Dodaj do ulubionych

kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie odbyć

02.09.05, 09:26

Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 09:27
      ja wiedzialam od poczatku gdzie chce rodzic.
    • kwiatek-21 P.s. 02.09.05, 09:31
      za szybko wcisnełam jestem w 4 msc i nie wiem kiedy wybrać szpital do porodu i
      lekarza. teraz chodze do prywatnego i bardzobym chciała zeby on był przy moim
      porodzie ale nie stać mnie na poród w prywatnej klinice. on przyjmuje w
      DAMIANIE a tam poród sporo kosztuje. teraz chodze na rakowiecką do INVI MEDU bo
      tam też on przyjmuje. Co mi poradzicie czy bedzie duzym nietaktem jak poprosze
      go o kontakt z jakimś dobrym ginem w państwowym szpitalu. Bo nie wiem co mam
      robić jestem kompletnie rozbita pomóżcie
      • pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 09:33
        kwiatku, a po co ci specjalnie wynajety ginekolog do porodu? cos nie tak z
        ciaza, dzieckiem? wiekszy ens ma wynajecie poloznej.
        • kwiatek-21 Re: P.s. 02.09.05, 09:34
          hyba masz racje
          • pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 09:35
            kwiatek-21 napisała:

> hyba masz racje

ginekolog naprawde przy normalnym porodzie nie ma wielu obowiqzkow. aplaciss
            komus mase kasy za to, ze przyjedzie i popatrzy, polozna wiecej umie w
            praktyce, polozne odbieraja porodysmile
            • mika_007 Re: P.s. 02.09.05, 10:11
              istnieje jeszcze coś takiego jak ginekolog-położnik wink
              ja wybierałam zawsze tylko takich i głowa mnie nie bolała jaka mi się położna
              trafi -był ze mną od samego początku do samego końca,a "zwykła" położna
              sprawdzała tylko KTG wink
              • pimpek_sadelko Re: P.s. 02.09.05, 10:19
                mika_007 napisała:

> istnieje jeszcze coś takiego jak ginekolog-położnik wink
                no nie wiem czy wiesz, ale nie da rady zrobic specjalizacji z samej
                ginekologii, to jest nierozerwalne z poloznictwemwink. tylko, ze to nie znaczy,
                ze ma wprawe w tym w czym polozna. co innego jest dzialka lekarza przy porodzie
                a co innego robi poloznasmile

> ja wybierałam zawsze tylko takich i głowa mnie nie bolała jaka mi się położna
                > trafi -był ze mną od samego początku do samego końca,a "zwykła" położna
                > sprawdzała tylko KTG wink
                • mika_007 Re: P.s. 02.09.05, 10:47
                  w takim razie ja miałam szczęście,że w moim szpitalu ginekolodzy potrafą być
                  też położnikami i to oni odbierają porody -jeśli rodzi kobieta której nie
                  prowadził wcześniej szpitalny lekarz-wtedy poród odbiera "zwykła" położna
      • kwiatek-21 Re: P.s. 02.09.05, 09:33
        Puimpku no to fajnie że wiedziałaś od początku ale ja nie wiem to wszystko juaz
        mnie dobija każdy mówi co iinego i mam taki mętlik w głowie że niemoge
    • kwiatek-21 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:15
      ok ja to wszystko rozumiem ale zadam jeszcze raz pytanko czy to juz czas żeby
      rozejżeć sie za szpitalem
      • pimpek_sadelko Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:36
        kwiatek-21 napisała:

> ok ja to wszystko rozumiem ale zadam jeszcze raz pytanko czy to juz czas żeby
        > rozejżeć sie za szpitalem
        no pewnie. nic sie nie stanie jak wybierzesz wczesniej. zorientuj sie jakie
        jest oblozenie, czy nie bedzie klopotow z przyjeciem itd... oblukaj sobie trakt
        porodowy, oddzial noworodkowy..
        • kwiatek-21 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 11:43
          dzięki za rady
          • anet77 Re: kiedy wybrać szpital w którym poród ma sie od 02.09.05, 12:22
            Ja tez chodze do lekarza, który ma specjalizację z położnictwa i ginekologi,
            więc chyba to normalne a nie, ze niemożliwe. na wizytówce mam jasno wypisane
            specjalista położnictwa i ginekologii. Co do mnie to poroniłam i po poronieniu
            zaczęłam do niego chodzić, czyli już przez ciążą wybrałam sobie lakarza i
            szpital, w którym chcą rodzić. Chodzę do przychodni przy szpitalu, a lekarz do
            którego chodze pracuje w tym szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka