Dodaj do ulubionych

Emmaljunga - proszę o pomoc!

17.09.05, 22:47
Bardzo prosze o pomoc przy wyborze wózka. Z przyczyn ode mnie niezależnych
MUSZĘ (ew. zdecydowanie powinnam...) wybrac Emmaljungę, wybór mam tylko w
kwestii modelu. Jesli któraś z was wie cokolwiek o użyteczności Emmaljungi
(Smarta - tego najtańszego modelu, i nie tylko ) baaardzo prosze o opinie.

z góry dzękuję

Obserwuj wątek
    • amwaw Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 17.09.05, 22:52
      Polecam Smarta- w innych modelach płacisz za mało użyteczne bajery( typu
      oddychający materiał, wywietrznik w gondoli itp)- albo mało przydatne w
      jesienno- zimowej wersji, albo nie warte 600zł.
      Pozdr
      • robertaa Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 17.09.05, 22:55
        dzieki wielkie za odpowiedz. smile
        proszę daj znac, czy sama uzytkujesz Smarta, mam parę konkretnych pytań...
        • amwaw Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 17.09.05, 23:10
          Kupiłam, ale jeszcze nie użytkujebig_grin Użytkować będę, mam nadzieje niedługo.
          Natomiast- BARDZO mi go polecano- jak zresztą każdy wózek emmaljungi.Ale może
          mogę w czymś dopomóc...
          Pozdr
          • robertaa Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 17.09.05, 23:34
            martwi mnie parę wg mnie "wad" tego wózka tzn:
            1. przede wszystkim pałąk (nie wiem jak to nazwac), ta częśc przy spacerówce,
            która chroni dziecko przed wypadnięciem. W wiekszości spacerówek jest on łatwy
            do demontażu lub chwilowego jednostronnego odgięcia, we wszystkich emmaljungach
            jest on praktycznie na stałe (odkrecany śrubokrętem). wydaje mi się że
            łatwe "odginanie" jest bardzo praktyczne, co ty o tym sadzisz?
            2. płytki druciany kosz na zakupy, tu również nie mogę wyjśc z podziwu dla
            konstruktorów wózka, przecież to cholernie niepraktyczny kosz! a może masz
            jakis pomysł na doczepienie czegoś, nie wiem - jakas siatka albo coś...
            3. twardośc podwozia. wiem ze te starsze modele smarta mają to regulowane ale
            ten najnowszy (wrześniowy) typ - już nie. Wydaje mi się, że jest za twardy do
            bujania dziecka, a może z czasem coś tam sie poluzuje i sie "rozbuja"?
            4. trudności w wyczepianiu gondoli i spacerówki. w sklepie ja nie dałam rady
            (ale ok - ciąża) ale mąż musiał konkretnie szarpnąc zeby to wypiąc. dziecko by
            podksoczyło...

a może masz jeszcze inne wyłapane "wady"? albo powalające zalety (sprzedawca
            jak nakrecony powtarzał, że wózek wytrzyma 6 dzieci - to moje drugie więc
            najmniej ważne)
            uff, wiem, że tego sporo ale te kwestie bardzo mnie męczą, gdyby nie one, nie
            zastanawiałabym się, a tak... pewnie się skończy na lecha: "nie chcem ale
            muszem"

z góry bardzo ci dziekuje za odpowiedz, jeszcze z nikim nie udało mi się
            wymienic konkretnych opinii...
            • amwaw Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 18.09.05, 00:17
              ad 1. pałąk- faktycznie nie jest odpinany, ale nie szczerze mówiąc- niewiele to
              zmienia- i tak dziecko wsadzasz od góry a nie od boku
              ad 2. W zestawie jest torba, kosz nie jest płytki- przecież jest dość duża
              wysokość kosza. Żeby nie wypadały zakupy można jeszcze rozciągnąć po bokach
              siatkę- jak mi będzie potrzebny, a będę pokonywała dużo wybojów czyli w zimie
              planuje dorobić.
              ad 3. mam starszy model smarta- nie pomogę
              ad 4. gondolę w moim smarcie łatwo się wyczepia, tylko trzeba się wyrobicsmile Z
              czasem jest coraz łatwiej.
              Inne wady,które uważam za istotne:
              -waga waga waga(przy czym ja mam wjazd z parteru do windy, ale np myśl o
              komuniakacji miejskiej mnie lekko przeraża)
              -brak przekładanej rączki- przydaje się
              -cena parasolki firmowej- 109 zł( można dokupic niefirmową za 30zł)

Plusy:
              - CUDOWNIE się prowadzi- zanim kupiłam ten wózek szukalam przez 2 mieś-
              naprawde trudno porównać ten komfort do innego wózka, a jak już można to trzeba
              liczyć się z ceną o 1000 zł wyższą
              -bez problemu pokonuje uskoki, krawężniki, nasze wspaniałe nierówne chodniki
              itp- zrobiłam już próbę generalną na córce przyjaciółki- REWELACYJNY
              -dobrze wyważony-łatwo się podnosi, żeby np wejść na chodnik- inni się męczą, a
              ty mkniesz dalejwink- przetestowane jak wyżej
              - szeroka,długa gondola- ciężko znaleźć porównywalną lub większą- siwetne w
              zimie i przy dużym dziecku
              -w gondoli-drewniane dno( a nie niewygodne plastiki jak np w pp)
              -budka chodzi bezgłośnie
              -wygodna rączka z regulowaną wysokością
              -pasują do niego najbezpieczniejsze foteliki samochodowe- maxi-cosi i romer(
              ale też- kosztowne, trzeba też kupić adapter)
              fajna też sprawą są dodatki( śpiwór, torba, folia przeciwdeszczowa)

Tyle mi się kojarzy w pierwszym odruchu. Przy czym- mówię o smarcie z
              poprzedniej serii.
              Pozdrawiam i powodzeniasmile
    • godzilla5 Re: Emmaljunga - proszę o pomoc! 18.09.05, 12:00
      Hej! Ja właśnie wczoraj zamówiłam nowego Smarta. Według mnie jest to
      zdecydowanie lepiej wykonany model od starego, system mocowania gondoli i
      spacerówki jest zdecydowanie łatwiejszy niż w starym smarcie. Najistotniejszą
      dla mnie rzeczą jeżeli chodzi o ten wózek to wygodna i komfortowa dla dziecka
      spacerówka, jest zdecydowanie większa od innych spacerówek przy dwufunkcyjnych
      wózkach, gondola też jest duża i wygodna. Dodatkowe akcesoria przy tym wózku to
      także fajna sprawa. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka