Dodaj do ulubionych

Srodek na rozstepy

12.10.05, 12:24
Szukam dobrego kremu na rozstepy Obecnie uzywam Musteli, ale nie jestem
zadowolona Moze ktos uzywal Biotherm - co o nim sadzicie? Dalej jakies efekty?
Obserwuj wątek
    • kokons Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 12:34
      Tutaj znajdziesz cala liste kosmetykow narozstepy i wypowiedzi dziewczyn o
      Biothermie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29079931&a=29255258
      Osobiscie mnie rownieznie zachwycila Mustella ( 95 zl.) wiec po zuzyciu jej w
      miesiac (!!!) wrocilam so stosowanego wczesniej a tanszego czterokrotnie
      Garbera ( 22 zl.), ktory jest niezlym w kosystencji i efekcie kosmetykiem i
      uzywam go rano zas po kompieli doskonalaokazalasie oliwka Rossmana ( 7,99 zl.)
      dla kobiet w ciazy ktora swietnie odzywia moja skore - polecam)
      • kokons Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 12:38
        Sorki za powyzsza papke... klawiatura sie chyba psuje bo spacja nie zawsze
        dziala... moglam kupic nowa zamiast Musteliwink
      • elzbietan Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:03
        Po przeczytaniu wszytskich wypowiedzi chyba jednak kupie Biotherm
    • bolawa Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 12:35
      od początku uzywam Gerbera. to juz moja trzecia tubka. nie mam żadnych
      rozstępów - zaczynam 6 m-c
      • elzbietan Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 12:55
        a jaki to prodkukt Gerbera?
        • kokons Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:11
          GERBER
          krem przeciw rozstępom z kompleksem ujędrniającym, hipoalergiczny;
          -zawiera aktywny kompleks pochodzenia roślinnego kompleks m.in. z jęczmienia i
          kasztanowca. Zmniejsza istniejące już rozstępy. Ujędrnia, nawilża i odżywia
          oraz delikatnie natłuszcza skórę. Ma konsystencje mleczka i miły zapach. Łatwo
          się rozsmarowuje i wchłania.
          Cena za 150 ml 21 zł.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29079931&a=30031960

• pimpusia77 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:06
      Kobitki! Kremy na rozstępy to placebo... nie działają. Szkoda wydawać kasę na to. Wszystko zależy od
      skłonności genetycznych... Ja wydałam już majątek na kremy- najróxniejsze. Rano smarowałam się,
      wieczorem i czsami w południe i pojawiły mi się rozstępy. Chodzi tylko o to, że skóra ma być mocno
      nawilżona. Ale jak ma się skłonności, to NIC nie pomoże. Tutaj już był ten wątek poruszany. Wpiszcie
      sobie w wyszukiwarkę a napewno znajdziecie. Mój kolega jest kosmetologiem i uświadomił mnie
      nieco...
      • kokons Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:14
        I chodź wiemy, że to genetyka i odpowiedzialne jest za nie ciążowe osłabienie
        włókien kolagenowych i elastyny w skórze... będziemy się wszystkim smarować!
        Ale to prawda,ze nie ma co przeplacac ale cos trzeba wsmarowywac dla
        przyjemnosci...
        Pozdrawiam)
      • malgosiek2 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:15
        No właśnie chciałam napisac podobny wniosek do Twojego.
        Owszem kosmetyki mogą złagodniec następstwa,ale nie spowodują,że nie pokażą sie
        na 100%.Cudownego kosmetyku na to nie ma.
        Jesli babka,matka,siostra miały to Wy też będziecie je miały.
        Z genetyką tak łatwo sie nie wygrywa niestety.
        pzdr.Gosia 20 t.c.
    • amwaw Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:17
      Za tydzień mam poród ani 1 rozstępu- niech żyje oliwka bambino!smile))
      Używałam i musteli i fissanu i zdecydowanie najlepsza oliwka bambino- skóra
      bardziej elastyczna, dłużej utrzymuje wilgoć itp Nie daj sobie wcisnąć kitu za
      100zł- są rzeczy za które warto tyle płacić, ale "kremy na rozstępy" do nich
      nie należą.Sama nauczyłam się tego od mojej koleżanki, która mimo 27kg na
      plusie dzięki oliwce bambino nie ma ani 1 rozstępu( ja wtedy używałam tych
      drogich)- więcej nie dałam się zrobić w bambukosmile))
      Pozdrawiam
      • pimpusia77 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:21
        Nie masz ani jednego rozstępu bo masz tak cudownie elastyczną skórę!
        Mnie się pojawiły rostępy tylko na piersiach, ponieważ urosły mi w ciągu 2 miesięcy o 3 rozmiary.
        Cudów nie ma. Ja generalnie skłonności do rozstepów czy cellulitów nie mam, ale jak skóra rozciąga się
        takim tempie to nie ma litości... Ale na wielkość mojego biustu nie miałąm wpływu... Na szczęście nie
        jest dużo tych rozstępów i sa raczej tak pod spodem piersi.
        W każdym razie ja oczywiście się nadal smaruję. Fissanem a nie kosmetykami powyżej 100 zł, bo jak
        sobie przeliczyłm ile kasy na te kosmetyki poszło, to się załamałam...
        • amwaw Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:29
          pimpusiu77smile Mój biust osiągnął monstrualne 75D,nie sądzę, żeby powiększył Ci
          się bardziej( tj o 3 nry) smile) A skóry nie mam elastycznej- nie powiedziałam, ze
          przed ciążą nie miałam rozstępów- miałam. W ciąży natomiast dzięki oliwce i
          rękawicy do masażu nie mam ani 1smile Polecam- masaż oliwką po kąpieli- czyni
          cudasmileKwestia genów, ale i kwestia uelastyczniania-w moim przypadku dzięki
          uelastycznianiusmile
          • amwaw Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:30
            Montrualne 75D tj 75F z upartym zakładaniem 75D bo wstyd mi iść do sklepusmile))))
            • katrem Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:33
              Używam Mustelli, ale wczoraj zamówiłam kalogen i jutro mam już go dostać.
              Słyszałam, że ma niesamowite właściwoścismile
            • pimpusia77 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:39
              No właśnie powiększył mi się o 3 numery w dwa miesiące! Może gdyby stopniowo, powoli się
              zwiększał, ale u mnie to poprostu megaszybko. Może nawet mniej niż 2 miesiące to trwało... i z 75 b/c
              (zależało od fasonu) zrobiło mi się 80 DD. Czyli jakbym się mieściła w 75 pod biustem to było by to
              również 75 F! Mam w biuście prawie 100! A miałam 88... i wcale nie jest mi z tym dobrze... a zawsze
              marzyłam o ogromnym biuście. A teraz chcę mój dawny, zgrabny biuścik!!!
              • amwaw Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:45
                hehehe to ja jestem lepsza( choć minimalnie- 102).Ja znowuż nie marzyłam o
                dużym biuście. Ale sie nie martwię- jeżeli się nie zmniejszy- ide do ortopedy
                po skierowanie na operację- może da bo mi strasznie obciąża to kręgosłup- a jak
                nie da to się będzie musiał małż rzucić(tylko nie wiem kiedy bo chce mieć
                dwójkę). Trudno- nie dość, że się namęczę przez te 9 mś, potem po porodzie to
                jeszcze mam mieć brzydkie piersi? No way- chłopina już zbierasmile))Nawet nie
                dyskutujesmile))
              • onion75 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:49
                dokladnie tak samo urosl mi biust, w ciagu 3 miesiecy o prawie 3 numery. Za
                kazdym razem jak patrze na siebie w lustrze zastanawiam sie czy te dwie kulki
                aby na pewno sa moje, bo wygladaja jakby je ktos napompowalwink Nie mowie juz o
                tym, ze kupilam nowy biustonosz i po tygodniu juz jest przyciasny, czyli
                wniosek, ze rosnie nadal. A podobno ma sie powiekszyc jeszcze podczas karmienia?
                Wlasciwie doszlam do wniosku, ze wygodniej mi bylo z moim 70B.
                Przynajmniej nie przeszkadzal w spaniuwink
                Mam tylko nadzieje, ze po calej ciazy i karmieniu nie obwisnie mi tak,
                ze bede mogla go zarzucac na plecy. Poki co jest jedrny i chcialabym, zeby taki
                pozostal...ech.
    • aldik2 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 13:36
      Witaj,
      Polecam krem przeciw rozstępom Fissan-kupisz w aptece,oraz oliwkę.Mi osobiście
      te preparaty pomagają,ale stosowałam je od 3 mc ciąży(2 razy dziennie).
      Pozdrawiam-smile
    • jola261 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 14:22
      Niestety mam tendencję do rozstępów.Mam okropne na udach,biodrach i
      piersiach, mimo że smaruję się wiele razy w ciągu doby oliwkami, kremami,
      żelami itp.Różnych używałam i używam.Zazdroszczę dziewczynie,która nie ma
      rozstępów.Można je minimalizować ale jak ktoś ma do nich tendencję to chyba juz
      nic nie pomoże.Nie ukrywam,że zdołowały mnie moje rozstępy.
    • bergo1 Re: Srodek na rozstepy 12.10.05, 14:33
      TYdzien 36 a na brzuchu ani piersiach ani jednego rozstepu na razie. Piersi mi bardzo nie urosly, wiec bym sie bardzo zdziwila jakby cos tam bylo.
      CZy mam skolnnosci do rozstepow czy nie to ciezko mi jest okreslic, mam na posladkach od 14 roku zycia.
      Smaruje brzuch codziennie po prysznicu oliwka dla dzieci Johnsona z aolesem - taka w sprayu. Kupilam ja przypadkiem w lipcu na schodzaca mi z ramion skore po opalaniu i korzystam z niej do tej pory bardzo zadowolona.
    • gwiazdeczka181 Polecam Mustelle -jes 12.10.05, 14:46
      • gwiazdeczka181 Re: Polecam Mustelle -jes 12.10.05, 14:48
        jest na prawde super.Ja jestem bardzo zadowolona smile nie mam po niej rozstępów
        mimo że przytyłam sporo a biust powiększył się o 2 rozmiary.Na prawde daje
        efekty.Stosuję ją od 2 miesiąca ciąży.Zużyłam już 4 opakowania ale jestem
        baaardzo zadowolona smile smile smile
        • aguniaxxx Re: Polecam Mustelle -jes 12.10.05, 15:25
          Mam pytanie do dziewczyn, które używają oliwkę, bo nie wiem czy robię jakiś
          błąd w sztuce. Próbowałam kilka razy, ale oliwka jak to oliwka zupełnie się nie
          wchłania. Czy zakładacie potem ubranie na taką tłustą skórę ? Bo wtedy to chyba
          cała ta oliwka przechodzi na ubranie i nic już nie daje.
          • onion75 Re: Polecam Mustelle -jes 12.10.05, 15:31
            oliwka dobrze sie wchlania gdy wsmarowujesz ja w lekko wilgotna, albo nawet
            mokra skore. Wtedy nie jest sie az tak tlustymsmile
          • amwaw Re: Polecam Mustelle -jes 12.10.05, 15:32
            Ja naoliwiam mokrą skórę po kąpieli, chwilę pozostawiam i potem wycieram
            ręcznikiem-tyle ile ma się wchłonąć-pozostaje, więcej nie trzeba. Jak skóra
            pozostaje tłusta to znaczy, że się przesadziło z tym dobremsmile Acha- polecam
            dodać witaminy E(kupić w olejku w aptece)- fajnie goi zmiany skórne i
            uelastycznia( miałam uczulenie na dekolcie- po dodaniu wit E znikło).
            pozdr
    • grandet na rozstepy 12.10.05, 18:37
      Mnie przypasowal balsam dla ciezarnych Rossmanna. Optymalnie sie wciera,
      posiada niedrazniacy zapach no i cena przystepna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka