Dodaj do ulubionych

cordafen w 21 tyg

08.09.05, 18:43
witam! lekarz kazal mi brac cordafen jak bede mial skurcze -ciagle boli mnie
podbrzusze ale ja niestety nie wiem czy to skurcze czy jakis inny ból.czy
mozecie mi poradzic jak poznac skurcze, i czy cordafen sie lyka czy bierze
pod jezyk? słyszałam ze nie wolno brac go razem z magnezem a ja łykam magnez
3 razy dziennie!!!!!!!!!!!!prosze odpiszcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: cordafen w 21 tyg 08.09.05, 21:06
      Po pierwsze i najwazniejsze NALEZY SLUCHAC ZALECEN LEKARZA!
      Jesli lekarz zalecil Ci go brac razem z magnezem to znaczy ze WLASNIE tak masz
      go brac, przeciez lekarz wie co robi!
      Ja tez bralam cordafen i oprocz tego tez dodatkowo mialam brac magnez nawet 4
      razy dziennie, takze nie jest to zadne nietypowe ani tym bardziej
      niebezpieczne zalecenie lekarza.
      Cordafen mialam ssac pod jezykiem jednak ze wzgledu na silny odruch wymiotny
      polykalam go. Skurcze na tym etapie ciazy na ktorym Ty jestes nie powinny
      bolec, odczuwa sie je jako napinanie - twardnienie brzucha a nie jako wyrazny
      bol.
      • paka25_k do kaliaa 08.09.05, 21:25
        bardzo ci dziekuje...tylko ze mnie wlasnie boli podbrzusze prawie od samego
        początku i juz nawet lezalam w szpitalu....tam stwierdzili ze skurczy nie ma
        ale zapobiegawczo kazali wykupic ten lek i brac go jak ból wróci....
    • smellson Re: cordafen w 21 tyg 09.09.05, 22:42
      ja brałam cordafen 26-34 tydzien, do tego magnez 3 razy dziennie i no-spa tez 3
      razy- moze zapytaj lekarza o no-spe-ona powinna pomoc na bole podbrzusza
      • agi4 Re: cordafen w 21 tyg 10.09.05, 12:13
        ja biore cordafen 3x1, i magnez 3x1, ja mam zalecenie zeby cordafen połykać bo
        i tak mam dosc niskie cisnienie, ponoc zaleca się branie go pod język gdy obok
        skurczy jest jeszcze dosc wysokie ciśnienie!
        Moj gin stwierdził, ze jakbym brała pod jezyk to pewno nie miałabym siły wstac
        z łózka.
        Każda ciąża jest inna dlatego każda z nas ma różne zalecenia najlepiej o
        wszystko pytaj swojego gina!
        Pozdrawiam!
        agi
        • paka25_k Re: cordafen w 21 tyg 11.09.05, 10:22
          bardzo Wam dziekuje. postanowiłam na razie nie brac cordafenu ale jak zacznie
          mnie brzuch bardzo bolec to wtedy wezmę. biore magnez 3 razy. no-spa u mnie nie
          sprawdzila sie .brałam 3 razy po dwie i nie pomagało.pozdrawiam
          • izu7 Re: cordafen w 21 tyg 26.09.05, 11:18
            Witajcie! Własnie wróciłam ze szpitala po 2 tygodniach pobytu na bóle
            podbrzusza. Dostawałam magnez w kroplówkach, nospe i Cordafen własnie. Jak sie
            okazuje niepotrzebnie tam byłam, bo uznano ostatecznie, ze taka moja uroda
            ciązy i mam leżec w domu. Jednak nie zapisano mi żadnych leków.Nie dostałam
            recepty na Cordafen. Zapytałam więc o niego wprost, czy nie moge brac teo leku
            w domu. Lekarz odpowiedział,ze i tak nie pomaga więc po co? I nadal boli mnie
            brzuch!Na szczęscie pojechałam do innego lekarza, który kazał mi brać magnez ,
            nospe oraz inne leki Salbutamol + Isoptin. Czuje się znacznie lepiej i nie
            pojade już do tych znachorów!!! musze jakos przecierpiec do grudnia!!!
            Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka