Dodaj do ulubionych

czy wam tez sie blokuje tak pecherz?

13.09.05, 09:48
dziewczyny to 3 noc z rzedu i tylko noc kiedy blokuje mi sie pecherz.Wstaje
siusiu z reguly co 2 godz a raz w nocy jak wstane to nie moge zrobic
siku ,czuje sie tak jakby mi ktos zakryl korkiem .Pre pre brzuch peka a nic
nie leci dopiero po jakims czasie poleci kropla(wiem ze mam caly pecherz) i
dopiero sie rozluznia.Nie jest to zapalenie pecherza napewno ,wydaje mi sie
ze jest to jakis ucisk .Czy Wy tez tak macie ,czy mam sie zaczac martwic
nadmieniam ze jestem w 16 tyg ciazy i mam macice w tylozgieciu .Prosze o rade
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 10:59
      Tak ze dwa tygodnie temu przez kilka dni miałam cos podobnego (jestem w 25 tc),
      nie tak zupełnie zblokowany, tylko tak jakby gorzej leciało na początku i
      ledwie co... Mam wrażenie że to coś związanego z kręgosłupem, z uciskiem na
      jakieś nerwy, teraz już mi dzięki Bogu samo przeszło, staram sie bardziej
      oszczędzać kręgosłup. Ale i tak wybieram sie do ortopedy i Tobie też radzę.
    • kokons Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 11:01
      Wieczorkiem pijam Urosept,zeby ulzyc tym dolegliwoscia - polecam.
    • diament79 Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 14:00
      Też tak mam, i mam juz tego dosyć! Wtsaję w nosy po 3, 5 razy! Leci, wychodze,
      kłade sie do łóżka i juz mi się znowu chce! Jestem w 17 tygodniu i mam
      nadzieję, że to w końcu minie smile Oby nie w lutym!
    • kotka.szrotka Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 14:06
      Mi nie mija sad Staram się więcej pić, o dziwo jest lepiej, niema już tego
      parcia na prawie pusty pęcherz. Czasem uniesienie nogi czy inna pozycja na
      kibelku nieco odblokowywuje pęcherz.
      • r.kruger Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 14:35
        ja podobnie jak kotka.szrotka jak sikam po kropelce staram się unieść troszkę
        brzuch albo w inny sposób zmienić pozycję. Często rozwiązuje problemik
    • mokopi Przechodzę to po raz 2 13.09.05, 16:02
      Już 2 ciąże prawie mieszkam w ubikacji. Gdybym nie miała małej ubikacji to przeniosła bym tam łóżko. A tak poważnie, to jest to ucisk (np dzidzi) na pęcherz (tak mi powiedział lekarz) i trzeba się do tego przyzwyczaić. Nie jest to pocieszające, ale tak jest. Pod koniec mojej pierwszej ciąży było lepiej, ale teraz to koszmar.
    • groszek28 Re: czy wam tez sie blokuje tak pecherz? 13.09.05, 16:11
      Tez tak mam, ale poprawio mi się trochę w porowanniu z pierwszym trymesterem.
      Denerwujące, fakt. TEz mam tyłozgiecie, ale to chyvba nei ma wpływu.
    • gadosia zalamka 13.09.05, 18:23
      dziekuje dziewczyny za odpowiedzi,dzis meczy mnie potwornie,jeszcze jak leze to
      w miare do przezycia ale jak juz wstane to koniec pecherz mam taki obolaly ze
      hej,kupilam sobie tabl z zurawiny moze one troszke pomoga.Rany jak bedzie
      meczyc mnie tak cala ciaza to chyba padne bo chwilami zaczynam watpic czy boli
      mnie sam pecherz czy jeszcze do tego brzuch.Jutro mam isc zrobic bad moczu -
      posiew z antybiogramem ale ja mysle ze to jednak taki ucisk bo jak sikam to
      nic nie piecze a jak tylko ciut pecherz sie zapelni to szok tak mnie boli.
      • kokons Re: zalamka 13.09.05, 18:26
        Stracisz majatek na tabletki z zurawiny.Ja kupuje w sloiczka i zjadam po trzy
        lyzki dziennie na kanapce lub solo. Jeszcze raz polecam Urosept. Swietny jest
        tez arbuz - bo on wyplukuje wody z organizmu i dziala jakby moczopednie.
        Tanca brzucha przy sikaniu zyczewink
        • onion75 Re: zalamka 13.09.05, 18:29
          dobrze robi jeszcze sok ze swiezych zurawin. Niektore firmy maja w swojej
          ofercie. Wazne, zeby nie mial dodatku cukru.
          Ja ostatnio dostalam taki sok w malutkich szklanych buteleczkach, bardzo dobry.
          • kokons Re: zalamka 13.09.05, 18:33
            A gdzie go zdobylas i ile kosztuje?
            • onion75 sok zurawinowy 13.09.05, 18:38
              ten sok dostalam od tesciowejsmile, ale widzialam tez w moim sklepie spozywczym
              (niezbyt duzy), wiec podejrzewam, ze nie jest trudno go dostac. To jest sok
              firmy Ogrody Natury i nazywa sie: Swiezo tloczony sok z zurawin, bez
              konserwantow i cukru. Czesto stoi przy chlodniach, albo w chlodniach.
              • onion75 Re: sok zurawinowy 13.09.05, 18:41
                i u rodzicow pilam ostatnio sok zurawinowo-borowkowy, byl w kartonie, ale
                niestety nie pamietam jakiej firmy - jakas malo znana.
                • kokons Re: sok zurawinowy 13.09.05, 18:42
                  Bede szukac. Przypomnialas mi tym samym, ze istnieje herbatka Vitaxu z Zurawina
                  i tez ja musze odnalesc...
                  Dzieki. Pozdrawiam.
                  • onion75 Re: sok zurawinowy 13.09.05, 18:45
                    ostatnio te herbatki vitaxu, ktore mnie najbardziej interesuja sa nie do
                    zdobycia. Ani ziolowego raju, ani zurawinowej nie widzialam nigdzie w
                    Warszawie. Moze w internecie gdzies mozna kupic?
                    • kokons Re: sok zurawinowy 13.09.05, 19:03
                      Zurawina jest i to w normalnych opakowaniach po 20 sztuk, w Krakowie w Almie,
                      Rosmanie i wiekszosci duzych sklepow spozywczych.
                      Dystrybucji Ziolowego raju a raczej jej braku nie rozumiem, napisala w tej
                      sprawie juz w piatek do Vitaksu ale jeszcze mi nie odpisali. Wiec okupilam sie
                      promocyjnych opakowanek i teraz moge chandlowac mieta do ktrej byly dolacznewink
                      • onion75 Re: sok zurawinowy 13.09.05, 20:07
                        w Almie warszawskiej nawet miety nie bylo, bu.
                        Zajrze jeszcze do rossmana, nie wiedzialam ze tam tez mozna kupic te herbatki.
                        Rowniez dzieki za infosmile
                        • onion75 kokons:) 14.09.05, 13:52
                          bylam dzisiaj w sklepie i kupilam 2 butelki soku zurawinowego (dobry jest), ale
                          niestety nie jest tani bo buteleczka 225ml kosztuje 2.60zl.
                          Ale za to znalazlam jeszcze jedna herbatke, zurawinowa firmy Malwa.
                          • kokons Re: onion75:) 14.09.05, 14:01
                            No nie jest tani ale dziekuje za wszystkie informacjesmile Kupie, od czasu do
                            czasu bo bedzie mila odmiana pomiedzy zurawina a zurawina ze sloiczka.
                            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka