Dodaj do ulubionych

L-karnityna a ciąża

14.09.05, 14:54
Witam wszystkie przyszłe mamy.
Mam problem otóż dużo ćwiczę i biorę L-karnitynę. Nie wiem czy nie jestem w
ciąży bo mi się dość sporo opóźnił okres. Czy mam odstawić te tabletki, vzy
mają one wpływ na dziecko
Obserwuj wątek
    • falafala Re: L-karnityna a ciąża 14.09.05, 15:13
      Odstaw dla spokoju sumienia, nic nie stracisz, w koncu nie trzeba tego brac.
      Odzywki dla sportowcow sa mocno krytykowane za nietrzymanie ilosci skldnikow
      jakie podaja na opakowniu i za niedostateczny poziom klinicznego przebadnia,
      jezeli taki wogole jest.
      • budzik11 Re: L-karnityna a ciąża 14.09.05, 16:39
        Przeczytaj na opakowaniu, czy wolno brać w ciąży. Tu ci chyba nikt nie odpowie,
        jaki wpływ L-karnityna ma na dziecko.
        • falafala Re: L-karnityna a ciąża 15.09.05, 10:09
          To wlasnie mowie, ze odzywki dla sportowcow nie podlegaja takim badaniom jak
          lekarstwa w zadny, kraju. Sa dopuszczane do sprzedazy jako dodatki zywieniowe.
          Ich opis i sklad ma sie najczesciej nijak do zeczywistej zawartosci, za co sa
          rowniez krytykowane multiwitaminy powszechnie dostepne na polkach sklepowych.
          Mozna sobie opisy na opakowaniu czytac ale jako bajke. Malo tego, nie jest
          udowodnione w zaden sposob, ze L-Karnityna ma wiekszy wplyw na spalnie tluszczu,
          placebo ma porownywalny. Jezeli czlowiek lubi brac te odzywki to zdrowemu
          organizmowi nie zaszkodza, ale w ciazy takich swinstw sie z zasady nie bierze!
    • diament79 Re: L-karnityna a ciąża 14.09.05, 16:41
      Z tego co sie orientuję karnityna nie jest wskazana w ciąży, tak jak i kofeina
      i retinol i chyba wiele inncyh, ale jaki ma wpływ to nie wiem. Zrób test a sie
      dowiesz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka