Dodaj do ulubionych

Świąd skóry

04.09.05, 21:20
Swędzi mnie skóra...Jestem w 38 tc i kupiłam sobie oliwkę w żelu jonsona. Smarowałam sie nią dwa dni, wydawała mi się rewelacyjna. No i po tych dniach zaczęł o mnie wszystko swędzić. Dokładnie się umyłam i wyprałam wszystko , co mogło sie z tą oliwkę zetknąć. Świąd do konca nie minął. Czy to moze być jakieś zatrucie ciażowe czy może rzeczywiście uczuliła mnie oliwka? Nie swędzą mnie nogi ani stopy, tylko ręce, brzuch, piersi- czyli te miejsca, które nnajbardziej smarowałam. Nie mam żadnej wysypki. Póki co posmarowałam się penatenem.
Obserwuj wątek
    • aaanulka Re: Świąd skóry 04.09.05, 21:26
      Witam
      Ja co prawda nie smarowałam się taką oliwką, ale podejrzewam że to właśnie od
      niej swędzi Tobie skóra smile
      Póki co trzymaj się cieplutko.
      A w ciąży to często spotykane - swęsdzenie skóry zwłaszcza w miejscach gdzie
      ona najbardziej się rozciąga. (jak już pisałaś- brzuch piersi itp.)
      • alfa36 Re: Świąd skóry 04.09.05, 23:11
        Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina. Kazał na wzelki wypadek zrobic rano próby wątrobowe. No i pytał, czy dobrze czuję ruchy. A ja... juz sama nie wiem. Dzidzia sie rusza, ale delikatnie. Wczoraj stanowczo więcej się ruszała.
    • abiedrzycka Re: Świąd skóry 05.09.05, 08:48
      Nie chciałabym Cię wystraszyć, ale rób te próby wątrobowe i to jak najszybciej.
      To może być cholestaza, a przy niej trzeba działać szybko, zwłaszcza, że jesteś
      w wysokiej ciąży. Poziom AlAT i AspAT wzrasta przy cholestazie do wartości 300
      UL. Możesz zbadać tez poziom bilirubiny (jej wzrost występuje u 70% kobiet z
      cholestazą i dotyczy gł. bilirubiny tzw. związanej) - przeciętnie maksymalne
      wartości to: 2-8 mg% (34,2 - 136,8 mmol/l). I obserwuj ruchy dziecka - to
      bardzo ważne. Trzymaj się. Lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam.
    • budzik11 Re: Świąd skóry 05.09.05, 09:55
      Słyszałam, że ta oliwka często uczula. Weź wapno.
      • alfa36 Re: Świąd skóry 05.09.05, 10:11
        Dzięki, wyniki o 13. Ruchy czuję. Może nie tak intensywne, ale są (właśnie zjadłam śniadanie). Uważnie się obserwuję. Wapna jednak się napiję. Wczoraj też wzięłam.
        • abiedrzycka Re: Świąd skóry 05.09.05, 13:19
          I jak te wyniki?
    • azja811 Re: Świąd skóry 05.09.05, 13:20
      Mnie też ta oliwka uczuliła,a alergia na nia minęla dopiero po tygodniu
      zaprzestanie jej używania.Ponoć ona najczęściej uczula także dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka