamiast luteiny duphaston i tak mam go brać. Teraz jest 10t, jestem na zwolnieniu. Ale nie jest źle Zalecenie dużo odpoczywać- także leżeć. Ale na szczęście nie muszę leżeć "plackiem". Będzie dobrze!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Ja tak miałam:O 30.08.05, 19:03 Ja tak miałam, ale leżałam w szpitalu - tydzień. Brałam Duphaston do 20 tyg., a do dziś no-spę i magnez. Za miesiąc zostanę mamą - nie mogę sie doczekać!!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia078 Re: Ja tak miałam:O 30.08.05, 19:05 dziekuje za pocieszenie ,tankgirl5-robilas usg????---oprocz duphastonu jeszcze no-spa . jak przestane plamic robie badania i do gin Odpowiedz Link Zgłoś
zosia078 Re: plamienia-wczesna ciaza 30.08.05, 19:08 przepraszam, jakas opozniona jestem ) Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 USG 30.08.05, 19:15 Miałam usg na tej pierwszej wizycie z plamieniam. Tj 5t- widoczny był pęcherzyk, niestety był spłaszczony. Lekarz tłumaczył, że to przez skurcze, że macica próbuje go odrzucić i, że stąd te plamienia. Następne usg miałam w 6t- pęcherzyk okrąglutki, no i najważniejsze widziałm serduszko, tylko dzidzia trochę malutka- bo 3mm. Za tydzień czyli w 10t idę na kolejne. Ale już spokojnie- leniuchuję całymi dniami i wiem, że to służy maleństwu. Wcześniej pracowałam po 12,13 godzin. Duphaston cały czas biorę, no-spę doraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia078 Re: USG 30.08.05, 19:24 u mnie to dopiero 4t,ale jestem na zwolnieniu , gdyz moje godziny pracy rowniez przekraczaly norme, usg jeszcze nie mialam ( przy nastepnej wizycie )bardzo ci dziekuje i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: USG 30.08.05, 19:30 ja za ciebie też trzymam. Leż i nie martw się niczym. Spokój jest najważniejszy!! Wiem, że łatwo się mówi ale... mi oprócz komplikacji życie trochę się posypało... Ja pracowałam na pół etatu za grosze, a mąż właśnie stracił pracę... Jak poszłam pierwszy raz po leki to myślałam, że padnę jak usłyszałam cenę- szczególnie duphastonu Pozapożyczałam się na maxa. Mąż nie może szukać pracy bo właśnie zachorował na zapalenie oskrzeli Makabra. ale jestem pogodna, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa- bo też wyczekana i upragniona Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zosia078 Re: USG 30.08.05, 19:54 staram sie myslec pozytywnie, ale jak wstaje to czuje lekkie klucie w podbrzuszu-jak przed @...--musi byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: USG 30.08.05, 19:56 też miałam takie kłucie! I dlatego ta no-spa, to podobno skurcze Odpowiedz Link Zgłoś