simonkapl 17.09.05, 19:58 Dziasiaj dowiedzialam sie ze kobieta ciezarna nie powinna absolutnie myc owocow i warzyw.Ma jesc umyte, ale myc powinien ktos inny.Pierwsze slysze, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgalazka Re: Mycie owocow 17.09.05, 20:14 to pewnie ktoś wymyślił w zw z toxo ludzie !!!a jak kobieta jest sama i chce zjeść jabłko albo dać dziecku? bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Mycie owocow 17.09.05, 21:42 to ja juz i sobie i dziecku wiekszej krzywdy zrobic nie moglam bo pieke jablecznik i namylam dzisiaj prawie 2,5 kg jablek... ocho, normalnie zaraz umre... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Mycie owocow 18.09.05, 15:21 jest gorzej - przynajmniej do trzeciego miesiąca kobieta w ciązy w ogóle nie powinna się myć. Potem może myc ja ktos bliski, np. mąż. Ale w trzecim trymestrze tez lepiej sie nie myć. W szpitalu i tak nas przygotują... Simonka, naprawde wierzysz w takie bzdury??? Ide sobie umyć jabłko. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
gloria2 Re: Mycie owocow 18.09.05, 18:06 Mi nie ma kto myć, sama nie chcę ryzykować, dlatego wcinam niemyte owoce i warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Mycie owocow 18.09.05, 19:12 No takiej głupoty to na tym forum jeszcze nie było!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Mycie owocow 18.09.05, 19:39 To nie ja ja wymyslilam, doniosla mi o tym znajoma bedaca w 4 miesiacu ciazy, po wizycie u swojego ginka.Tez sie zdziwilam, ale podobno, wg.lekarza, w ten sposob rowniez roznosza sie choroby.Ja tam myje i na razie jets ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jotemka :)))))))) 18.09.05, 21:00 A to żeś zarządziła... NOWOŚĆ - w ciąży nie myjemy owoców!!! Matko boska... Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: :)))))))) 18.09.05, 21:05 Jak juz napisalam, gdybys czytala dokladnie , zauwazylabys, ja o tym tez pierwszy raz w zyciu slyszalam.Powiedzial to ginekolog mojej ciezarnej rowniez kolezance. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: :)))))))) 18.09.05, 22:35 fajny ginekolog, na pewno caly czas sie doszkala i stąd taka wiedza. Inni jeszcze nic nie słyszeli, a on - prosze... Moze napisz chociaz w jakim miescie taki kompetentny lekarz przyjmuje. Dziewczyny powinny go omijac szerokim łukiem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jotemka Re: :)))))))) 19.09.05, 09:47 Czytalam dokladnie, tylko wierzyć mi się nie chce, że aż osobny wątek na podstawie tej bzdury powstał Najwyraźniej musiało cię to zaniepokoić, bo a nuż to prawda? Lekarz jest idiotą, jeśli coś takiego wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: :)))))))) 19.09.05, 09:51 Taaa, a ja slyszalam ze mysic stop w ciazy jest szkodliwe. Jak bedziemy wierzyc w te bzdury to powinnysmy sie zamknac w namiocie tlenowym na 9 miesiecy i jesc tylko przez kroplowke. Lepiej idz na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
urodzonawewrzesniu zabiłam rodzinę :) 19.09.05, 10:19 Wczoraj byłam z rodzinką na wycieczce i umyłam wszystkim po jabłku i dałam każdemu jak ta zła czarownica w śpiącej królewnie czy tam Śnieżce. Muszę zadzwonić czy żyją. A tak serio, coś mi się nie wierzy w to że taką bzdurę wymyślił ginekolog... Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: :)))))))) 19.09.05, 12:28 Tu sie akurat mylisz.Ja jestem z tych co to jedza pasztety, farbuja zcesto wlosy i maluja paznokcie.Co do ginekologa to nie mieszkam w Polsce, mniej jest tu u nas cackania z ciaza niz w Polsce, dzieci zdrowe , wiec tym bardziej zdziwila mnie ta opinia. Dlatego spytalam czy ktos o tym slyszal.Nie rozumiem zupelnie wybuchu tej naglej zgryzliwosci, i to pewnie ze strony tych co to pisza: ratunku, zjadlam kawalek sera!!!Opanujcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: :)))))))) 19.09.05, 16:33 niezly ten lekarz a jak cos idzie nie tak to ciezarna na 5 zdrowasiek do pieca)) a jak to motywowal?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: :)))))))) 19.09.05, 16:37 Niestety nie wiem jak to umotywowal.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise3 Re: :)))))))) 19.09.05, 18:55 nie prawda, zalozylam podobny watek o serze :0)) i nic zgryzliwego nie napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: Mycie owocow 19.09.05, 16:34 Ja uslyszalam od lekarza to samo co twoja przyjaciolka.Tez sie zdziwilam, ale lekarz wyjasnil mi, ze na warzywach i owocach z ogrodu, szczegolnie w salacie, moze znajdowac sie ziemia, a jak widomo w ten sposob mozna wlasnie sie zarazic choroba.Wiec nie ejst to takie bezpodstawne.Ja myje owoce sama, nie mam wyjscia.A zlosliwcami sie nie pzrejmuj, przychodza tu by sie wyzyc.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Mycie owocow 20.09.05, 10:32 o kurcze, a ja w niedzielę obierałam brudne pieczarki i je myłam.... Odpowiedz Link Zgłoś