Dodaj do ulubionych

Pimafucin - czy podzialal?

29.09.05, 17:33
Niestety moj gin krakal ze "jakis grzybek w koncu mnie dopadnie, bo w ciazy
to normalka" i dopadl :0((.
Dostalam Pimafucin w globulkach. Na ulotce napisane ze mozna stosowac w ciazy.
Chcialam sie Was zapytac (oczywiscie te ktore uzywaly) czy ktoras miala jakis
odczyn alergiczny na te globulki i jak szybko podzialaly? I czy na pewno sa
bezpieczne dla dzidzi?

Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • m_golightly Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 18:10
      jak gin świadomie zapisał i na ulotce nie ma przeciwwskazań to najwidoczniej nie
      zaszkodzi a grzyba jakoś wyleczyć musisz, bo infekcja w ciąży jest zdecydowanie
      bardziej niebezpieczna niż potencjalne ryzyko dla dziecka, na co nie ma dowodów,
      a jak się boisz brać zapisane leki to zawsze męcz gina "czy na pewno nie
      zaszkodzi?", ja tak robię smile
      co do pytania o reakcje na pimafucin to ja wprawdzie brałam przed ciążą ale
      faktycznie dostałam w trakcie brania (gdzieś po 2-3 globulkach) strasznego
      świądu i lekarz kazał odstawić, w zamian dostałam globulki robione w aptece, ale
      ja podobno należę do mniejszości bo zazwyczaj jest dobrze tolerowany, pzdr
      • sunrise3 Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 18:35
        tam sa tylko trzy globulki. Bralas ich wiecej?
        A gina mecze mnostwem pytan i watpliwosci (oczywiscie :0) i dlatego czasem juz
        mi glupio.
        • m_golightly Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 18:47
          wiesz co, już dokładnie nie pamiętam, bo miałam przed ciążą całą serię infekcji
          na zmianę grzybki i bakterie, co badanie to coś nowego więc brałam kilka różnych
          preparatów, ale pamiętam, że na pimafucin zareagowałam swędzeniem i lekarz
          powiedział, że odstawiamy ale ja generalnie mam więcej skutków ubocznych niż
          norma przewiduje także raczej mną się nie sugeruj, uszy do góry, pzdr
          • sunrise3 Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 18:58
            a pare dni temu odebralam wynik wymazu z kanalu szyjki macicy i nic nie
            wyhodowali, zadnych bakterii czy grzybow. A tu taka niespodzianka sad
            • ps29 Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 19:24
              Na mnie chyba podzialal. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Zuzylam 6 globulek.
              Wczesniej mialam nystatyne, ale po kilku dniach grzybek wrocil i to ja mojej
              lekarce zaproponowalam Pimafucin, wlasnie po komentarzach z forum, ze jest ok
              • sunrise3 Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 19:31
                Ile globulek uzylas?
                • sunrise3 Re: Pimafucin - lek z kategorii C? 29.09.05, 19:46
                  Szukajac informacji o Pimafucinie trafilam na selekcje lekow w zaleznosci od
                  jego wplywu na dzidzie (na stronie
                  www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy/leki_z_
                  kategorii_c.html). Pimafucin jest tam zaliczony do kategorii C, czyli nie tej
                  bezpiecznej (A). W ulotce pisza ze mozna stosowac w ciazy. To jak to w koncu
                  jest? Jest bezpieczny?
                  • mamamarti Re: Pimafucin - lek z kategorii C? 29.09.05, 19:52
                    Ja dostałam Pimafucin, ale nie w globulkach tylko w kremie, a globulki Natamycynę.Oba leki działają bardzo dobrze,już po pierwszysch dwóch dawkach czuję poprawę. Na obu lekach napisane jest, że można stosować w ciąży, a nawet wskazane jest leczenie nimi grzybicy występującej w ciąży.
                    Nie wiem, jak krem Pimafucin ma się do globulek, ale jest bezpieczny i skutecznysmile.Pytaj gina!
                    Pozdrawiam.Aga.
                    • sunrise3 Re: Pimafucin - lek z kategorii C? 29.09.05, 19:54
                      Pimafucin to tez natamycyna, tylko ma taka nazwe. Wiec chyba ok.
                      • mamamarti Re: Pimafucin - lek z kategorii C? 29.09.05, 21:18
                        Ale ze mnie analfabetkawink)))Przeciez napisane mam jak byk na Pimafucinie w nawiasie natamycinumsmile))).A co do długości stosowania-na ulotce kremu napisane jest,że 2-3 tygodnie.Pozdrawiam.
    • milkaa111 Re: Pimafucin - czy podzialal? 29.09.05, 21:00
      mnie przeszło po 2 globulkach. Potem stosowałam Pimfucin krem.. jak dla mnie
      oba - rewelacja. Pozdrawiam i mam nadzieję ze pomoże smile
      • sunrise3 do milkaa 29.09.05, 21:06
        jak dlugo stosowalas krem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka