paka25_k 02.10.05, 23:02 Witam!Robiony mialam wymaz z szyjki i wykryto u mnie bakterie coli.Jestem teraz w 24 tyg.dostałam antybiotyk.Czy to coś zlego? Czy ma jakis wplyw na dziecko.Prosze o odpowiedz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: bakteria coli 03.10.05, 08:03 To bardzo dobrze,że dstałaś globulki z antybiotykiem lub antybiotyk doustnie. Faktycznie ta nieleczona bakteria może wyrządzić szkody nawet w postaci wewnatrzmacicznego zakażenia. Więc lecz się jak powiedział lekarz i głoe=wa do góry.Takie infekcje można wyleczyć. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: bakteria coli 03.10.05, 11:35 czesc ! nie martw się, ja też miałam bakterie coli w pochwie w 18tc - brałam przez cztery dni globulki i jest już ok ! z tego co wypytałam dokładnie lekarza (a jestem chyba trochę "histeryczną" mamusią )wynika, że takie bakterie na rozwój płodu nie mają negatywnego wpływu natomiast są bardzo niebezpieczne przy prodzie - wtedy istnieje niebezpieczeństwo zakażenia nimi dzidziusia. Więc bardzo dobrze, że dostałas antybiotyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
dagger1 Re: bakteria coli 03.10.05, 14:33 U mnie tez wykryto e.coli. Tyle że lekarka przypisała mi tylko kwas mlekowy. I nic więcej, żadnych antybiotyków. No i teraz zaczęłam się martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
paka25_k Re: bakteria coli 03.10.05, 17:38 BARDZO WAM DZIĘKUJE.USPOKOIŁAM SIE TROSZKE.DOSTALAM AUGMENTIN DOUSTNIE -3 RAZY DZIENNIE PRZEZ TYDZIEN.MAM NADZIEJE ZE SZYBKO PRZEJDZIE.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś