Dodaj do ulubionych

ciąża a seks

27.09.05, 16:03
Powiedzcie czy seks podczas ciazy jest zagrozeniem? Nie potrafie przekonac
meza, on boi sie ze zrobi dziecku krzywde.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kira_koslin Re: ciąża a seks 27.09.05, 16:07
      Jezeli Twój lekarz prowadzacy ciaże nie widzi przeciwskazań to jest to jak
      najbardziej wskazane we zgledu na dobre samopoczucie rodzicówasmilesmilesmile
      • n80 Re: zalezy 27.09.05, 21:18
        ja mam np.przodujace lozysko i moj lekarz powiedzial,ze raczej powinnismy na
        razie przystopowac..ale juz sie ciesze bo lozysko poszlo do gory..Rob to co
        podpowiada Ci intuicja..jezeli masz ochote to jak najbardziejsmile
        Pozdrawiam
    • mika_007 Re: ciąża a seks 27.09.05, 16:07
      jeśli ciąża nie jest zagrożona i lekarz nie miał przeciwskazań to DO SAMEGO
      KOŃCA żadne z was krzywdy maluszkowi nie zrobi wink
      seks jest nawet polecany w chwili rozpoczynania porodu jako naturalna dawka
      oksytocyny wink przyspieszająca rozwarcie i akcję porodową -każdy lekarz poleca
      sex zamiast kroplówy wink
    • malgosiek2 Re: ciąża a seks 27.09.05, 16:10
      żadnej krzywdy dziecku nie zrobicie to zapewniam.
      Przecież dziecko otoczone jest błoną płodową i wodami płodowymi,więc nic mu nie
      będzie.
      A z tym seksem do końca to też nie do końca prawda.Zaleca sie powstrzymanie
      stosunków na 6 tyg. przed porodem.
      Pozdrawiam Gosia
    • simonkapl Re: ciąża a seks 27.09.05, 16:18
      jesli z ciaza wszystko gra, to jak najbardziej mozecie.
    • martina.15 Re: ciąża a seks 27.09.05, 18:55
      pojdz z nim do lekarza i niech on/ona jemu to powie, lekarzowi musi uwierzyc smile
    • gwiazdeczka181 Seks :-) 27.09.05, 19:08
      Jeśli twój lekarz nie powiedział Ci że ciąża jest zagrożona lub że są jakieś
      inne przeciwskazania to możesz się bezpiecznie kochać.Dziecku na pewno nic się
      nie stanie.Co do tatusia powiedz mu że tego potrzebujesz i byłoby na prawde
      miło gdyby przestał się tyle martwić a jak nie wierzy tobie to razem idźcie do
      ginekologa.Ja jetem w 35tc ( w38tc będzie cięcie) i całą ciąże współrzyłam
      (średno co 2 czy 3 dzień) smile i nadal nie odmawiam sobie tego bo daje mi to
      przyjemność i mojemu partnerowi również.Jedyne co to zmieniliśmy pozycje na
      bardziej komfortowe (wiadomo! brzuszek przeszkladza troche).Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka