Dodaj do ulubionych

bole brzucha w 18 tc

19.10.05, 13:16
Dziewczynki, jestem w polowie 18 tc, bardzo boli mnie brzuch.Po bokach, tak
jakby jajniki i na srodku takie szczypanie.Ruchow dziecka nie czuje
jeszcze.Myslicie ze powinnam niepokoic lekarza, czy moze jst to
naturalne?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aguska231 Re: bole brzucha w 18 tc 19.10.05, 13:20
      czesc zadzwon do niego i powiedz co ci sie dzieje, lekarz ci powie czy masz do
      niego przyjechac czy tez nie, ale dla swietego spokoju zadzwon, ja zawsze
      dzwonie jak cos mnie niepokoi
    • kreska1-2 Re: bole brzucha w 18 tc 19.10.05, 13:38
      Witaj, ja jestem w 19 tc i też odczuwam lekkie bóle w okolicach jajników i
      podbrzusza, ale po konsultacjach z moim lekarzem i licznych fachowych (mniej
      lub bardziejsmile lekturach wiem, że to może być efekt rozciągania wiazadeł
      popdtrzymujących macicę. Ale jeśli masz obawy to naprawdę lepiej zapytać o to
      lekarza, trzymaj się i nie denerwuj.
      A na kiedy masz termin porodu? Bo ja na 12 marca smile
      • simonkapl Re: bole brzucha w 18 tc 19.10.05, 14:28
        A mi termin ginka wyliczyla na 2 kwietnia.W zwiazku z tym juz pisalam watek, bo
        wg wszelkich obliczen bedzie to marzec, cos kolo 25.Pozdrawiam i dzieki za
        odpowiedzi.
        • mia79 Re: bole brzucha w 18 tc 19.10.05, 14:47
          U mnie dzisiaj kończy się 18 tydzień i też mam takie bóle w okolicach jajników i
          podbrzusza-podobno to efekt rozciągania się więzadeł macicy, bo na tym etapie
          dziecko zaczyna szybko rosnąć i macica razem z nim.Pozdrawiam,Asia.
          • malgolkab Re: bole brzucha w 18 tc 19.10.05, 15:12
            dziewczyny, ja takie bole mialam na poczatku ciazy, potem byl spokoj, a teraz
            znowu sa. tydzien bylam w szpitalu (ze wzgledu na skurcze i szyjke) i tam mi 3
            lekarzy powiedzialo, ze taka moja uroda i musze sie przyzwyczaic (zreszta moja
            gin mowila wczesniej to samo). najlepiej jednak zadzwon do lekarza i niech on
            to oceni.
    • asiq5 Re: bole brzucha w 18 tc 02.11.05, 16:31
      dziewczyny, jestem w połowie 18 tyg. ciąży i też mam takie bóle, dokładnie po
      bokach, jakby jajniki i pachwina, tak na przemian, raz lewa strona, raz
      prawa.Pozdrawiam Asiq
      • simonkapl Re: bole brzucha w 18 tc 02.11.05, 16:35
        Ja juz w 20 tc obecnie, bole jakby sie zmniejszyly.Nie jets to nic
        niepokojacego, pytalam ginki.Pozdrawiam
        • eps Re: bole brzucha w 18 tc 02.11.05, 18:54
          To cytat ze strony niemowle.onet.pl tydzień 19
          (niemowle.onet.pl/1095865,4,17,1117,7551,wszystko.html)
          Mam tak samo ale jakoś mnie to nie martwi.

"Ból wiązadeł. W miarę jak Twoja macica staje się coraz większa, wspierające ją
          wiązadła rozciągają się. Może się zdarzyć, że te rozciągnięte ścięgna spowodują
          ostry lub tępy ból w dolnej części brzucha, zwykle po jednej stronie.
          Prawdopodobnie najłatwiej go poczujesz zmieniając gwałtownie pozycję, lub też
          wstając z krzesła lub łóżka. Tak jak w przypadku większości dolegliwości
          występujących w czasie ciąży, tak i w tym przypadku najlepszą radą jest
          wypoczynek. Mimo iż ból wiązadeł jest dość typowy, w przypadku jego wystąpienia
          lepiej będzie jeśli skontaktujesz się z lekarzem, położną lub pielęgniarką.
          Szczególnie jeśli będzie on budził jakiekolwiek Twoje obawy."
          • martulka79 Re: bole brzucha w 18 tc 02.11.05, 19:19
            Dziewczyny a ja oprocz bolu brzucha mam tez ciemne uplawy.Strasznie sie
            martwie, a gina mam dopiero w poniedzialeksad Myslicie, ze to normalne? Mam je
            dopiero od 2 dni a jestem w 9 tyg.
            • jeasie Ja w 22 tyg i tez zaczelam sie martwic 02.11.05, 20:06
              Dziewczyny, tak mysle, ze jak kazda z nas to czuje to chyba normalnie. Ja przy
              dluzszym chodzeniu lub poruszaniu sie dlugo bez odpoczynku odczuwam bole
              wlasnie z prawej i lewej strony podbrzusza. Czasem z jednej strony mocniej az
              siadam, ale no jakos musi nam sie to wszystko chyba przygotowac smile Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka