Dodaj do ulubionych

Do powtórnych Mam

11.10.05, 07:42
Drogie dziewczyny mam pytanie, jak zorientowałyście się, że znowu jesteście w
ciąży? Urodziłam synka w 04.2004 r., pierwszy okres dostałam w maju 2005 r.,
dopiero od niecałego miesiąca przestałam synka karmić piersią. Dziś jest 36
dc i okresu brak. Na test poczekam jeszcze kilka dni... Nie mam objawów jak
przy poprzedniej ciąży - wtedy przede wszystkim bolały mnie piersi. teraz są
takie miękkie po zakonczeniu karmienia i nie bolą. Temperatura też nie
podwyższona. A moze to za każdym razem jest jednak inaczej? Cóż, chcemy mieć
drugir dziecko, ale chyba jeszcze nie teraz... O poprzednie staraliśmy się 2
lata, w międzyczasie jedno poronienie. Na razie ani się martwię, ani cieszę,
jakoś tak żyję w zawieszeniu...
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 08:54
      witaj, ja synka urodziłam w lipcu 2004, pierwszy okres w marcu 2005, i w lipcu
      2005 "odkryłam" ciażę. Jak ? Przeczucie i tyle ...bo i bociany w pobliskim
      parku. Nie wiem od razu wiedziałam że jestem w ciazy. Zrobiłam test, dwie
      krechy. Rodze w marcu. Młody będzie miał 20 miesięcy. Tez tego nie planowałam-
      nie planowalismy. A teraz z radością czekamy na finał.
      • afryka11 Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 09:19
        synka ur. w lipcu 2004. po porodzie ciagle krwawiłam - z małymi przerwami -
        wiec nie wiem kiedy był okres. miałam zastrzyk depo - provera, potem
        cerazette.karmilam persia. i pare dni po odstawieniu pigułek i synka od piersi
        kochalismy sie bez zabezpieczenia - podobno depo-prov. utrzymuje sie do 9
        miesiecy nawet. a ja po stosunku powiedziałam mezowi ze peweno bede w ciazy i
        ze meza udusze - mial zastosowac prezerw. ale teraz jestem szczesliwa - zaczal
        sie 8 mies. ciazy, synek ma 15 mies.to sie czuje. nie byłam zaskoczona wynikiem
        testu
    • dorotafrancis Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 09:05
      czesc

Nasz Izabela urodzila sie 04.05.04, karmilam ja piersia, wiec nie mialam
      regularnych okresow. Pierwszy okres dostalam we wrzesniu '04 a potem srednio co
      dwa miesiace... W czerwcu tego roku zaczelam zle sie czuc, nie wymiotowalam ale
      na jedzenie tez nie moglam patrzec i zachcialo mi sie tosta z maslem i
      pomidorem!!! To wzbudzilo we mnie pierwsze podejrzenia, bo to wlasnie jadlam
      najczesciej podczas poerwszej ciazy. Szybko jednak zapomnialam o calej sprawie.
      Par dni pozniej pojawily sie wymioty i wtedy juz bylo dla mnie jasne, ze jestem
      w ciazy. W tym samym dniu kupilam test w aptece i no coz... dokladnie ta jak
      sie spodziewalam... Bylam w trzecim miesiacu ciazy.

Podobnie jak wy takze i my chcielismy miec drugie dziecko ale jeszcze nie
      teraz... Coz los chcial inaczej. Poczatkowo nas to przerazilo a teraz bardzo
      sie cieszymy, ze na Swieta bedzie nas wiecej... No i Iza bedzie miala
      rodzenstwo... To chyba dobrze jest miec dzeci w zblizonym wieku - popatrz na
      pozytywy. Przeciez prawie wszystko dla dziecka juz masz!!!

Moja rada jest taka - idz do apteki, kup test i bedziesz wiedziec...
      I glowa do gory! Bedzie dobrze!

Daj znac jaki wynik...

Pozdrawiam
      • hyris Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 09:16
        Ja chyba jeszcze nie jestem powtórna mamą. Synka urodziłam 1 sierpnia, karmię
        go piersią, miesiączki jeszcze nie miałam. Założyliśmy, że pierwsze 12 tygodni
        po porodzie odpuszczamy sobie zabezpieczenia, bo skoro karmie co 2 godziny,to
        niepłodnośc laktacyjna powinna działać. Współżycie zaczęliśmy juz 4 tygodnie po
        porodzie. od tygodnia mam mdłości i zawroty głowy. Przedwczoraj i wczoraj
        delikatne krwawienie (nie jest to miesiaczka, bo krew wymieszana ze śluzem -
        różowa). Test robiłam w zeszły czwartek i wczoraj kolejny - oba naegatywne, ale
        robiłam popołudniu, zaraz po przyjściu z apteki, bo nie moglismy się doczekać.
        Jakoś te wyniki nie rozwiały jednoznacznie moich wątpliwości. Dalej czuje
        się "ciążowo". Z krwawieniami (to może byc też nadżerka, bo cos tam lekarz
        wypatrzył po porodzie, a na kontroli stwierdzono, ze to raczej pekniecie szyjki
        i musi sie podgoić) i tak wybiorę się niedługo do lekarza i o wszystko się
        dopytam. My to bysmy sie ucieszyli bardzo z drugiego dziecka, choc pewnie tym
        razem, to jednak sie nie udało....
    • mama_kotula Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 09:19
      Nawet po ukończeniu laktacji cykle mogą być nieregularne.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      Marta + Ich Dwoje Rok Po Roku
    • 25buba1 Re: Do powtórnych Mam 11.10.05, 10:41
      Wiecie co? Siedzę sobie i myślę, że ten pomysł z ciążą nie byłby taki zły.
      Wcześniej postanowiłam, że z testem zaczekam aż do soboty, teraz nie wiem, czy
      tyle wytrzymam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka