Dodaj do ulubionych

moja waga!!!

20.09.05, 15:37
Dziewczyny napiszcie mi ile przytyłyście. Ja jestem w 26 tyg i przytyłam 10
kg. W pierwszej ciąży przytyłam o wiele więcej i bardzo trudno było to
zrzucić. Teraz sie boję, że będzie jeszcze gorzej. Wiadaomo, jak powinno być
podręcznikowo (8-16 kg). Jak jest u was???
Obserwuj wątek
    • dexxa9 Re: moja waga!!! 20.09.05, 15:39
      u mnie juz na przelomie 19/20tc jest do przodu 6-7kilo
      Az sie boje...
    • aurora77 Re: moja waga!!! 20.09.05, 15:39
      nie martw sie....
      ja jestem w 35 tc i przytylam aaaaazzzzz 18 kg poki co...jeszcze bedzie wiecej
      chociaz mam nadzieje, ze juz nieduzo
      pozdr...
      • agabro Re: moja waga!!! 20.09.05, 15:41
        Dzięki za pocieszenie! Pozdrawiam
        • kkolasinska Re: moja waga!!! 20.09.05, 15:45

A u mnie jes inaczej, 15 tydz. i 2kg. Dodam ze na poczatku ważyłam 41 kg.
          • pimpusia77 Re: moja waga!!! 20.09.05, 17:02
            To Ty prawdziwa kruszynka jesteś! A można spytać jakiego jesteś wzrostu? Ja ważyłam 48, przy 162 i
            mnie od chudzielców wyzywali, a babcia płakała, że mam pewnie anoreksję smile A tu proszę jakie
            chucherko!
            Ja w 23 tyg. mam 5,5 kg na plusie. Ale apetyt mam taki, że nie wiem jak to się skończy... Narazie tyję
            równomiernie i wszystko idzie w brzuch i piersi.
            • kkolasinska Re: moja waga!!! 20.09.05, 17:12

Mam 160 cm wzrostu. Jak wazyłam te 41 to wyglądałm jak anorektyczka, zreszta
              teraz gdyby nie zarys brzuszka byłoby podobnie.Mam nadzieje ze moje dziecko nie
              bedzie takie chucherko jak mama wink
    • mija4walles Re: moja waga!!! 20.09.05, 15:44
      ja rosne z dnia na dzien hihi dopiero 14 tydzien a juz 83kg coooz bedzeim
      zrzucac glowa do gory
    • budzik11 Re: moja waga!!! 20.09.05, 16:25
      U mnie chyba podręcznikowo, bo to już prawie 35tc a ja mam +10. Liczę na to, że
      przez niecałe półtora miesiąca do końca nie przytyję więcej niż max. 3-4kg
    • simonkapl Re: moja waga!!! 20.09.05, 16:30
      ja 14 tydzien i 1kg na plusie.Az sie boje co bedzie dalej, od zawsze walcze z
      waga!Pozdrawiam.
    • basik20 Re: moja waga!!! 20.09.05, 16:31
      33 tydzień i 11 kilo do przodu. Chyba w normie.
      • apolusia Re: moja waga!!! 20.09.05, 16:33
        przed ciążą 61 kg przy wzroście 174, teraz 69 kg - 28 tydzień.
      • kokons Re: moja waga!!! - kalkulator wagi 20.09.05, 16:36
        w 21 tc mam 2,5 kg do przodu ale tez mialam do 3 ms 1 kg do tylu awaga
        wyjsciowa to 63 kg wiecnie malo...

Nikt nie tyje książkowo ale jak chcesz oblicz optymalna wage w kolejnych
        tygodniach ciazy :
        www.noworodek.pl/modules.php?name=WH
        Pozdrawiam
        • afryka11 Re: moja waga!!! - kalkulator wagi 20.09.05, 17:55
          26 tyd. i 4 kg na plusie. Ważę więc 52,8smileale brzuch całkiem okrągły. Tyle że
          ja jestem chudzielec i przez pierwsze miesiące iąży schudłam
    • espressoo Re: moja waga!!! 20.09.05, 17:50
      no to pięknie, ja zaczynam 16 tydzień i 3,5 kg do przodu (no dobra w porywach
      do 4kg)
      oj przekroczę normę, przekroczę (jem, jem i jem) bo głodna jestem!!!
    • siciliana78 Re: moja waga!!! 20.09.05, 18:03
      Ja 29 tc i jakieś 11 kg na plusie...załamka...
      startowałam z 57 kg przy 164 cm.
      Boje sie ze do konca ciązy przecholuje i bedzie ponad 7 dych...
      ale nie jem za duzo, jakos samo sie odklada, najgorsze ze poszlo w pupke i
      udka sad
    • hanka45 Re: moja waga!!! 20.09.05, 18:10

25 t.c +6 kg. Ostatnio tyję jakoś szybciej: /.
      lilypie.com/days/060101/4/0/1/+10[/img][/link][/center]
    • dawn7 Re: moja waga!!! 20.09.05, 18:19
      29 tc - 6-7 kg więcej. chyba w normie. nie ma sensu chyba się tym za bardzo
      zajmować...
    • asiunia_1978 Re: moja waga!!! 21.09.05, 20:12
      Ja jestem obecnie w 29 tygodniu i na + mam 4kg. Z malenstwem jest wszystko ok,
      waga i wymiary prawidlowe, wiec chyba moja taka uroda. Moze zaczne przybierac
      teraz, jak to mowia kobietki z wiekszym doswiadczeniem, ze najwiekszy przyrost
      wagi przypada na ostatnie 3 miesiace, i ze wtedy mozna przytyc nawet 15kg,
      czego bym nie chciala.
      • agnieszek2 Re: moja waga!!! 21.09.05, 22:53
        Ja przez cala ciaze przytylam 21kg, to duzo. Przed wazylam 58kg przy wzrosice
        173, teraz 6,5 miesiaca po porodzie waze 59kg i caly czas karmie piersia, Ten
        dodatkowy kilogram smile to chyba mleko smile
        Bedzie dobrze, przeciez nawet jak przytyjesz zaduzo uda Ci sie to szybko zgubic
        opiekujac sie dzieckiem. Pozdrawiam Ciebie i Twoj brzuszek
        aga
    • annia4 Re: moja waga!!! 22.09.05, 09:32
      22 tydz i +1 kg. Malo troche, ale ja prawie nie mam apetytu. Teraz waze 51kg.
      • kokons Re: A spotkalyscie z teoria....??? 22.09.05, 09:36
        A spotkalyscie sie z teoria, ze tyle ile sie przytyje do 1 trymestru w ciazy
        tyle nam zostaje po porodzie?!
        Kiedys to slyszalam no i wczoraj podczas wizyty zapytalam polozna a ona mi to
        potwierdzila chocby na swoim przykladzie.

Ciekawe...

Pozdrawiam.
    • wiolk Re: moja waga!!! 22.09.05, 10:00
      Witam,
      teraz jestem w 40tc i mam na plusie 17kg crying a zaczynało się tak pięknie .. do
      20tc nic nie przytyłam natomiast w 26tc miałam już na plusie 5kg. W przeciągu
      ostatnich 2 miesięcy tyłam średnio 1kg na tydzień odżywiając się oczywiście
      standardowo...
    • asiunia_1978 Re: moja waga!!! 22.09.05, 14:14
      Dziewczyny no to jak to w końcu jest z tym przyrostem wagi? Czy to prawda, że
      najwięcej tyje się w ostatnich miesiącach bądź tygodniach? Bo przytyć np.15kg
      poprzez całą ciążę to rozumiem ale 15kg przez ostatnie 2 miesiące to szok.
      • agabro Re: moja waga!!! 22.09.05, 14:43
        W poprzedniej ciąży tyłam równo i dużo przez całą ciąże. W sumie 23 kg (o
        rety!). Teraz na początku bardzo mało a teraz (27 tydz.) moja waga mknie z
        prędkością wiatru. 11 kg na plus.
    • begonia2 Re: moja waga!!! 22.09.05, 14:27
      ja wlasnie zaczelam 9 tydzien, i nic nie utyalam, wrecz schudlam 1 kg.....waze
      56, 3 kg.........czy to normalne?podbno mozna scgidnac w 1 trymestrze..
      • scarletta84 Re: moja waga!!! 22.09.05, 14:45
        nie martw sie to normalne. ja zaczynam wlasnie 5 miesiac ciazy i nie przytylam
        do chwili obecnej ani pol grama. schudnac na poczatku ciazy mozna dlatego ze
        pojawiaja sie wtedy zazwyczaj nudnosci/wymioty i jedzeniowstret. a czasem sie
        chudnie tak dla przekory smile)) w kazdym razie moj lekarz (dziadek 62 lata -
        super gosciu) stwierdzil ze jak juz sie przez wszystkie lata naogladal
        ciezarowek tak ja mu wygladam na ten typ co przytyje tyle co kot naplakal.
        jedna byla taka co w dniu porodu miala raptem 6 kg wiecej niz przed ciaza i
        wygladala jakby zjadla po prostu ogromny obiad. dziecko super zdrowe itd.
        niektore po prostu tak maja ze nie tyja a inne maja tak ze tyja bardzo. moja
        przyjaciolka do polowy ciazy tyla ksiazkowo. po troszeczku. a ostatni trymest
        sprawil ze na wylocie miala +35kg!!!!!!!! ale ponoc ten typ tak ma. jej mama
        miala identyko. a w 4 miesiace wrocila do wagi normalnej czyli jakies 60 kg
        przy prawie 180, bo wysoka jest. takze wyluzuj. oczywiscie nie mozna zakladac
        ze bedzie sie zrec na potege (bo to juz nie jest jesc) bo mi wolno bo jestem w
        ciazy. jak jesz normalnie jak jadlas i nie siedzisz na tylku tylko sie choc
        troche ruszasz to wszystko bedzie git. w ciazy i moze bedziesz sloniatko a moze
        i nie, a po ciazy wrocisz do siebie.
        ja tam wiem ze mi brzuch rosnie, cycki to ja za przeproszeniem mam teraz jak
        balony (choc i przed ciaza do pstynek nie nalezaly...) ale wierze ze wszystko
        bedzie w jak najlepszym porzadku. mam 170 i waze zazwyczaj jakies 54/55kg -
        zalezy kiedy sie zwaze smile
        pozdrawiam wszystkie brzuszeczki smile)))
        beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka