renata97 12.10.05, 10:16 PO JAKIM CZASIE PO SLUBIE MIELISCIE DZIDZIUSIA. jA MAM 20 LAT I JESTEM MIESIĄC PO SLUBIE BARDZO BYM CHCIAŁA MIEC DZIDZIUSIA ALE BOJE SIE STRASZNIE TEGO WSZYSTKIEGO ODPISZCIE PROSZE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 10:18 Ja nie miałam wprawdzie ślubu, ale z chłopakiem byłam 3 lata (wcześniej znalismy się 2 lata), gdy zdecydowaliśmy się na dziecko. W moim przypadku jednak okazało się to za szybko Pozdrawiam Marta + Ich Dwoje Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:00 My zdecydowaliśmy się na dziecko 7 miesięcy po ślubie. I bardzo się z tego cieszymy! Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:11 Hej Proszę nie krzycz = nie używaj capsloca - trudno się czyta i jest wbrew netykiecie... Ja urodziłam dziecko 6 lat po ślubie (nie mylić z sześcioma latami starań), mając 30 lat. I wydaje mi się, że to był dla nas idealny moment. Raczej się nie bałam, nie miałam wątpliwości, nie miałam dylematów, że muszę z czegoś rezygnować... A jak jest w Twoim przypadku? Tak naprawdę tylko Ty i Twój mąż możecie podjąć decyzję, nikt za Was tego nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:13 Wyłącz Capsa, bo krzyczysz! Nasze dziecko urodzi się w listopadzie a w maju przyszłego roku będziemy mieć 4 rocznicę ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1006 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:20 My z mężem znamy się już 9 rok. Z wielu przyczyn mieliśmy 2 śluby cywilny w grudniu prawie 3 lata temu a kościelny w czerwcu 2 lata i troszkę. Mamy po 28 lat i nasz dzidziuś urodzi się w kwietniu. Chyba nadszedła dla nas najodpowiedniejszy czas. Cieszę sie bardzo i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:28 Witam! ja wyszłam za mąz jak miałam 22 lata a mąż 26. Po roku przypadkiem zaszłam w ciąze jednak poroniłam.Potem była szkoła, praca, imprezy studenckie itp. Teraz kończe studia i chyba wydaje mi sie,ze bardziej dorosłam do zostania odpowiedzialna matka. Wiem,ze się wyszalałam, wyuczyłam i mam pracę i jestem gotowa na dziecko. Pragne go z całego serca,tylko czy się uda???? czekamy na testowanie w ten weekend. Pozdrawiam a dezycja nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszz Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:44 Wczoraj minęły cztery miesiące od kiedy wzieliśmy ślub z Radkiem. Wczesniej przez 5 lat mieszkaliśmy razem. Własnie w poniedziałek zrobiłam test i okazało się, że jeste w CIĄŻY!!! Bardzo jesteśmy szczęśliwi i czekamy z niecierpliwością na 1 badanie 21.10 - trzymaj kciuki! Zapomniałam dodać, że mam 27 lat, a mój mąż jest ode mnie starszy o 4. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:51 ja mam 21 moj maz 39,slub bralismy w zeszlym roku w swieta.Decyzje o dziecku podjelismy szybko.Oj w zasadzie to kosmicznie szybko.Poznalismy sie w listopadzie w marcu odstwilam tabletki.W pierwsza ciaze zaszlam przed slubem,ale niestety poronilam. Slub wzielismy w grudniu w swieta.Pozniej niestety jeszcze jedno nie powodzenie w lutym,no i teraz 25tc!Wyczekane malenstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
martula771 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:57 Z moją pierwszą kruszynką zaszłam w ciąże tydzień po ślubie. Śmieliśmy się że poświęcone, bo wcześniej przez rok się staraliśmy i nic Odpowiedz Link Zgłoś
kama_now Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:19 My zaczęliśmy starania po trzech latach po ślubie no i stało się - prawdopodobnie właśnie w trzecią naszą rocznicę )) Czekaliśmy tak długo szczególnie ze względu na moją pracę. Musiałam zagrzać miejsce, żeby móc gdzie później wracać. Poza tym chcieliśmy się troszkę "ustawić", tzn. mieć pewność, że damy radę finansowo ze wszystkim. Teraz mam 28 lat, a dzidzia będzie z nami w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
werrap Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:34 tak naprawdę to zależy tylko od was - nie od tego w jakim jesteście wieku i czy po ślubie czy nie musicie wiedzieć ze chcecie i jesteście na to gotowi i odpowiednio dorośli i wcale nie mam na myśli że musicie mieć po 30 lat i ustatkowane życie - jedni chcą wcześniej inni później - ani w jednym ani w drugim rozwiązaniu nie ma nic złego wera Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:57 Potrzebie macierzynstwa powinno towarzyszyc pragnienie a nie strach!) Odnajdz to w sobie albo lepiej poczekaj az samo przyjdzie. My sie z mezem slubowalismy dla dzieci ale ostateczna decyzje podjelismy po trzech latach malzenstwa i nasze upragnione malenstwo urodzi sie w styczniu gdy bede miec 28/29 lat. Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
azija1 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:18 MY znamy się 4 lata, a o dziecko postaraliśmy się rok i miesiąc po ślubie. Teraz jestem w 13 tygodniu i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A urodzę w okolicach moich 30 urodzin i myślę, że dla mnie to w sam raz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marybg Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:16 Ja brałam ślub jak miałam 23 lata,mąż też, po 3 latach znajomości.Teraz prawie w 4 rocznicę ślubu "zrobiliśmy" sobie dzidziusia. Te 7 wspaniałych lat nie zamieniłabym na nic innego!!!A juz same 4 lata małżeństwa to była sielanka.Może troche tzw egoizm we dwoje,ale wiem ,że juz nigdy tak nie będzie!Moja rada- poczekajcie trochę, nacieszcie się sobą,spróbujcie się dotrzeć, bawcie się,pojedźcie w wymarzoną podróż a co najważniejsze dla kobiety-bądź pewna ,że po urodzeniu dziecka będziesz mogła wrócic do pracy!Skończ studia,zdobądź doświadczenie,bo potem będzie ciężko z maluszkiem!Ale tak na prawdę to do tego trzeba dojrzeć-to się po prostu wie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:35 My,tak jak planowalismy, zaciazylismy poltora miesiaca po slubie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 18:09 u mnie slubu w ogole nie bylo. z innych doswiadczen- jedno po 1,5 roku, drugie po 3 latach 14 miesiecy po slubie x 2 (chodzi o porod) po dwoch latach po 9,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
justa781 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 18:38 No to ja trochę nie na temat. Nasz syn miał 3 miesiące jak postanowiliśmy się pobrać (ślub kościelny konkordatowy). Rodzina strasznie nalegała na ślub przed narodzinami, ale byłam nie ugięta. Chcieliśmy się pobrać wtedy kiedy czuliśmy, że jesteśmy na to gotowi. Wcześniej byliśmy bardzo zajęci opieką nad naszym synusiem. Teraz minęła 3 rocznica ślubu, a ja spodziewam się braciszka dla naszego Maksia. Urodzi się na Boże Narodzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka Re: PO JAKIM CZASIE 13.10.05, 20:51 Mam 21 lat,30 sierpnia mieliśmy 2 rocznicę a ja jestem w 37 tc.Dzidziuś jak najbardziej planowany Odpowiedz Link Zgłoś
drogheda Re: PO JAKIM CZASIE 13.10.05, 21:35 HEJ My z mężem znamy się 14 lat.Cztery lata chodzenia ze sobą, dwa mieszkania razem i osiem lat po ślubie,a pod koniec pażdziernika urodzi się nam nasz motylek. Zapytacie dlaczego tak póżno, chcieliśmy się najpierw czegoś dorobić mieć ustabilizowaną pozycje[szczegulnie jeżeli chodzi o prace]. Mam 33 lata a czas pokaże czy wybraliśmy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś