Dodaj do ulubionych

Dobry ginekolog w Rzeszowie

15.09.05, 21:15
Patrzyłam już wnecie i jak jedni piszą że dobry, to inni mają o nim złe
opinie. Chodzi mi o państwowego i prywatnego. Zależy mi na SOLIDNEJ WIEDZY
ginekologa i doświadczeniu oraz aby nie odsyłał do innych lekarzy po
skierowania i zwolnienia . Bardzo WAŻNA jest też jego DELIKATNOŚĆ w podejściu
FIZYCZNYM do pacjentki - badanie oraz narzucająca się troska o pacjentkę i
dziecko. To co napisałam dużymi literami to dla mnie podstawa- znacie takiego
z wiedzą i solidnego z Rzeszowa oraz (reszta cech jak wyżej też ważna)-
proszę napiszcie jeśli byłyście pod opieką takiego ginekologa.
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 15.09.05, 22:05
      Koleżanka chodziła do Mądrzaka czy Mondrzaka.Była bardzo zadowolona i rodziła
      przez cc,na które się wcześniej z nim umówiła.Fakt chodziła do niego prywatnie
      (nie wiem gdzie),ale podobno facet jest bardzo delikatny i wie co to ból
      porodowy,chociaż nie wiem skąd skoro sam nigdy nie rodził.Podobno sam
      zaproponował jej cc,gdyż stwierdził,że w dzisiejszych czasach można sobie
      pozwolić na oszczędzenie niepotrzebnych cierpień,a PSN boli jak cholera.Jak
      będziesz zainteresowana szczegółami zapytam koleżankę gdzie przyjmuje i takie
      tam.A i jeszcze jeden mi się przypomniał:z Asklepiosa -Piasecki,też znajome
      chwaliły,ale ja wybrałam Lublin.
      • ptasiemleczko1 Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 06:58
        Ja nie jestem w ciąży ale moja kuzynka chodziła do ginekologa Szklarczyka opinie
        na jego temat ma świetną. Prowadzi jej już drugą ciążę. Nie wiem gdzie przyjmuje
        ale mogę się dowiedzieć.. ma dużo pacjentek.. trochę ciężko się dostać.
        Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży.

ps. mam nr.telefonu do niego
        • pieszczoszek5 do ptasie mleczko 16.09.05, 08:02
          czy ten lekarz przyjmuje państwowo i możesz się dowiedzieć- gdzie? Chodzi mi o
          Szklarczyka- a z czego kuzynka jest zadowolona u niego ( chodzi że ma na jego
          temat świetną opinię)- pytam bo różnym kobietom na różnych rzeczach zależy- ja
          np. lubię delikatność fizyczną , ale wolę jakby był totalnie szczery do bólu i
          narzucający się z opieką. A p. w. SOLIDNA WIEDZA I DOŚWIADCZENIE oraz
          delikatność fizyczna- najlepiej b. duża przy badaniu( bo mam złe dośw.; raz
          jeden w życiu trafiłam na idealnego, ale on mieszka ponad 1000km stąd)- możesz
          się też kuzynki spytać ile ma lat- lekarz( a ile kuzynka miała lat jak zaszła z
          pierwszym- wiesz niektóre są zdrowe i obojętne jaki ginekolog to i tak będzie
          extra). Wiesz spytaj się kuzynki jeśli możesz - ja mam podwyższony cukier i
          jestem obciążona cukrzycą- czy w takim wypadku też jest dobry, czy daje chętnie
          skierowania- czy sama bym musiała myśleć- i czy chodziła do niego prywatnie czy
          państwowo? Z góry dzięki.
          • ptasiemleczko1 Re: do ptasie mleczko 16.09.05, 08:45
            hmmm powolutku... na 100 % przyjmuje państwowo, gdzie to jeszcze nie wiem ...
            niedługo się dowiem i Ci napiszę. Nie wiem czy to jest standard
      • e_madziq Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 07:35
        U Piaseckiego byłam raz-pierwszy i ostatni-jest STRASZNIE niedelikatny.
        • 99maja Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 08:49
          Teresa Wójcik przyjmuje na Warzywnej 8594421, długie terminy ale jak ciąża to
          nie ma problemu, prywatnie na Fredry 8539378 w czwartki od 17 bez zapisów
          wizyta ok 50 zł, natomiast jeśli chodzi o szpital to dyżuruje na Szopena.
          Prowadziła siostrze ciążę i była bardzo zadowolona, odpowie na każde nawet
          najgłupsze pytanie : ). Każda wątpliwość była wyjaśniana, w razie niepewności
          zlecane badania. Bardzo sympatyczna babka, polecam.. Na razie chodzę do niej
          kontrolnie bo dopiero się staramy, ale nie bylo żadnych problemów ze
          skierowaniami na badania przed ciążą (toxo, różyczka).
          • pieszczoszek5 Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 09:31
            99maja napisała:

> Teresa Wójcik przyjmuje na Warzywnej 8594421, długie terminy ale jak ciąża to
            > nie ma problemu, prywatnie na Fredry 8539378 w czwartki od 17 bez zapisów
            > wizyta ok 50 zł, natomiast jeśli chodzi o szpital to dyżuruje na Szopena.
            > Prowadziła siostrze ciążę i była bardzo zadowolona, odpowie na każde nawet
            > najgłupsze pytanie : ). Każda wątpliwość była wyjaśniana, w razie niepewności
            > zlecane badania. Bardzo sympatyczna babka, polecam.. Na razie chodzę do niej
            > kontrolnie bo dopiero się staramy, ale nie bylo żadnych problemów ze
            > skierowaniami na badania przed ciążą (toxo, różyczka)

A powiedz sugerowałaś ty jej te badania na toxo i różyczke- czy to ona ci
            zasugerowała. I ciekawa jestem czy chodzisz do niej państwowo czy prywatnie- i
            jak często, i czy siostra w 1 ciąży chodziła państwowo czy prywatnie i czy
            miała nacinane krocze-WAŻNE DLA MNIE i jeszcze jedno czy była przy porodzie TA
            kobieta. Aha możesz do niej wejść z mężem czy sama wchodzić musisz na badanie?(
            ja wolę z mężem - po złych doświadceniach, ale właśnie niewiem czy nie będzie
            kazała mu wyjść, dlatego pytam). A i jeszcze jedno: jakbyś oceniła jej
            delikatność fizyczną przy badaniu w skali 0-10( czasem boli czy całkowicie nic
            nie czujesz) . wiesz ja byłam kiedyś raz ( 1000km ode mnie) - pierwszy mój raz
            u gina i badał mnie tak że było mi aż za bardzo przyjemnie( był strasznie,
            strasznie delikatny). Później wszystkich kolejnych (3)ginekologów - no nie za
            dobrze wspominam- dlatego też b. rzadko chodziłam do gina. A mozesz jeszce
            powiedzieć też ile miała lat siostra przy 1 ciąży - jak zaszła, a ile ty masz-
            chodzi wiesz o to że ja mam 28 i jestem w grupie ryzyka( cukrzyca).i czy jest
            dodatkowo endokrynologiem czy tylko gin. - położnikiem. oj tyle pytań- ale jest
            to dla mnie ważne.
            • gilana26 Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 10:35
              A co myślicie o doktorze Dariuszu Śliwie przyjmuje prywatnie w Asklepiosie i
              zdziwiło mie że tam w takiej wypasionej prywatnej przechodni nie maja USG tylko
              trzeba jeździc gdzie indziej????
              • ankawojcik Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 20.09.05, 08:58
                Droga gilana26 -ja osobiście byłam 2 razy u Dariusza Śliwy ale państwowo
                w przychodni przyszpitalnej na Lwowskiej i jest to osoba napewno fachowa.
                Jedyną niedogodnością która mnie zraziła jest fakt iż bardzo długo czeka się do
                niego na wizyte. Tak więc wróciłam do dawnego lekarza do którego chodzę już
                kilka lat -profilaktycznie i u niego już napewno zostanę- chodzę do Stanisława
                Rzucidły i mi on bardzo odpowiada -jest miły, jak dla mnie bardzo dostępny jak
                miałam wątpliowości to mogłam do niego zadzwonić i upewnić się co i jak.
            • pieszczoszek5 do Maji- wyżej pytanie 16.09.05, 10:41
            • 99maja Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 10:57
              Jeżeli chodzi o badania to nie sugerowałam niczego, poprostu powiedziała, że
              chcemy z mężem pomyśleć o dziecku i wtedy zapytała czy byłam szczepiona na
              różyczke powiedziałam, ze nie pamiętam i czy mam kontakit ze zwierzętami, więc
              powiedziałam, że sporadyczny. Dostałam od razu skierowanie. Chodzę państwowo 2x
              do roku bo czeka sie po kilka miesięcy no i jeśli nie ma potrzeby to częściej
              nie trzeba, a w razie problemów można przyjść bez kolejki i na pewno przyjmie,
              kiedys byłam świadkiem jak zgadzała sie przyjąc juz 5 osobę niezapisaną, bo
              miała jakieś problemy. W ciąży jest inaczej nie trzeba czekać tylko rejestruja
              Cię na taki termin jaki wyznaczy lekarz. Siostra miała cesarkę ale w szpitalu
              na "górce" ponieważ początkowo nie było wskazań więc umówiła się z innym
              lekarzem na cc, a później kiedy już zaszły okoliczności uzasadniające cesarkę,
              nie chciała juz nic zmieniać i rodziła na Lwowskiej. Jeżeli chodzi o badanie to
              nic jej nie mogę zarzucić w skali 1-10 daję 10. W prawdzie nie było całkiem
              bezboleśnie, bo bolał mnie jajnik przybadaniu ale to naturalne bo miała połowę
              i było to zupełnie niezależne od niej. Na badania chodzę sama, nie wiem czy na
              takie zwykłe mąż może wejść, ale na usg siostra chodziła z mężem, sprzęt jest w
              pokoju obok. Siostra miała 26 lat jak zaszła udało się po 3 miesiącach, ja mam
              25 i podejrzenie policystycznych jajników, na razie to tez 3 miesiąc starań
              zobaczymy jak będzie. Jest tylko gin-położnikiem.
    • pieszczoszek5 A Dr. Wątor z Rzeszowa prowadził komuś ciążę? 16.09.05, 10:40
      Jeśli tak to proszę o odp. na pytania w moich powyższych postach.
    • niya Re: Dobry ginekolog w Rzeszowie 16.09.05, 10:53
      dr Szklarczyk jest cudowny smile przyjmuje od poniedziałku do czwartku na
      Zbyszewskiego w przychodni, Państwowo stowarzyszenie FEMINA w piątki na
      Hetmańskiej ja chodzę do Masłowskiego i go uwielbiam ma świetne poczucie humoru
      i żadna wizyta dla mnie nie była stresująca zawsze podał mi przykład pacjentki
      która miała gorzej hihi taki melancholik strasznie ironicznie podchodzi do
      wszystkiego ale doświadczony (na podstawie obmacania brzucha stwierdził ciąże
      podczas gdy inny lekarz za pomocą usg mi powiedział że mam guza na jajniku,
      Masłowski o nim powiedział, żę ów lekarz - przyjmuje na Rejtana do wiadomości
      przyszłych pacjentek- Ma prywatny gabinet i w nim che zarobić pacjentki z
      przychodni odsyła do siebie prywatnie w celu głębszych i wyrażniejszych badań)
      ponieważ gdy rodziłam Masłowski był na urlopie to poród przyjmował Szklarczyk
      moja siostra do niego chodzi i fakt dostać się trudno na priva napiszę ci cos
      jeszcze o nim bo nie chce publiki gorszyć pozdrawiam aha gdybyś chciała
      Masłowskiego to od poniedziałku do czwartku na Hetmańskiej jest wiem że wiele
      kobiet ma o nim złe zdanie ale to głównie dlatego że nie rozumieją jego poczucia
      humoru hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka