Dodaj do ulubionych

jaka pierwsza butelka?

13.10.05, 20:07
Dzisiaj chciałam kupić pierwszą butelkę dla dzieciaczka i nie miałam pojęcia
którą, jakiej firmy,jest tyle rodzajów smoczków, kształtow butelek, jedne
droższe inne tańsze. Jest napisane które są od 0, ale nie mogłam się
zdecydować. Jaką byście polecały?
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 20:20
      ja osobiscie zastanawiam sie nad trzema (dla miesiecznego dziecka, bo tyle
      bedzie mialo jak wroce do szkoly)
      -Canpol- balonik z silikonowym smoczkiem antykolkowym (specjalnie dla systemu
      balonik)
      -Nuk- nowe, przesliczne butelki, tam sa smoczki do wyboru, ja optuje za
      silikonowym i za plastikowa butelka.
      -BabyOno-taka w stylu balonik- kupilam ja juz, 125 ml,11 zł z silikonowym
      smoczkiem. no jest taka sliczna ze dla siebie bym ja kupila smile

na sam poczatek dzidzia zje jakies 60-80 ml mleczka wiec wieksza niepotrzebna,
      pozniej juz wieksza sie przyda.
    • mama_kotula Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 20:21
      Polecam Avent, smoczek na początek 1, potem 2, a od 3 miesiąca 3-przepływowy.
      Pozdrawiam
      Marta + Ich Dwoje
      • phantomka Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 20:22
        Z licznych obserwacji kolezanek wybralam Avent, ponoc najlepsza.
        • anulaaa Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 20:38
          kupiłam mała i większa aventu-w tym ta większa ze smoczkiem dla większej dzidzi
          dostałam też canpola 125ml i babyono-z laktatorasmile

wydaje mi się,ze tu bardziej o smoczki chodzi-a to już zweryfikuje mały
          użytkownik big_grin
          • lidiusz1 Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 21:06
            W takim razie przy wyborze chyba skupię sie na firmie Awent i może będzie
            łatwiej coś wybrać.
      • mama_kotula Re: jaka pierwsza butelka? 14.10.05, 09:05
        Aha, ale niektóre dzieci nie tolerują żadnej gumy w buzi smile i wtedy pozostaje
        łyżeczka albo plastikowy niekapek.
    • agadiaz Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 21:04
      Moj Konradek najbardziej lubi taka najzwyklejsza butelke z gumowym smoczkiem.
      Wierz mi wyprobowalam wiele butelek i wiele smoczkow, ale zawsze wracamy do
      jego ulubionych. Nie ma co sie patrzec na to czy butelka ladna czy nam sie
      podoba czy nie, ma ona spelniac swoja role. Polecalabym jednak gumowy smoczek
      (niewyprofilowany, chyba ze dajesz wyprofilowany smoczek do ssania), gdyz te
      slilikonowe sa za twarde (na Avencie bardzo sie zawiodlam) i taki z najmniejsza
      przeplywoscia. Niestety nie moge podac ci marki, gdyz nie mieszkam w Polsce,
      jednakze zycze powodzenia ze znalezieniem odpowiedniej butelki!! Pozdrawiam
      • beata761 Re: jaka pierwsza butelka? 13.10.05, 21:13
        Wiele dzieci nie toleruje butelek i smoczków Awentu. Wszystkie moje znajome
        mamusie zachwalają butelki i smoczki NUK- a.
    • kretoszczurek Polecam Nuk 14.10.05, 09:01

Mój synek najlepiej ,,ciągnie" z butelki nuka szerokoszyjkowej. To są nowe buteleczki. Tak naprawdę to butelka nieważna chodzi o smoczek a ten jest bardzo zbliżony do kobiecego sutka. Mamy też butelki wąskoszyjkowe z normalnymi moniami ale jakoś sobie Olek nie radzi. Pozdrawiam
      • pycia07 Re: Polecam dr Brown 14.10.05, 09:21
        witam
        moja przyjaciółka poleciła mi butelki i akcesoria amerykańskiej firmy
        "dr Brown" (trudno dostać w sklepach)to podobno bardzo dobre butelki, które
        mają system zapobiegajacy kolkom ona sama uzywa i jest zachwycona niestety
        przestała karmić piersią dość szybko po 1,5 miesiąca i jest z tej butelki
        zadowolona przesyłam ponżej adres gdzie można poczytac o niej my polujemy na ta
        butelkę i widzieliśmy tańsze na allegro
        oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie
        pozdrawiam
        P.
        mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/4004
        • madzienka25 Re: Polecam dr Brown 14.10.05, 16:33
          Moja siostra mieszka w usa ma 2 mc synka i jest zadowolona z butelek dr
          browna.Często z nich karmi bo chodzi do szkoły.Przesłala mi 3 butelki(cena tam
          to 13$)u nas za jedna trzeba zapłacić ok 27zł.Za 1,5 mies.sama sie przekonam
          czy sa rewelacyjne.Siostra jest zachwycona!
    • martaewaz Re: jaka pierwsza butelka? 14.10.05, 15:18
      Ja przed porodem kupiłam laktator AVENtu i były do niego dołączone dwie
      buteleczki 125ml oraz smoczki 1. Mój maluch bardzo chętnie z nich pił. Z
      AVEntem jest jednak jeden mały problem. Te butelki są dużo szersze od
      pozostałych i trzeba mieć to na uwadze kupując np. podgrzewacz do butelek lub
      termos.
    • kruszt Re: jaka pierwsza butelka? 14.10.05, 20:11
      Moj synek jest na butelce od 2go tygodnia zycia (ma teraz 6,5tygsmile.Nie bylo
      zadnego problemu z podaniem mu butelki.Polozna polecila mi butelke Chicco i
      Medeli.Chicco kupilam (23zl za 250ml)-nr 0,z szerokim smoczkiem(lateks,chociaz
      wiem,ze niktore dzieci sa na niego uczulone). Medeli nie widzialam i podobno
      jest droga.Zaaksperymentowalam i kupilam butelki Nuk (150ml i 300ml, ok20zl za
      butelke 300ml plus 150ml gratis).Wydaje mi sie,ze Chicco jest lepsze,poniewaz
      dobrze dziala "odpowietrzanie" i smoczek nie jest zasysany,a tak sie niestety
      dzieje ze smoczkami Nuk.Przy wyborze smoczkow/butelek zwroc uwage na wiek
      dziecka,ktore ma ich uzywac;czy sa antykolkowe;jakie sa ceny
      elementow "zamiennych"/Pzdr
      • lidiusz1 Re: jaka pierwsza butelka? 14.10.05, 21:47
        Dzięki za podpowiedzi, będzie mi chyba troszke łatwiej i może coś w końcu
        wybiorę a czy dobrze to się okaże jak zaczniemy testować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka