Dodaj do ulubionych

Parówki cielęce

IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 08:06
Mam dietę i mogę jeść między innymi parówki cielęce i tu pytanie:
1. jak mozna je urozmaicić ja np zapiekam z serem
2. czy to sa parówki cielęce? Pani na Polnej (W-wa) powidziała mi że to z ta
cielęcina to bajka
Obserwuj wątek
    • Gość: daga Re: Parówki cielęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:19
      nie wiem, co to za dieta, ale parówki nie są dietetyczne, a już na pewno nie
      zapiekane z serem. Co do ich składu, również wątpiłabym w choćby znikomą ilość
      cielęciny (wystarczy spojrzeć na cenę mięsa cielęcego i tychże parówek).
    • illiterate Re: Parówki cielęce 08.03.07, 10:15
      Czytalam, ze w Polsce od lat nie zabija sie cielat. Mieso w parowkach cielecych
      pochodzi wiec co najwyzej z mlodego bydla i/lub z soji, co w sumie w diecie
      chyba pozadane, prawda? ;)
      • Gość: asia Re: Parówki cielęce IP: 81.210.69.* 08.03.07, 12:12
        Też jestem ciekawa cóż to za dieta pozwalająca jeść parówki i to zapiekane z
        serem-KWAŚNIEWSKIEGO (OPTYMALNA)Jwedno jest pewne cielęciny w nich jest tyle co
        kot napłakal lub pochodzi z tzw "dodatku a'la cielęcina"
    • wanda-maria Re: Parówki cielęce 08.03.07, 17:42
      Zrob nalesniki po wiedensku / nalesniki posmaruj musztarda, dodaj gorace
      parowki bez oslonki, zawin, zapiekaj posypane serem + maslem /.
      • Gość: Ala Re: Parówki cielęce IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 21:07
        Walcze powoli z waga i stosuje Diete ciut ciut niżej kaloryczną niz 2 miesiace
        temu a tak to lepiej cielece niz wieprzowe nieprawdaż, oczywiście o ile to
        cielęce
        Co do ceny to tzw cielęce sa o 100 % droższe niż wieprzowe.
        a sera dodaje ciut ciut i potem sos pomidorowy
        Ale jeżeli sa one dopuszczone jako cielece a w nich jest inny sorowiec to
        kłamstwo i chyba to przęstepstwo
        Jeżeli tak jest to nie dziwie sie ze w Rosji nie chca naszego miesa
        A co sprzedaje sie na bazarach jako cielęcina???
        • Gość: daga Re: Parówki cielęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:12
          Alu - jeśli walczysz ze zbędnymi kilogramami, odpuść sobie parówki - są tluste
          jak ch....lera. Jedz drób - pieczony, gotowany (oczywiście bez skórki), schab,
          polędwiczki wieprzowe..Wybór masz wielki więc braku parówek nie odczujesz:)
        • Gość: zeberka Re: Parówki cielęce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.07, 11:34
          W moim zaprzyjaźnionym sklepie mięsnym, gdzie Pani rolniczka sprzedaje to co wyhoduje, a mąż zaszlachtuje, cielęcina pojawia sie, ale rzadko.
          Nie kupuje tej cielęciny bo z wcześniejszej rozmowy z Panią rolniczka - sklepowa wynikało że np nie podaje zwierzętom antybiotyków, tak jak to się robi w dużych gospodarstwach, bo jest to zbyt kosztowne i w małych hodowlach nie opłacalne, więc tak sobie myślę, ze może ta cielecina to pojawia sie, gdy jakiś cielak "nie rokuje".

A w parówkach cielecych cielęcina jest. Tyle że w śladowych ilościach. Wystarczy poczytać na zgrzewkach tych pakowanych parówek.
      • Gość: raczek Re: Parówki cielęce IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 21:56
        Co to sa nalesniki po wiedeńsku???
        • wanda-maria Re: Parówki cielęce 08.03.07, 22:20
          Gość portalu: raczek napisał(a):

> Co to sa nalesniki po wiedeńsku???

Poczytaj u wandy-marii troche wyzej
    • igooska Re: Parówki cielęce 08.03.07, 21:45
      A premiar wraz z Adamem Małyszem jedli dzisiaj na śniadanie parówki cielęce:)no
      to chyba takowe produkuja
      • paprotka-gd Re: Parówki cielęce 08.03.07, 22:08
        Dla premiera a i owszem produkują dla reszty są ino " cielęce " z
        nazwy tylko .
        Na śniadaniu podano też roladę serową z orzechami i coś tam jeszcze
        a dla mnie i tak najważniejsze były by te parówki cielęce
        i przypomnienie sobie ich smaku
        • Gość: i Re: Parówki cielęce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:40
          ostatnio kupiłam takowe, wyszło ponad 2 zł za sztukę. I to jest z soi?
    • marghot Re: Parówki cielęce 09.03.07, 10:45
      oj, parówki to chyba nie dość dobry pomysł dla osoby na diecie. Są one bowiem
      bardzo tłuste. A ta cielęcina występuje jedynie w nazwie bądź w dodatkach typu
      cielęcina identyczna z naturalna ;) :(

A tak a propos parowek - co w nich drzemie, że potrafią byc smaczne na zimno,a
      na ciepło koszmarne?? Rozumiem, że to wina tych "ulepszaczy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka