pimpek_sadelko Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 09:27 ja wiedzialam od poczatku gdzie chce rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 P.s. 02.09.05, 09:31 za szybko wcisnełam jestem w 4 msc i nie wiem kiedy wybrać szpital do porodu i lekarza. teraz chodze do prywatnego i bardzobym chciała zeby on był przy moim porodzie ale nie stać mnie na poród w prywatnej klinice. on przyjmuje w DAMIANIE a tam poród sporo kosztuje. teraz chodze na rakowiecką do INVI MEDU bo tam też on przyjmuje. Co mi poradzicie czy bedzie duzym nietaktem jak poprosze go o kontakt z jakimś dobrym ginem w państwowym szpitalu. Bo nie wiem co mam robić jestem kompletnie rozbita pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 09:33 kwiatku, a po co ci specjalnie wynajety ginekolog do porodu? cos nie tak z ciaza, dzieckiem? wiekszy ens ma wynajecie poloznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 09:35 kwiatek-21 napisała: > hyba masz racje ginekolog naprawde przy normalnym porodzie nie ma wielu obowiqzkow. aplaciss komus mase kasy za to, ze przyjedzie i popatrzy, polozna wiecej umie w praktyce, polozne odbieraja porody Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: P.s. 02.09.05, 10:11 istnieje jeszcze coś takiego jak ginekolog-położnik ja wybierałam zawsze tylko takich i głowa mnie nie bolała jaka mi się położna trafi -był ze mną od samego początku do samego końca,a "zwykła" położna sprawdzała tylko KTG Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 10:19 mika_007 napisała: > istnieje jeszcze coś takiego jak ginekolog-położnik no nie wiem czy wiesz, ale nie da rady zrobic specjalizacji z samej ginekologii, to jest nierozerwalne z poloznictwem. tylko, ze to nie znaczy, ze ma wprawe w tym w czym polozna. co innego jest dzialka lekarza przy porodzie a co innego robi polozna > ja wybierałam zawsze tylko takich i głowa mnie nie bolała jaka mi się położna > trafi -był ze mną od samego początku do samego końca,a "zwykła" położna > sprawdzała tylko KTG Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: P.s. 02.09.05, 10:47 w takim razie ja miałam szczęście,że w moim szpitalu ginekolodzy potrafą być też położnikami i to oni odbierają porody -jeśli rodzi kobieta której nie prowadził wcześniej szpitalny lekarz-wtedy poród odbiera "zwykła" położna Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: P.s. 02.09.05, 09:33 Puimpku no to fajnie że wiedziałaś od początku ale ja nie wiem to wszystko juaz mnie dobija każdy mówi co iinego i mam taki mętlik w głowie że niemoge Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:15 ok ja to wszystko rozumiem ale zadam jeszcze raz pytanko czy to juz czas żeby rozejżeć sie za szpitalem Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:36 kwiatek-21 napisała: > ok ja to wszystko rozumiem ale zadam jeszcze raz pytanko czy to juz czas żeby > rozejżeć sie za szpitalem no pewnie. nic sie nie stanie jak wybierzesz wczesniej. zorientuj sie jakie jest oblozenie, czy nie bedzie klopotow z przyjeciem itd... oblukaj sobie trakt porodowy, oddzial noworodkowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:43 dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 12:22 Ja tez chodze do lekarza, który ma specjalizację z położnictwa i ginekologi, więc chyba to normalne a nie, ze niemożliwe. na wizytówce mam jasno wypisane specjalista położnictwa i ginekologii. Co do mnie to poroniłam i po poronieniu zaczęłam do niego chodzić, czyli już przez ciążą wybrałam sobie lakarza i szpital, w którym chcą rodzić. Chodzę do przychodni przy szpitalu, a lekarz do którego chodze pracuje w tym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś