Dodaj do ulubionych

położenie plodu

10.10.05, 09:52
Obserwuj wątek
    • bursztyn3 Re: położenie plodu 10.10.05, 09:59
      Witajcie! Tydzień temu znalazłam się w szpitalu, tu okazało się, ze mój
      Dzidziuś jest już wstawiony główką do kanału rodnego (34 tydz.). Faktycznie, że
      od kilku dni przed tą informacją jakoś lepiej się czułam, lżej, miałam pozorne
      wrażenie, że brzuch się zmniejszył. Z literatury wynika, ze do porodu jeszcze 3-
      4 tyg. (bo tyle czasu zwykle mija po tym, jak dzidziś tak się ułoży).
      Nastraszyli mnie w szpitalu, że z tego powodu muszę leżeć, ale...przecież to
      jeszcze 3-4 tyg., a wtedy będzie już 9-ty miesiąc. Dodam, ze od 17 tyg. jestem
      na fenoterolu (liczę na to, że podtrzyma mi skuteczni ciążę do tego 37 tyg.)
      Czy ktoś tak miał? Kiedy Wasze Dzidzie przybrały "pozycję startową"?
      • jola261 Re: położenie plodu 10.10.05, 12:56
        Od 33 tygodnia ciąży mam skróconą szyjkę macicy,jest miękka a dzidziuś leży
        główką do dołu.Od tamtej pory jest mi lżej na żołądku i oddychać jest lepiej.Za
        to częściej siusiam.No i mam skurcze macicy i ból w krzyżu i w dole brzucha ale
        nie zawsze i silniejszy ból sutków.Teraz jestem w 36 tygodniu i spodziewam się
        urodzenia dzidzi w każdej chwili.Ale nie przeraża mnie to.Dziecko jest silne i
        zdolne do samodzielnego życia.Od 37tyg.dzidziuś zwykle nie jest uważany za
        wcześniaka o ile ma odpowiednią wagę i jest dobrze rozwinięty.To fakt trzeba
        jak najwięcej leżeć aby jak najdłużej nosić dzidzię w brzuszku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka