Dodaj do ulubionych

PO JAKIM CZASIE

12.10.05, 10:16
PO JAKIM CZASIE PO SLUBIE MIELISCIE DZIDZIUSIA. jA MAM 20 LAT I JESTEM MIESIĄC
PO SLUBIE BARDZO BYM CHCIAŁA MIEC DZIDZIUSIA ALE BOJE SIE STRASZNIE TEGO
WSZYSTKIEGO ODPISZCIE PROSZE
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 10:18
      Ja nie miałam wprawdzie ślubu, ale z chłopakiem byłam 3 lata (wcześniej
      znalismy się 2 lata), gdy zdecydowaliśmy się na dziecko.
      W moim przypadku jednak okazało się to za szybko sad
      Pozdrawiam
      Marta + Ich Dwoje
    • karolinazajac Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:00
      My zdecydowaliśmy się na dziecko 7 miesięcy po ślubie. I bardzo się z tego
      cieszymy!
    • smallwitch Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:11
      Hej
      Proszę nie krzycz = nie używaj capsloca - trudno się czyta i jest wbrew netykiecie...
      Ja urodziłam dziecko 6 lat po ślubie (nie mylić z sześcioma latami starań), mając 30 lat. I wydaje mi się, że to był dla nas idealny moment. Raczej się nie bałam, nie miałam wątpliwości, nie miałam dylematów, że muszę z czegoś rezygnować...
      A jak jest w Twoim przypadku? Tak naprawdę tylko Ty i Twój mąż możecie podjąć decyzję, nikt za Was tego nie zrobi...
    • budzik11 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:13
      Wyłącz Capsa, bo krzyczysz!
      Nasze dziecko urodzi się w listopadzie a w maju przyszłego roku będziemy mieć 4
      rocznicę ślubu.
    • olcia1006 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:20
      My z mężem znamy się już 9 rok. Z wielu przyczyn mieliśmy 2 śluby cywilny w
      grudniu prawie 3 lata temu a kościelny w czerwcu 2 lata i troszkę. Mamy po 28
      lat i nasz dzidziuś urodzi się w kwietniu. Chyba nadszedła dla nas
      najodpowiedniejszy czas. Cieszę sie bardzo i pozdrawiam.
      • balbinka76 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 11:28
        Witam! ja wyszłam za mąz jak miałam 22 lata a mąż 26. Po roku przypadkiem
        zaszłam w ciąze jednak poroniłam.Potem była szkoła, praca, imprezy studenckie
        itp. Teraz kończe studia i chyba wydaje mi sie,ze bardziej dorosłam do zostania
        odpowiedzialna matka. Wiem,ze się wyszalałam, wyuczyłam i mam pracę i jestem
        gotowa na dziecko. Pragne go z całego serca,tylko czy się uda???? czekamy na
        testowanie w ten weekend. Pozdrawiam a dezycja nalezy do Ciebie.
    • magdaszz Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:44
      Wczoraj minęły cztery miesiące od kiedy wzieliśmy ślub z Radkiem. Wczesniej
      przez 5 lat mieszkaliśmy razem. Własnie w poniedziałek zrobiłam test i okazało
      się, że jeste w CIĄŻY!!! Bardzo jesteśmy szczęśliwi i czekamy z
      niecierpliwością na 1 badanie 21.10 - trzymaj kciuki! Zapomniałam dodać, że mam
      27 lat, a mój mąż jest ode mnie starszy o 4.
      Pozdrawiam,
      M
      • annam21 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:51
        ja mam 21 moj maz 39,slub bralismy w zeszlym roku w swieta.Decyzje o dziecku
        podjelismy szybko.Oj w zasadzie to kosmicznie szybko.Poznalismy sie w
        listopadzie w marcu odstwilam tabletki.W pierwsza ciaze zaszlam przed
        slubem,ale niestety poronilam. Slub wzielismy w grudniu w swieta.Pozniej
        niestety jeszcze jedno nie powodzenie w lutym,no i teraz 25tc!Wyczekane
        malenstwo!
        • martula771 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 13:57
          Z moją pierwszą kruszynką zaszłam w ciąże tydzień po ślubie. Śmieliśmy się że
          poświęcone, bo wcześniej przez rok się staraliśmy i nic smile
    • kama_now Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:19
      My zaczęliśmy starania po trzech latach po ślubie no i stało się -
      prawdopodobnie właśnie w trzecią naszą rocznicę smile)) Czekaliśmy tak długo
      szczególnie ze względu na moją pracę. Musiałam zagrzać miejsce, żeby móc gdzie
      później wracać. Poza tym chcieliśmy się troszkę "ustawić", tzn. mieć pewność,
      że damy radę finansowo ze wszystkim. Teraz mam 28 lat, a dzidzia będzie z nami
      w marcu.
    • werrap Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:34
      tak naprawdę to zależy tylko od was - nie od tego w jakim jesteście wieku i czy
      po ślubie czy nie
      musicie wiedzieć ze chcecie i jesteście na to gotowi i odpowiednio dorośli
      i wcale nie mam na myśli że musicie mieć po 30 lat i ustatkowane życie - jedni
      chcą wcześniej inni później - ani w jednym ani w drugim rozwiązaniu nie ma nic złego
      wera
    • kokons Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 14:57
      Potrzebie macierzynstwa powinno towarzyszyc pragnienie a nie strach!)
      Odnajdz to w sobie albo lepiej poczekaj az samo przyjdzie.
      My sie z mezem slubowalismy dla dzieci ale ostateczna decyzje podjelismy po
      trzech latach malzenstwa i nasze upragnione malenstwo urodzi sie w styczniu gdy
      bede miec 28/29 lat.
      Pozdrawiam)
      • azija1 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:18
        MY znamy się 4 lata, a o dziecko postaraliśmy się rok i miesiąc po ślubie.
        Teraz jestem w 13 tygodniu i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A urodzę
        w okolicach moich 30 urodzin i myślę, że dla mnie to w sam raz. Pozdrawiam!
    • marybg Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:16
      Ja brałam ślub jak miałam 23 lata,mąż też, po 3 latach znajomości.Teraz prawie
      w 4 rocznicę ślubu "zrobiliśmy" sobie dzidziusia. Te 7 wspaniałych lat nie
      zamieniłabym na nic innego!!!A juz same 4 lata małżeństwa to była sielanka.Może
      troche tzw egoizm we dwoje,ale wiem ,że juz nigdy tak nie będzie!Moja rada-
      poczekajcie trochę, nacieszcie się sobą,spróbujcie się dotrzeć, bawcie
      się,pojedźcie w wymarzoną podróż a co najważniejsze dla kobiety-bądź pewna ,że
      po urodzeniu dziecka będziesz mogła wrócic do pracy!Skończ studia,zdobądź
      doświadczenie,bo potem będzie ciężko z maluszkiem!Ale tak na prawdę to do tego
      trzeba dojrzeć-to się po prostu wie!!!
    • simonkapl Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 15:35
      My,tak jak planowalismy, zaciazylismy poltora miesiaca po slubie.Pozdrawiam.
    • martina.15 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 18:09
      u mnie slubu w ogole nie bylo.
      z innych doswiadczen- jedno po 1,5 roku, drugie po 3 latach
      14 miesiecy po slubie x 2 (chodzi o porod)
      po dwoch latach
      po 9,5 miesiaca smile

• justa781 Re: PO JAKIM CZASIE 12.10.05, 18:38
      No to ja trochę nie na temat. Nasz syn miał 3 miesiące jak postanowiliśmy się
      pobrać (ślub kościelny konkordatowy). Rodzina strasznie nalegała na ślub przed
      narodzinami, ale byłam nie ugięta. Chcieliśmy się pobrać wtedy kiedy czuliśmy,
      że jesteśmy na to gotowi. Wcześniej byliśmy bardzo zajęci opieką nad naszym
      synusiem. Teraz minęła 3 rocznica ślubu, a ja spodziewam się braciszka dla
      naszego Maksia. Urodzi się na Boże Narodzenie. Pozdrawiam
    • listopadowka Re: PO JAKIM CZASIE 13.10.05, 20:51
      Mam 21 lat,30 sierpnia mieliśmy 2 rocznicę a ja jestem w 37 tc.Dzidziuś jak
      najbardziej planowanysmile
      • drogheda Re: PO JAKIM CZASIE 13.10.05, 21:35
        HEJ
        My z mężem znamy się 14 lat.Cztery lata chodzenia ze sobą, dwa mieszkania razem
        i osiem lat po ślubie,a pod koniec pażdziernika urodzi się nam nasz motylek.
        Zapytacie dlaczego tak póżno, chcieliśmy się najpierw czegoś dorobić mieć
        ustabilizowaną pozycje[szczegulnie jeżeli chodzi o prace].
        Mam 33 lata a czas pokaże czy wybraliśmy dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka