Dodaj do ulubionych

Ah te okropne rozstępy!!!:(

14.09.05, 12:59
Mam doła bo robiłam wszystko żeby uniknąć rozstępów a one mi się i tak
zrobiły na brzuchu i w okolicy bioder.OD 2 miesiaca ciąży masowałam ciało
szorstką gąbką a potem wmasowywałam oliwkę.I nic to nie dało.Samrowałam sie
też Fissanem.Nadal robie masaż szorstką gąbką i smaruje ciało kremem na
rozstępy I NIC TO NIE DAJE.
P.S Może znacie jakieś inne sposoby żeby powstrzymać powastawanie nowych
rozstępów i spłycić te które sie pojawiły.Prosze pomóżcie.....
Obserwuj wątek
    • kokons Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 14.09.05, 13:08
      Sa kremy np.Mustella,ktora wg opisu przeciwdziala powstawaniu rozstepow i
      dziala na juz powstale... inne srodki bedziesz mogla wykorzystac dopiero po
      porodzie.
      Byl ostanio watek o znanej masci cebulowej Cepan,ktora swietnie podzialala na
      rozstepy, sproboj go odszukac.
      No i tak to jest, ze jednak to genetetyka...
      Nie przejmuj sie na pewno zbladna!)
      • kokons Re: Cepan 14.09.05, 13:10
        Poczytaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28894551&a=28894551
        • mysiunia2001 Re: Cepan 14.09.05, 13:27
          Dzięki bardzo za ten post.Kupie sobie tą maść i łudze się,żę mi pomoże.A jak to
          nic nie da to pozstanie mi zbieranie kasy na laserowe usuwanie.Choc pewnie będę
          na to zbierać latami bo 1 cm2 kosztuje 100zł.Pozdrawiam.sad((
          • adane99 Re: Cepan 14.09.05, 13:32
            Profilaktycznie polecam do każdej kąpieli - do wody - dolać oliwki. Może kąpiel
            trochę bardziej uciążliwa, ale u mnie podziałało /no chyba, że to rzeczywiście
            sprawa genetyki/. Po każdej kapieli - średnio co dwa dni - smarowałam
            newralgiczne miejsca kremem Vichy. Dwa ostatnie miesiące Vichy używałam codziennie.
            Pozdrawiam
          • kokons Re: Cepan 14.09.05, 13:34
            Ja mialam powazne naciecie na dloni (wbilam sobie sakator!) i nawet mialam
            wewnetrznie te dlon zszywana i bruzde na prawde okropna i Cepan w 80 procentach
            mi pomogl, choc smaruje juz prawie rok... przez trzy miesiace co dzien teraz
            jak sobie przypomne. Ale rozstepy nie sa az takie wiec po jakims czasie
            koniecznie codziennego stosowania powinno dac efekt.
            Powodzenia!)
            • mysiunia2001 Re: Cepan 14.09.05, 13:42
              OKi to lece do apteki po cepan i zaczne od dzisiaj go używać.Jeszcze raz dzięki
              za porady.POzdrawiam.
              • malgolkab mustella 14.09.05, 15:57
                ja od 9 tc smaruje mustella (brzuch, uda, posladki, piersi), a dzisiaj
                zauwazylam na piersiach 3 rozstepy nowopowstale. nie zrezygnuje ze smarowania,
                ale chyba zaczne stosowac tansze srodki-fissan albo gerber. sklaniam sie powoli
                ku temu, ze jesli ktos ma miec rozstepy, to bedzie je mial
                • niunia64 Re: mustella 14.09.05, 19:38
                  Mysiunia, a wktórym miesiącu, czy tygodniu tak Ci wysypały te rozstępy? Ja
                  narazie jestem w 31, dużo przytyła i boję się, ale od drugiego miesiąca ciązy
                  smaruje się 2 razy dziennie, czasami raz Fissanem, tyle go już zużyłam... co do
                  oliwki to moja szczupła koleżanka uzywała i bardzo jej na brzuchu wywaliło.
                  Pozdrawiam, nie martwmy się, dziecko jest najważnoiejsze!
                  • mysiunia2001 Re: mustella 14.09.05, 20:32
                    Teraz jestem w 34 tc ale rozstępy mi sie pojawiły jakos koło 30 tc.Do 30 tc
                    przytyłam 9 kg a co najważniejsze w tym miejscu co mi się zrobiły rozstępy
                    wcale mnie nie swędziało a wręcz przeciwnie miałam uczucie że mi rozrywa skóre
                    wiec tym bardziej ją masowałam ale jak widac natura była silniejsza od tych
                    wszystkich moich zabiegów.Pytałam się swojej gin i ona tylko potwierdziała że
                    to musi być genetyka.Jeśli chodzi o dzidzie to ona jest dla mnie najważniejsza
                    ale mam dopiero 21 lat i wyglądam jakby mnie ktoś żyletką pocioł.Fuj!!!
                    P.s pozdrawiam i życze zdrówka
    • falafala Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 14.09.05, 20:19
      Niestety czytalam ze sklonnosc do rozstepow jest uwarunkowan genetycznie i
      wlsciwie wiekszosc kobiet z tym sie boryka, zadne cuda nie pomoga. Ale jest
      jedna pocieszajac informacja ze wiekszosc rozstepow blednie sama do tego
      stopnia, ze jest praktycznie niewidoczna. Jak sobie po ciazy jeszcze pomozesz
      odpowiednimi specyfikami to masz duze szanse obyc sie bez lasera wink. Ale i tak
      nie zaprzestawaj dzialan profilaktycznych, zawsze maj skutki lagodzace.
      • mysiunia2001 Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 14.09.05, 20:41
        Jeśli chodzi o mój przypadek to napewno musi być genetyka bo już niewiem co
        mogłam źle robić.Ostatnio czytałam że 90% kobiet ma rozstępy w ciąży.Mam
        nadzieje,że mi niedość, że zbledną to zmaleją(moje marzenie).A jeśli chodzi o
        różne specyfiki to nie mam zamiaru zaprzestawać się nimi smarować nawet po
        ciąży bo wiem że po ciąży też wyskakują rozstępy.OBy jak najmniej ich było tego
        wszystkim i sobie życze.Pozdrawiam.
        • patoga Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 14.09.05, 20:51
          Ja póki co złapałam dwa maleńkie rozstępiki. Smaruję się balsamem Nivea do skóry
          suchej, rano i wieczorem po kąpieli (ponoć po kąpieli te kremy lepiej zatrzymują
          wodę w skórze). Smaruję też zawsze jak czuję że mnie skóra swędzi czy ciągnie,
          może trochę przesadzam ale lepiej się wtedy czuję smile 38 tc i 4 dni oby tak do końca!
          • mijaczek Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 15.09.05, 04:29
            jestem w 38tc i nie mam ani jednego rozstepu. do 8 m-ca uzywalam fissanu, teraz,
            kiedy go zabraklo stosuje tylko krem NIVEA. Wydaje mi sie, ze sekret tkwi
            zarowno w genetyce, jak i nawykach z przeszlosci... ja zawsze dbalam o swoja
            skore, uzywalam balsamow codziennie, po kazdej kapieli, moja skora nigdy nie
            byla przesuszona... mysle, ze to jest wlasnie ten sekret... nie uzywanie "na
            hurra" specyfikow tylko w ciazy, ale przygotowywanie skory lata wczesniej...
            pofodzenia!
            Mia
    • niya Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 15.09.05, 07:11
      no ja nie jestem przekonana że to sprawa genetyki moja mama urodziła 5! dzieci
      smarowała się zawsze tylko oliwką i nie miała ani jednego rozstępa, moja siostra
      urodziła jedno dziecko i też nic a ja niedawno także urodziłam przez calutką
      ciążę ani jednego rozstępa, a nagle po porodzie na udach (dobrze że niewielkie i
      już bardzo zbladły) więc tylko ja nie miałam szczzęścia odziedzićzyć po mamie
      genetyki? winka tak na serio to rozstępy w końcu zbledną u mnie nie są wielką
      przeszkodą w ubraniu stroju kąpielowego. Poza tym dziecko jest ważniejsze niż
      pozostałości po nim smile pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania smile oraz jak
      najmniej rozstępów
    • falafala Re: Ah te okropne rozstępy!!!:( 15.09.05, 09:08
      Ja w pierwszej ciazy tez nalezalam do tych szczesciarek, ktore nie mialy
      rozstepow, mimo, ze prawde mowiac nie smarowalam sie spejalnie, raczej od czasu
      do czasu, gdy swedziala mnie skora. Na codzien tez sie nie balsamuje bo mam dosc
      tlusta skore. Teraz mam nadzieje, ze tez sie mi uda bez rozstepow. Za to w swoim
      zyciu najwieksze rozstepy widzialam nie na brzuchach kobiecych, ale na plecah
      mojego meza. Chudy jest a plecy u niego wygladaja jakby go kto biczowal. Na
      udach tez ma. No i szczescie dla niego, ze nie jest kobietawink
    • kokons Re: Lioton 1000 15.09.05, 13:42
      NAJLEPSZE SPECYFIKI NA POWSTAŁE JUŻ ROZSTĘPY:
      -Kolagen Naturalny
      -Cepan
      -Lioton 1000(to mało znany jako preparat na rozstępy, raczej na żylaki, ale
      farmaceutki zdecydowanie bardziej go polecają od Cepanu).

z watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29079931

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka