19gosia83
28.03.14, 11:52
witam! jestem mamą Oli ( 3,5 roku). Problem polega na tym że od pewnego czasu coś mnie niepokoi. Trzy razy w odstępach czasowych między wargami sromowymi dużymi a małymi robiła się jej ranka (pęknięcie) strasznie ją to piekło podczas sikania. Oczywiście było to kontrolowane i leczone maściami typu pimafucin, syropki żurawit, badanie cukru również. Prałam bielizne w mydle szarym, podmywałam ją samą wodą i bóg wie czym. Kilka dni temu zaczeła biegać do kibelka dużo częściej niż zwykle trwało to kilka dni biegała z 5 razy na godzinę. Nie narzekała na ból myślałam że przejdzie że zawiało ale nie przeszło i poszłyśmy do pediatry. Strasznie miała zaczerwionione okolice sromu. Pani dr. zaleciła USG, I badanie moczu, nasiadówki z naparu kory dębu, żurawit, wit. C ,furagine. Po tygodniu podawania furaginy podać kolejny tydzień BISEPTOL?! Mocz wyszedł ok. Z USG wyszło że ma powiększone węzły chłonne o 17mm. Mineło kilka dni jest lepiej nie biega co chwile do wc. Nie chciała bym jej podawać tego biseptolu co mam zrobić. Boje się że to coś złego może być. Od kąt pamiętam miała problem z tym częstym siusianiem jakaś taka delikatna w tej sferze jest. Również często powtarza że boli ją brzuszek zwykle kończy się to pójściem do kibelka lub bączkiem ale dziwne to dla mnie że przed zawsze narzeka na brzuch. Bardzo prosze o porade ? zastanawiałam się czy pediatra może dać mi skierowanie do urologa albo na jakieś bardziej precyzyjne badania wysłać. Bardzo prosze o podsuniecie mi jakiegoś pomysłu co zrobić