05.10.05, 14:48
Stało sie cos niewyobrazalnego...moja 16kolezanka zaszla w ciaze mimo ze sie
zabezpieczyla(prezerwatywą) ma dopiero 16 lat. Chce sie zabic a ja nie wiem
jak jej pomoc, nie jestem pewna czy jest ona w ciąży...ona zresztą tez nie a
juz ma takie mysli w glowiesad. Zrobila to w niedziele ze swoim chłopakiem z
zabezpieczeniem i wogole, okres powinna dostac we wtorek czyli wczoraj ale
nie dostala a temp jej sie utrzymuje 37,0 nie wiem co jej poradzic ona zrobi
wszystko zeby stracic to dziecko na wlasną reke bo jak jej rodzice sie
dowiedzą bedzie miala przewalone.. poradzilam jej zeby kupila test ale sie
boi. Prosze pomozcie co mam jej poradzic, jak mozna na wlasną reke poronic
dziecko znacie jakies spodoby? Eehh sama nie wiem ale moze lepiej ja za nią
kupie ten test. Chodz w sumie to dopiero 3 dni...pomozcie błagam!!! Zwlaszcza
ze sama sie kocham ze swoim chlopakiem i tez tylko z prezerwatywą
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Aborcja 05.10.05, 14:52
      teraz nic nie zrobicie. musicie poczekac do terminu @. naprawde nie tak latwo
      zmajstrowac malucha. wpadki sie zdarzaja, ale moze ja to ominie? ma szanse...
      nie rozczulaj sie nad nia, przywolaj ja do porzadku! musi wytrzymac tych kilka
      dni. da rade, nie jest dzieckiem... hmmm no wlasciwie jest, ale jesli uprawia
      juz sex, to nalezy ja traktowac jak dorosla.
    • niepytana Re: Aborcja 05.10.05, 14:52
      hehehehe, pierdu pierdu. Albo jestes stuknietym trollem, i uwierz mi ze wcale
      to tu any oryginalne, ani nowe. Albo jestes przyglupim dziewuszyskiem ktore nie
      rozroznia forow o odpowiednich tematach.
    • pimpek_sadelko ps. 05.10.05, 14:53
      a szukanie na forum ciaza i porod przepisu na poronienie jest wyrazem choroby
      psychicznej.
    • mrowka75 Re: Aborcja 05.10.05, 14:54
      Najpierw niech zrobi test. Okres może opóźniać się z różnych przyczyn, więc bez
      paniki - ja doradzę tylko tę stronę:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20823 - na tym forum znajdzie się
      kilka osób, które zaoferują rzetelną pomoc, a nie namiary na aborcjonistów

Tutaj nikt nie da Tobie żadnych namiarów na usunięcie ciąży.
      • asiul_78 Re: Aborcja 06.10.05, 09:26
        kochana, to, że nie zapięłam pasów w samochodzie w poniedziałek uratowało moje
        dziecko....
        • kokons Re: Aborcja 06.10.05, 09:32
          A w jaki sposob uratowalo?!
    • karolinka123 Re: Aborcja 05.10.05, 14:54
      nie potrzebnie sie tak denerwujecie! przeciez to dopiero 3 dni!! za jakis
      tydzien kupcie test i go zrobcie i wtedy bedziecie mialty pewnosc a nie
      bedziecie sie martwic na zapas. i watpie czy sa "babcine" sposoby na usuniecie
      ciazy, w kazdym rzie nie popieram tego! nie wyobrazam sobie zabic wlasne
      dziecko! skoro twoja kolezanka jest na tyle odpowiedzialna ze sie bzyka to
      niech tez wezmie odpowiedzialnosc za wlasne czyny,skoro taka dorosla. mam
      nadzieje ze nie jest w ciazy bo jej dziecko mialoby przejeb...
    • elennara Re: Aborcja 05.10.05, 14:57
      "jak mozna na wlasną reke poronic dziecko znacie jakies spodoby?"
      To nie jest odpowiednie pytanie dla tego forum, świadczy o Twojej
      niedojrzałości i braku taktu. Tutaj przebywają kobiety, które bardzo chcą być
      matkami i często kosztowało ich wiele wysiłku aby zajść i utrzymać ciążę.
      Podejrzewam jednak, że koleżanka nie jest w ciąży. W tym wieku okres może być
      nieregularny to raz, a dwa, że owulacja powinna raczej wystąpić wcześniej niż 2-
      3 dni przed spodziewaną miesiączką.
      Jeśli ta dziewczyna ma myśli samobójcze i mordercze wręcz, które powoduje
      strach przed niechcianą ciążą, to najlepiej żeby darowała sobie seks zanim nie
      dorośnie
    • apdutkiewicz Re: Aborcja 05.10.05, 15:37
      Asia_85. 85 to rok urodzenia? Jeśli tak, to masz 20 lat, więc albo szybko
      dorośnij i zmądrzyj (bo już czas) albo nie prowokuj na forum.
    • kokons Re: TEST 05.10.05, 15:45
      Podziwiam cie za odwage napisania do nas, bezposrednoisc poproszenia nas o
      sposoby na aborcje i glupote podjecia przezwas wspolzycia gdy nie wiewiecie
      nawet kiedy nastepuje owulacja!!!
      To powazne forum i jedyna informacje jaka mozesz odemnie uzyskac jest
      propozycja zrobienia testu ciazowego bo po co sie zadreczac a onto kilka
      przydatnych wskazowek:
      Zanim zrobisz test ciążowy, sprawdź, jaka jest jego czułość. Oznacza się ją w
      jednostkach IU/l.
      * IU/l mniejsze niż 500 - ciążę można wykryć od 10. dnia po zapłodnieniu;
      * IU/l 500-800 - od 2. tygodnia po zapłodnieniu;
      * IU/l 1000 - dopiero od 3. tygodnia po zapłodnieniu.
      Instrukcja obsługi:
      Jeśli chcesz dowiedzieć się, czy jesteś w ciąży, możesz zrobić sobie test o
      każdej porze dnia i nocy - po prostu ot tak, od ręki. Ale czy na pewno warto?
      Aby wynik był jak najbardziej wiarygodny, trzeba zbadać "zagęszczony mocz". W
      tym celu należy w dzień przed wykonaniem testu nie pić zbyt dużo. Najlepiej
      badać mocz ranny - zaraz po wstaniu z łóżka. Robi się to na kilka sposobów w
      zależności od rodzaju testu.
      Wlej kilka kropli moczu w przeznaczone do tego okienko kontrolne - tzw. test
      płytkowy, np. PRE-TEST, ok. 13 zł (wynik po 3 minutach); Bobo-test, około 12 zł
      (wynik po 3-5 minutach).
      Umieść końcówkę absorbującą w strumieniu moczu na kilka sekund i poczekaj aż
      cała się nasyci - tzw. test strumieniowy, np. Clear Blue, około 24 zł (wynik po
      1 minucie); Blue Test (wynik po 3 minutach), około 11 zł.
      Choć zabrzmi to może banalnie - pamiętaj o tym, aby przed przystąpieniem ?do
      dzieła? bardzo uważnie przeczytać instrukcję obsługi testu, którą znajdziesz w
      każdym opakowaniu. W tak ekscytującej chwili łatwo jest bowiem o tym zapomnieć,
      źle przeprowadzić test, czy też błędnie odczytać jego wynik.

• andula_t Re: Aborcja 05.10.05, 16:05
      to chyba nie to forum - tyle powiem bo nie chce się powtarzać.
    • moofka Re: Aborcja 05.10.05, 18:35
      dajcie spokój dziewczynie
      moze faktycznie sie boi
      asiu - pszesz tak rozpaczliwie, ze nie chce sie wierzyc ze chodzi o kolezanke a
      nie o ciebie
      tym bardziej, ze dzien wczesniej umiescilas posta podobnej tresci piszac o
      swoich obawach

jezeli stosunek byl zabezpieczony to czego sie boisz?
      • justyna.sopuch Re: Aborcja 05.10.05, 18:48
        Ja mam 19 lat i mimo tego że też się bałam kupić test i tym bardziej go zrobić
        odważyłam się chociaż okres spóźniał się jakieś dwa dni albo nawet wogóle bo
        rożnie to bywało z jego regularnością. Ale nie żałuję że jednak się odważyłam.
        Decyzję podjęliśmy z moim chłopakiem w dosłownie chwilkę. Poprostu weszliśmy do
        apteki i kupiliśmy. Od tego czasu jestem jedną z szczęśliwych ciężarówek a
        bałam się powiedzieć mamie nie mniej. Jednak szok szybko minął i teraz moja
        mama czeka na dzidziusia tak samo jak ja, choć nie wiele mówi. A ja za tydzień
        wychodzę za mąż. A w połowie marca będzie z nami upragniony maluszek. Nie ma
        noc cudowniejszego niż noszenie w sobie dzidziusia. Mimo że na początku wygląda
        to strasznie to jednak na pewno wszystko się ułoży. A ABORCJA to chyba
        najgorsze rozwiązanie. MOja koleżanka poddała się aborcji dwa tyg. temu a jutro
        idę na jej pogrzeb. Zabiła się.................
        • superslaw Re: Aborcja 05.10.05, 20:02
          Jezus Maria co to się dzieje w dobie pigułek antykoncepcyjnych i edukacji
          seksualnej...Kochana Asiu!!Myślę że twoja koleżanka raczej nie jest w
          ciąży ...nie każdy seks z pękniętą gumką kończy się ciążą...Na przyszłość
          uważam ze po pierwsze sorry ale muszę to napisać..16 lat to nie jest wiek na
          uprawianie seksu!!!(Jezu aż się boję co będzie za 10 lat z moją córcią)..a po
          drugie niech koleżanka może idzie do ginka i jak już tak chce się bzykać to
          niech poprosi o tabletki antykoncepcyjne i będzie miała za 20 zł miesięcznie
          święty spokój..(ja brałam 5 lat i bez problemów zaszłam w ciąże tak pierwszą
          jak i drugą)..a TAK SERIO TO NAPRAWDĘ NIE TO FORUM DZIEWCZYNY!!!
          pozdraswiam ciężarna żona slawsupera mama 6 letniej Domci i chyba Wojtusia 21-
          22tc..
          • mija4walles Re: Aborcja 06.10.05, 09:32
            gwiazdeczko jak sie doroslo do uprawiania sexu to doroslo sie tez do
            konsekwencji
    • hela15 Re: Aborcja 05.10.05, 22:54
      pomyliłaś forum. my tu cieszymy sie z faktu bycia w ciąży.
      • aniarad1 Re: Aborcja 06.10.05, 09:35
        to nie jest forum , które oferuje nieletnim porady - jak pozbyc się
        niechcianego dziecka.
        I co tu zrobic...??? Ponosić konsekwencje swoich czynów, i myślec przed , a nie
        po.
        • kwiatek-21 Re: Aborcja 06.10.05, 10:46
          wiecie co smiać mi sie chce w zyciu nie słyszałam wiekszej głupoty po trzech
          dniach od współżycia i to z gumką ona juz wie ze jest w ciazy hahaha moje
          uznanie dla wychowania przez rodziców
    • ania788 Re: Aborcja 06.10.05, 12:22
      Testu się boi zrobić a do łóżka iść to się nie bała? Aż się czytać tego nie
      chce. Jak jest na tyle dojrzała, żeby się bzykać to teraz też niech się
      dojrzale zachowa a nie szuka metod na poronienie. Co za bzdura!
      • efk17 Re: Aborcja 06.10.05, 23:00
        jezu to nie średniowiecze!!!
        ktoś chyba wymyślił ten wątek tak dla "zabawy"........czy sprawdzenia reakcji
        albo dziewczyna jest jeszcze młodsza niż pisze bo w wieku 16 lat to się powinno
        conieco wiedzieć o swojej anatomi (nawet w BRAVO o tym piszą, a to czyta chyba
        każda gó..ara)
        albo może rzeczywiście dziewczyna jest z jakiejś przepastnej "dziury" gdzie nie
        dochodzi nauka itp.
        ale zastanawiam się skąd ma komputer z dostępe3m do interneu..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka